Environmental Photographer of the Year-prisen

Nikon, WaterBear og CIWEM har lansert jakten på Environmental Photographer of the Year 2021. Konkurransen, som arrangeres for 14. gang, utgjør en internasjonal plattform for å øke bevisstheten rundt miljøspørsmål som utsetter planeten vår for risiko. Prisen hyller menneskehetens evne til å overleve og innovere og viser tankevekkende bilder som fører oppmerksomheten mot påvirkningen vår.

Det er gratis å delta og åpent for deltakere i alle aldre. Både profesjonelle fotografer og amatørfotografer inviteres til å sende inn sine mest provoserende, emosjonelle og fengslende bilder knyttet til miljøet. Deltakerne konkurrerer om pengepremier og gavepremier i åtte kategorier, og om hovedpremien Environmental Photographer of the Year 2021.

Konkurransekategorier

Environmental Photographer of the Year støtter handlingsoppfordringene i FNs bærekraftsmål, og anerkjenner på den måten den intrikate forbindelsen mellom utvikling, fattigdomsreduksjon, likestilling, sikkerhet og klimahandlinger og den enestående innsatsen fra alle samfunnslag som kreves for å håndtere de definerende sakene i vår tid.

Environmental Photographer of the Year

Hovedpremien tildeles ett bilde som fremmer folks forståelse av årsakene til og effekten av endringer i miljøet og sosial ulikhet, fremhever løsninger for klimautfordringer og økologiske utfordringer og inspirerer oss til å leve bærekraftig.

Vinnerfotografen mottar:

  • En pengepremie på 10 000 pund og prisbevis
  • Fotoreportasje og intervju i CIWEMs magasin The Environment
  • En profil på WaterBear-plattformen
  • Artikkel på nettstedet til Nikon Europe
  • og mer

Young Environmental Photographer of the Year

Sammen med Nikon viser denne prisen det beste innen miljømessig fotografering gjennom objektivet til unge fotografer som er 21 år eller yngre.

Vinnerfotografen mottar:

  • Nikon Z-kamera og 3 Nikon-objektiver
  • En profil på WaterBear-plattformen
  • Artikkel på nettstedet til Nikon Europe
  • Et intervju i CIWEMs magasin The Environment
  • og mer
Flere priser og muligheter for å bli fremhevet deles ut i følgende kategorier:

Prisen fra Resilient Foundation (The Resilient Award)

Sammen med Resilient Foundation viser denne kategorien påvirkningen historiefortelling har gjennom fotografering. Prisen tildeles ett bilde som inneholder en fengslende historie som utdanner, sprer håp og inspirerer til handling.

Resilient Foundation ble grunnlagt som respons på den manglende handlingen rundt de raske klimaendringene. Stiftelsen bruker inspirerende historiefortelling til å belyse de mest kritiske problemene i vår tid.

Fremtidens miljø (Environments of the Future)

Denne prisen forteller om endringer i miljøet på grunn av menneskenes innvirkning og gir et glimt inn i fremtiden. Bildene vil vise hvordan mennesker og miljø takler motgang og evnen til å ta på seg utfordringene knyttet til ødeleggelse av miljøet, energisikkerhet og beskyttelse av naturressursene våre.

Bærekraftige byer (Sustainable Cities)

Denne kategorien fører oppmerksomheten vår mot de utbygde områdene våre og samfunnene og dyrene som bor der, med smarte og robuste byer, transport, avfall og koblingen mellom natur, samfunn og infrastruktur. Bildene vil omfatte miljøløsninger fra ingeniørkunst, design, materialer og strukturer.

Klimahandling (Climate action)

Denne prisen utforsker bærekraftig miljømessig og økonomisk utvikling og viser den menneskelige kontakten med naturen og handlingene våre for å bevare den. Bildene vil fremheve den naturlige og sosiale verdien til miljøet, billig ren energi og nyskapende tilnærminger for tilpasning og bevaring i forhold til endringer i miljøet.

Vann og sikkerhet (Water and Security)

Denne kategorien utforsker det intrikate forholdet mellom tilgang til rent vann og sanitære forhold, likhet mellom kjønnene og sikkerhet samt det stadig økende behovet for vann og rollen til likhet i alle aspekter av håndtering av vann, fra vannmangel til flom.

Folkets valg (People's Choice)

Dette er publikums mulighet til å stemme på den beste miljøfotografen i 2021. Stemmegivningen pågår på nett og én Folkets valg-pris går til den som har fått flest stemmer. Sammen med juryvinnerne fra 2021 får vinneren vise frem bildet sitt på Environmental Photographer of the Year-utstillingen.

Send ditt beste arbeid for en mulighet til å vinne! Besøk den offisielle siden for Environmental Photographer of the Year her for mer informasjon om hvordan du sender inn et bidrag.