Ray Demski, som er basert i München og representeres av Upfront, er en av de mest spennende action- og adventurefotografene i verden i dag.

Ray vokste opp i Canadas steinete fjell, og har alltid elsket friluftslivet. Denne lidenskap ble bare enda større da han i en alder av 14 år ble med på en 7 år lang jordomseiling ombord i en 45-fots seilbåt. Det var i denne perioden at Ray fikk sitt første kamera, som startet lidenskapen hans for å dokumentere mennesker og landskap av alle slag rundt seg, samtidig som han også utviklet ferdighetene sine som idrettsutøver.

I 2007 – 40 land og nesten sju år senere – ble lidenskapen hans til en fulltids karriere. Ray spesialiserer seg på action- og adventurefotografering, og bruker sine atletiske ferdigheter til å finne nye vinkler og synspunkter.

De kommersielle klientene hans inkluderer selskaper som BMW, Adidas og Audi. Ray jobber også med Red Bulls idrettsutøvere for å fange en lang rekke sportsopplevelser på film, fra snøbrettkjøring til basehopping.

Personlig lar Ray seg inspirere av reisene sine og menneskene han møter på veien. Han deltok nylig i en ekspedisjon til den indiske delen av Himalaya sammen med Bernd Zangerl for å campe og ta bilder av buldring i uberørte steinformasjoner i 4000 meters høyde. 

I sin rolle som Nikons Europa-ambassadør vil Ray fortsette å flytte grensene for hva som er mulig innen action- og adventurefotografering, og oppmuntre andre til å utforske verden rundt seg og alltid søke etter det som er nytt og annerledes.