Bruke Nikon-kameraets innebygde Wi-Fi

Trinnvis veiledning for oppsett

Utvalgte digitale speilreflekskameraer og COOLPIX-kameraer fra Nikon har innebygd Wi-Fi® slik at bilder kan overføres sømløst fra Wi-Fi-kameraet til en kompatibel smarttelefon eller et nettbrett for enkel deling. Og en stor fordel med Nikon-kameraer utstyrt med Wi-Fi-tilkobling, er at man ikke trenger å være på et sted med trådløst nettverk. Tilkoblingen skjer mellom kameraet og smartenheten.

Selv om smarttelefonen kan ta bilder, blir bildene sannsynligvis bedre med det digitale Nikon-kameraet. Grunnen er at digitalkameraer har større bildebrikker og kraftige bildebehandlingsmotorer. Kameraets sensor er utformet for å gi høyere oppløsning, større dynamisk område og mulighet til å ta bilder i svakt lys og bruke høye ISO-verdier –  alt dette gir mulighet til å ta bilder av høy kvalitet. Nikons digitalkameraer kan også dra fordel av de svært gode NIKKOR-objektivene og har i tillegg mange funksjoner og mye tilbehør som gjør det mulig å drive kreativ fotografering.

Bilder kan lastes opp til en kompatibel smartenhet der appen Wireless Mobile Utility (WMU) fra Nikon er installert. Appen er gratis og finnes på iTunes Online Store® eller på Google Play™ Store for enheter med Android™.

Et kamera med høy oppløsning lager store filer, og sannsynligvis er det ikke lurt å ta bilder med kameraets maksimale oppløsning hvis planen er å sende bilder til en smartenhet med Wi-Fi. Grunnen er at jo større filen er, jo lengre tid vil det ta å overføre den fra kameraet til enheten, så vi foreslår at du bruker JPG i stedet for NEF. JPG fine (stor) vil også gi deg større filer enn JPG basic (medium) eller (liten). Hvis du tar bilder som bare skal vises digitalt, kan kameraet godt stilles inn på mindre filstørrelser.

De som vil ta bilder med høyere oppløsning, som kameraet gir mulighet til, bør sette opp appen slik at den bare laster ned den anbefalte størrelsen eller VGA-bilder med endra mindre størrelse, mens bildene med høy oppløsning lagres på minnekortet. Dette kan gjøres ved hjelp av innstillingsmenyen i appen.

Fjernkontroll

Det er mulig å bruke smartenheten som fjernkontroll for å ta bilder – slik at du kan bli med på bildet sammen med andre, eller til og med plassere kameraet på et sted med dyr og trykke på utløseren fra et annet sted, langt unna dyret du tar bilde av. Det som er virkelig morsomt, er at smartenheten viser det samme bildet som kameraet ser – slik at det er mulig å ta bildet i helt riktig øyeblikk. (Se i kameraets bruksanvisning for å se om det har denne muligheten.)

Det er enkelt å dele stillbilder med venner og familie med et Nikon-digitalkamera med innebygd Wi-Fi. Det er også mulig å dele video med digitale speilreflekskameraer fra Nikon.

Bruke det kompatible kameraets innebygde Wi-Fi

For å bruke Wi-Fi-funksjonen til Nikon-kameraer med innebygd Wi-Fi må man laste ned den gratis appen "Wireless Mobile Utility".

Det må være satt inn et minnekort i kameraet for at Wi-Fi-menyene skal være tilgjengelige fullt ut.

Bruke en Android™-enhet

Brukere av enheter med Android™ laster ned appen fra Google Play™ Store og installerer den på Android™-enheten.

Bruke en Apple™-enhet

De som har en iOS-enhet, laster ned appen fra iTunes Online Store®.

Det er tre ulike måter en Android-bruker kan koble seg til det kompatible kameraet på, og bare én måte en iOS-bruker kan koble et kamera til smartenheten på.  Instruksjonene nedenfor kan brukes av både Android™- og iOS-brukere – koble til ved å velge kameraets Wi-Fi-nettverk eller SSID på smartenheten. Tilkobling på denne måten er den raskeste og enkleste fordi det er en ikke-kryptert tilkobling.

Android™-brukere kan også velge å koble til med Trykk-på-knappen WPS (Wi-Fi Protected Setup) hvis smartenheten støtter Trykk-på-knappen WPS, eller WPS (Wi-Fi Protected Setup) med PIN-kode. Se i kameraets bruksanvisning for å finne trinnvise instruksjoner for å sette opp disse typene av tilkobling.

Det er nå mulig å få tilgang til kameraet fra appen. Når alternativet "Ta bilder eksternt" velges i appen, startes live view automatisk slik at smartenheten nå viser det kameraet ser.

Koble det kompatible kameraet til smartheten

1. Aktiver kameraets innebygde Wi-Fi. Nyere modeller har en utvendig Wi-Fi-knapp (på noen eldre modeller velges Wi-Fi i oppsettmenyen)

2. Gå til smartenhetens Wi-Fi-innstillinger, og velg kameraet på listen over nettverk som vises på smartenheten. Det begynner med Nikon, etterfulgt av en streng av bokstaver og tall. For Android vil enheten koble til automatisk når du aktiverer kameraets Wi-Fi og har opprettet denne nettverkstilkoblingen første gang. Brukere av iOS må utføre dette trinnet hver gang de vil bruke trådløsfunksjonen til Nikon-kameraet sammen med smarttelefonen.

3. Start appen Wireless Mobile Utility på smartenheten.

Koble sammen en kompatibel Android™-enhet og et NFC-kompatibelt Nikon-kamera

De som bruker en Android-smarttelefon med versjon 4.0 eller høyere og et Nikon-kamera med NFC-kompatibilitet, kan også bruke funksjonen NFC (Near Field Communication) til å koble Nikon-kameraet til smarttelefonen og åpne appen.

For å gjøre dette plasserer man kameraets N-merke i nærheten av Android-smarttelefonen. De to enhetene kobles sammen, og appen Wireless Mobile Utility startes. Nå er det mulig å vise eller ta bilder.