Kadir van Lohuizen er basert i Amsterdam og er foredragsholder med emnet fotografi og medgrunnlegger av fotofirmaet NOOR. Han har vært en profesjonell fotograf siden 1988 og inspirert mange mennesker med sitt arbeid. Kadir bestemte seg for å følge en karriere i fotografi etter at han oppdaget en lidenskap for å ta bilder i løpet av skolegangen. Dog er det hans nysgjerrighet på verden som virkelig har formet hans karriere.

Kadir har vært frilansfotograf gjennom hele karrieren, og dekket konflikter i Afrika og andre steder. Han er nok best kjent for sine prosjekter om de syv verdenselvene, diamantindustrien, «Via PanAm» om moderne migrasjon i Nord- og Sør-Amerika og «Where will we go» om konsekvensene av det stigende havnivået for mennesker. Kadir jobber kontinuerlig med NOOR i konfliktområder ved å dekke globale saker gjennom sine fotografier.

Han har mottatt flere priser, inkludert to priser for «World Press Photo», en «Visa d’Or» for sitt arbeid i Tchad og i 2004 vant han den prestisjefylte prisen «Dutch Dick Scherpenzeel» for beste reportasje om utviklingsland.

To ganger har han vært jurymedlem for konkurransen «World Press Photo», og han er også medlem av den rådgivende nemnda for «World Press Photo» og har publisert fire fotografibøker.

I hans rolle som Nikons Europa-ambassadør vil Kadir vise fram sin individuelle stil, tekniske framgangsmåte og arbeidsmoral for å oppmuntre andre til å presse grensene sine innen fotografi.