Kameraet som fanger magien i Frøydis Geithus’ bryllupsbilder

Nikons nordiske ambassadør Frøydis Geithus fanger magien i bryllupet med kameraet D850 som nettopp er lansert. Frøydis forteller om fordelene ved kameraets forskjellige funksjoner som passer utmerket til å forevige den spesielle dagen. Et kamera hun bare i september allerede har rukket å fotografere fem bryllyp med.

Et bryllup har flere omstendigheter fotografen må forholde seg til, blant annet bør stillheten under seremonien respekteres og det kan oppstå dårlige lysforhold i løpet av dagen og kvelden. Noe som Nikon har tatt hensyn til med D850.

«Jeg elsker at D850 har lydløs utløserfunksjon. En funksjon jeg virkelig har ventet på da det som regel er veldig stille under seremoniene og fordi jeg som fotograf vil ha minst mulig oppmerksomhet rettet mot meg. En annen funksjon jeg setter pris på er AF-systemet som fungerer fantastisk i mørket. Så nå kan jeg fotografere under dårlige lysforhold uten å være redd for uskarpe bilder i mørke kirker eller under bryllupsvalsen i et mørkt rom. Resultatet blir alltid bra uavhengig av lysforholdende», sier Frøydis.

Frøydis arbeider alltid med to kameraer, der Nikon D5 og D850 er de kameraene hun fotograferer med i dag. Det å bære på to kameraer kan bli tungt, spesielt fordi Frøydis som regel bærer dem med seg i 10-12 timer, men med D850 blir det noe lettere.

«Kameraet føles lett når jeg holder det. Batterikapasiteten hos D850 gjør at jeg kan slippe batterigrepet, noe som gjør at kameraet kjennes veldig lett. Det veier omtrent bare 1 kg med minnekort og batteri. I og med at jeg bærer rundt på kameraene mine så pass mye er det noe jeg virkelig setter pris på », sier Frøydis.

Kombinasjonen av hurtighet, oppløsning og lysfølsomhet er noe av det hun setter mest pris på ved D850, fordi dette passer fotograferingen til Frøydis utmerket godt i og med at forskjellige lyssettinger og landskap som regel går igjen i bildene hennes.

«Kameraet har 45,7 megapiksler, noe som passer meg bra fordi jeg tar mye bilder av mennesker i naturlige omgivelser på landsbygda. Det er også en fordel at jeg kan benytte så høy ISO uten å bekymre meg for støy i bildene. Jeg har kunnet gå opp til ISO 6400 uten problemer. Iblant varer bryllupsmiddagen i flere timer og da forandres lyset som regel veldig mye. På grunn av de gode ISO-egenskapene kan jeg nå fotografere hele tiden med naturlig lys om jeg vil. At kameraet dessuten er lynhurtig er vel egentlig en ulempe for meg, fordi da tar jeg for mange bilder, haha», sier Frøydis.

I og med at Frøydis fotograferer mye landskapsbilder er det viktig med et kamera som er fleksibelt. En vippbar skjerm og RAW-filer i tre forskjellige størrelser er to egenskaper som Frøydis fremfor alt setter pris på nå hun er ute i naturen.

«Det er en stor fordel for meg med en vippbar skjerm, fordi jeg ofte ligger rett ut på magen når jeg tar bilder. De tre forskjellige størrelsene på RAW-filene gjør også at jeg kan maksimere bildepunktene på landskapsbildene mine og for eksempel stille inn filstørrelsen på medium for de seremonielle bildene», sier Frøydis.

Frøydis har nå brukt D850 ved flere brylluper i løpet av høsten og er overrasket over at det er mulig at kameraet kan ha alle disse funksjonene som hun trenger som bryllupsfotograf.

«At kameraet er lett å ta med samt kombinasjonen av høy oppløsning og et perfekt AF-system i mørket, gjør det til det perfekte kameraet for meg som ‘on-site’ bryllupsfotograf», avslutter Frøydis.