Den rustne skjønnheten

Den rustne skjønnheten en makrofotograferingsserie som avdekker den praktfulle kontrasten mellom naturen og moderne tings forfall

«Den rustne skjønnheten», tatt av makrofotografen Alberto Ghizzi Panizza, avdekker den vakre kontrasten mellom frodig svensk skog og rustende kjøretøyer på «Bilkyrkogården Kyrkö Mosse» – en «bilkirkegård» i nærheten av Ryd i Linköping i Sverige.

Alberto Ghizzi Panizza sier følgende om erfaringen: «Ved makrofotografering er du alltid på utkikk etter interessante farger og teksturer, så for meg var Bilkyrkogården Kyrkö Mosse et eventyrland. Micro NIKKOR-objektivene gjorde det mulig for meg å fange opp, i skarpe detaljer, den 60 år lange kampen mellom de forlatte bilene og Moder Jords forsøk på å ta tilbake skogen sin. De fire objektivene jeg brukte til denne fotoserien, var avgjørende for å bringe meg nærmere handlingen og avsløre «den rustne skjønnheten» på en måte ingen har sett før.»

Alberto tok bildeserien med Nikon D500, Nikon D810 og følgende Micro NIKKOR-objektiver:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G : Dette objektivet er kompakt og befriende lett å bruke – for at du skal få flotte resultater enten det er nærbilder, portretter eller andre motiver. Blenderåpningen gjør at du kan fokusere på motivet og gjøre bakgrunnen behagelig uskarp, samtidig som den gir skarpe bilder under dårlige lysforhold.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR : Kompakt og lett makroobjektiv i DX-format med optikk av høy kvalitet. Objektivets gjengivelsesforhold (målestokk) på 1:1 gjør det mulig å ta nærbilder i naturlig størrelse av ekstremt fine strukturer og detaljer.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED: Dette objektivet innlemmer Nikons andregenerasjons vibrasjonsreduksjonssystem (VR II) som muliggjør fleksibel håndholdt fotografering. Det er også det perfekte tilbehøret hvis du har behov for å fotografere på avstand, f.eks. hvis du vil ta bilder av dyreliv.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Dette objektivet er både kompakt og allsidig, og lar brukeren ta både landskaps- og makrobilder. Nikons mest kompakte mikroobjektiv for nærbilder og generell fotografering. Det har også innebygd nærkorreksjon (CRC), som gir høy ytelse på kort avstand.