Nina Berman

Nina Berman er en dokumentarfotograf fra USA. Hennes hovedinteresse er det amerikanske politiske og sosiale landskapet. Hun har skrevet to kritikerroste monografier: «Purple Hearts - Back From Iraq», med portretter av og intervjuer med skadede veteraner, og «Homeland», som utforsker militariseringen av livet i USA etter 11. september.

Pep Bonet

Pep Bonet er en prisbelønt filmmaker og fotograf som bor i Spania. Han fanger opp intense øyeblikk verden rundt som representerer den ubalanserte verdenen vi lever i. De langsiktige prosjektene hans er fokusert på problemer i Afrika, og hans pågående arbeid med HIV/AIDS har resultert i flere bøker og mange utstillinger verden over. Pep er også kjent for sin langvarige dekning av rockebandet Motörhead.

Andrea Bruce

Den amerikanske dokumentarfotografen Andrea Bruce fremhever problemene hos mennesker som lever i kjølvannet av krig. I over ti år har hun skildret verdens mest kriserammede områder, med fokus på Irak og Afghanistan. Hun var stabsfotograf for Washington Post, og har blant annet blitt gjort ære på av White House News Photographers Association.

Alixandra Fazzina

Den britiske fotografen Alixandra Fazzinas bilder fokuserer på underrapporterte konflikter og de humanitære konsekvensene av krig. Hun har jobbet som uavhengig fotojournalist over hele Øst-Afrika, Midtøsten og Asia. Boken hennes, «A Million Shillings», dokumenterer masseutvandringen av migranter og flyktninger fra Somalia.

Stanley Greene

Stanley Greene ble født i USA og dokumenterte alt fra punkscenen i San Francisco i 1970- og -80-årene, til Berlinmurens fall, hungersnød i Sudan, ettervirkningene av Bhopal-gassforgiftningen og væpnet opprør i Tsjetsjenia. Boka hans, «Black Passport», ble publisert i 2010, og han har vunnet 5 utmerkelser fra World Press Photo for arbeidet sitt rundt om i verden.
Stanley Greene er et grunnleggende medlem av NOOR. Stanley døde i Paris, Frankrike, den 19. mai 2017

Tanya Habjouqa

Tanya Habjouqa er basert i Øst-Jerusalem. Hun er en prisbelønt fotograf, journalist og pedagog. Hennes hovedinteresser inkluderer kjønn, representasjoner av annerledeshet, fordrivning og menneskerettigheter, og da særlig den stadig skiftende sosialpolitiske dynamikken i Midtøsten. Hennes prosjekt «Occupied Pleasures» ble tildelt en World Press Photo-pris og kulminerte i en bok.

Yuri Kozyrev

Yuri Kozyrev fra Russland har dekket omveltende hendelser i verden i over 25 år, fra Sovjetunionens kollaps til krigen i Irak, der han var TIME Magazines utsendte fotograf. Nå nylig har han dokumentert arabiske revolusjoner og deres ettervirkninger i Bahrain, Jemen, Tunisia, Egypt og Libya. Arbeidene hans er stilt ut på en rekke steder og har vunnet mange internasjonale priser.

Bénédicte Kurzen

Den franske dokumentarfotografen Bénédicte Kurzen begynte karrieren sin med å dekke konfliktene på Gazastripen, i Irak og Libanon. De siste ti årene har hun fokusert på Afrika, der hun har utforsket det sørafrikanske samfunnet etter apartheidstyret. Mer nylig har hun rettet blikket mot Nigeria. Et stipend fra Pulitzer-senteret gjorde henne i stand til å produsere et nigeriansk verk ved navn «A Nation Lost To Gods».

Sebastián Liste

Den spanske dokumentarfotografen og sosiologen Sebastián Liste dokumenterer de dype kulturelle endringene og samtidsspørsmål i Latin-Amerika og Middelhavsregionen. Han spesialiserer seg på langsiktige, dyptgående prosjekter som inspirerer samfunn til å reflektere over de sosiale konsekvensene av politikken sin. Prosjekter som «On The Inside», en studie av livet i fengsel i Venezuela, har vunnet en rekke priser.

Kadir van Lohuizen

Kadir von Lohuizen fra Nederland har dekket krigsherjede soner, men er antakelig best kjent for sine langsiktige prosjekter om verdens sju elver, stigende havnivå, diamantindustrien og migrasjon i Amerika. Diamantprosjektet hans resulterte i fotoboken «Diamond Matters» og ble belønnet med en World Press Photo-pris, og Via PanAm-prosjektet hans ble til en reiseutstilling og en bok.

Jon Lowenstein

Den amerikanske fotojournalisten Jon Lowenstein spesialiserer seg på langsiktige, dyptgående dokumentariske utforskninger som konfronterer makt, fattigdom, rasediskriminering og vold. Hans prosjekt «Shadow Lives USA» følger migranter fra Sentral-Amerika, og oppdragene hans har inkludert ettervirkningene av jordskjelvet på Haiti og sosial vold i Guatemala. Han har vunnet flere priser og er en TED Global Fellow.

Francesco Zizola

Den italienske dokumentarfotografen Francesco Zizola har dekket verdens største konflikter. Han fokuserer på sosiale og humanitære spørsmål og portretterer glemte kriser som ofte blir oversett av de største mediene. Han har sikret seg 10 World Press Photo-priser og har utgitt 7 bøker, inkludert «Born Somewhere» – en studie av levevilkårene for barn i 27 land.