Ikke vær redd for å bli engasjert

Gi alt du har. Kom deg så nærme som mulig, så du får med øynene til den du tar bilde av. Dette vil gi tilskueren innsikt i hva personen tenker eller føler i akkurat det øyeblikket og føre til en mye mer følelsesmessig respons på bildet ditt.

Start i komfortsonen din

Begynn med å ta bilde av noe du bryr deg om da dette naturligvis hjelper deg meg å utvikle ferdighetene dine. Når det gjelder sportsfotograferingen, handler det om å forutse øyeblikket før det skjer. Jeg spilte ishockey da jeg var yngre, så jeg kjente til flyten og teknikken i spillet. Derfor kunne jeg reagere raskt.

Inspirasjon finnes overalt

Hent inspirasjon fra alt som finnes rundt deg – fra filmer, kunst og magasiner. Vær åpen for ideer som oppmuntrer kreativiteten din. Det er det som skiller fotografiene dine fra andres fotografier.

Vær målbevisst

Jobb for å få det ene perfekte bildet, uansett hvilke hindringer som ligger i veien. Det kan være bildet som forandrer livet ditt. Fotografi handler like mye om talent som om å ha et mål. Jeg har en klar visjon om hva jeg vil gjøre, og jeg gir meg ikke før jeg har klart det.

Raskere er bedre

Når du fotograferer sport, må du komme deg så nærme motivet som mulig og ligge lavt. Prøv å komme deg nærmere enn noen andre. Når alt er klart, trenger du et kamera som kan spikre bildet. Jeg bruker Nikon D5 som hovedkamera. Den raske autofokusfunksjonen og høye ISO-en gir mange muligheter til sportsfotografer.

Forberedelser er alfa og omega

Det første jeg ser etter er bakgrunn og lys, selv om motviet er i fokus og bakgrunnen er ufokusert. Uten gode forberedelser kommer ikke motivet til å bli bra uansett hvor hardt du prøver.