Joel Marklund er en anerkjent fotograf som spesialiserer seg på sportsfotografi. Han er basert i Stockholm, og for øyeblikket sjefsfotograf for Sveriges toppbyrå innen sportsfotografi, Bildbyrån.

Joel inspireres av sin kjærlighet for sport og har jobbet i mer enn 45 ulike land og dekket tallrike globale hendelser, inkludert fire olympiske leker. Han har publisert arbeid over hele verden og vunnet flere priser for bildene sine. Dette inkluderer priser fra den internasjonale Årets Bilde-kåringen, NPPAs kåring av beste fotojournalistikk, og den svenske Årets Bilde-kåringen.

Joel fortsetter å inspirere mange gjennom bilder av verdensklasse, og har en overflod av klienter, som for eksempel: Adidas, Nike og Det Svenske Fotballforbundet.

I hans rolle som Europa-ambassadør for Nikon vil Joel vise fram sin individuelle stil, tekniske framgangsmåte og arbeidsmoral for å oppmuntre andre til å presse grensene sine innen fotografi. Han er også produktambassadør for Nikon D5, Nikons nye toppmodell innen digitale speilreflekskameraer.