Velg rett vloggkamera for å engasjere de følgerne du har – og få flere følgere

I dag er vloggen den mest populære kanalen for bloggere til å nå ut til følgerne sine i sosiale medier. Med en vlogg får følgerne dine lære deg å kjenne på et dypere plan og du kan lage innhold som skaper stort engasjement hos nysgjerige tittere samt utvide antallet som følger deg. Med rett vloggkamera blir det dessuten både enkelt og kult med vloggen!

Videobloggen, som forkortes Vlogg, har i dag fått en stor plass innen sosiale medier og vokst frem som en naturlig forlengning av bloggen. Her gir du fortsatt av deg selv, men tekst  og foto er byttet ut med levende bilder. I dag er alt fra personlige til komiske vlogger det som topper flest sette klipp, og de som har hatt en blogg med tekst og bilder har også startet en vloggkanal. Gjennom levende bilder er det i dag mulig å nå ut til likesinnede over hele verden som lærer deg å kjenne, i tillegg kan følgerne dine finne andre som brenner for samme emne. Slik knytter du lettere til deg en fast loljal følgerskare som abonnerer på klippene dine. Abonnenter på vlogger ser dessuten i gjennomsnitt flere og lengre vieoklipp sammenlignet med dem som ikke abonnerer.

Vloggverdenen kan oppleves som en jungel, men har du et emne som du brenner for å dele med andre kan, det bli både kult og enkelt – spesielt dersom du finner riktig verktøy og lærer deg å håndtere teknikken i kameraet ditt. Noe som mange vloggere setter pris på ved kameraet sitt er at det har en vippbar og dreibar berøringsskjerm, slik at man kan se seg selv når man skal filme. Dessuten er det viktig med bra lydopptak for at følgerne dine skal høre deg godt og ikke bli forstyrret av sus eller noe annet som kan redusere interessen for klippet.

Vi på Nikon samarbeider i dag med den svenske vloggeren Axel Palm som har en videoskole på den nye plattformen 123on.

«Jeg følte allerede under møtet da vi skulle sette i gang dette her at de virkelig tror på oss innholdsskapere. De tror på vårt kreative engasjement for å lage bedre innhold, og utstyr og kameraer er jo som dere vet en stor del av det, så jeg kunne ikke være mer stolt enn å ha en sponsor som Nikon», sier han.

Ett av tipsene i Videoskolen som Axel Palm gir, er hva ISO er og hvordan han pleier å bruke ISO.

«Det som man kanskje ikke tenker så veldig mye på er å ikke ha for høy ISO. For har man det kan det bli kornete bilder. Som du kanskje har sett når folk filmer utendørs og det er mørkt eller når de filmer i et mørkt rom. Når jeg filmer så pleier jeg å ha ISO i området fra 100 til 800. Fordi om man holder seg i dette området, så slipper man korn av denne typen», forteller Axel Palm.

Nikon Z 50 er et speilløst, enkelt, fleksibelt og lyssterkt kamera som du lett kan ta med deg på tur for å fange øyeblikk og lage bilder og video i 4K, noe som gjør det til det perfekte vlog-kameraet. Den vide Nikon Z-fatningen gjør det mulig å fange mer lys på den store DX-format bildebrikken på 20,9 megapiksler, noe som gir flere detaljer og mer levende farger – så vel dag som natt.

Nikons D5600 er et SnapBridge-kompatibelt kamera med innebygd WiFi-funksjon, noe som betyr at du har en kontinuerlig tilkobling til smarttelefonen eller nettbrettet ditt og kan enkelt laste opp bildene og filmene dine til sosiale medier. Systemkamera i DX-format for den som vil la kreativiteten flyte. DX-formatet er på 24,2 megapiksler, noe som gjør at du ikke mister noen detaljer og får enestående skarper bilder og filmer. Uansett om du leker med skygger i sterkt sollys eller filmer fra uventede vinkle,r så er D5600 et kamera som hjelper deg å prøve ut nye idéer. D5600 har dessuten noe som mange vloggere setter pris på – en dreibar berøringsskjerm på 8,1 cm med stor betraktningsvinkel og en høy oppløsning på 1 037 000 punkter, På denne måten kan du enkelt filme deg selv med en kvalitet som er høy og detaljrik.

Nikons nye tilskudd til COOLPIX-serien, A1000 og B600, er utmerkede vloggkameraer som virker med Snapbridge-appen, noe som gjør det mulig å være kontinuerlig koblet til smarttelefonen eller nettbrettet for å kunne dele bildene øyeblikkelig.

COOLPIX B600 gjør det enkelt å ta med supertelekraft hvor du enn går. Det kraftfulle NIKKOR-objektivet med 60x optisk zoom har et brennviddeområde på 24-1440 mm. Uansett om du zoomer inn på severdigheter eller benytter vidvinkel for å ta bilder av noe i forbifarten henger dette kameraet alltid med. Trykk bare på knappen for film for å begynne å ta opp film i full HD-kvalitet (1080p/30p) med stereolyd. Vibrasjonsreduksjonen motvirker effekten av kamerarystelser og gir stødige filmsekvenser selv om du filmer med håndholdt kamera mens du går. Med funksjonen for å redigere direkte i kameraet kan du plukke ut enkeltbilder eller klippe bort uønskede sekvenser under avspilling. Med Skjønnhetsretusjering kan du redigere enkelte bilder og skape portretter som får frem det beste i personen du fotograferer. I Kreativ modus kan du vurdere dusinvis av forskjellige kunstneriske effekter på bilder og filmer før du trykker på utløseren. I Makro-innstilling kan du ta storslåtte bilder av bittesmå underverk.

COOLPIX A1000 er et lite allroundkamera i lommeformat med 16 megapiksler og NIKKOR-optikk av enestående kvalitet, noe som gjør det egnet til å fange alt fra byens hemmeligheter til vidstrakte landskap. COOLPIX A1000 er enkelt å ta med seg og kameraets høykvalitetsobjektiv med hele 35x optisk zoom har en brennvidde på 24–840 mm. Du kan ta opp film i imponerende 4K/UHD med opptil 30 bilder per sekund (bps) og full HD med opptil 60 bilder per sekund. Den innebygde funksjonen for intervallfilm gjør det enkelt å lage dramatiske videoklipp av en gatescene eller et uvær som bygger seg opp. Komponer enkelt interessante bilder fra nye vinkler. Den vippbare skjermen på hele 7,6 cm (3 tommer) med 1 036 000 punkter starter fort, og når du fotograferer i live view kan du kontrollere AF og lukker ved hjelp av berøringsskjermen. I billedvisning kan du zoome inn og ut i bildene og bla mellom dem. Når du fotograferer i RAW-format har du full kontroll over bildene. Alle bildedata tas vare på slik at du kan finjustere alle elementer i bildene med det redigeringsprogrammet du foretrekker.

Hvis du vil begynne å vlogge eller allerede har begynt og ønsker nytt utstyr for å få bedre resultater, så har Nikon kameraene for deg!