Sebastián Liste

Fotojournalistikk

Jeg har fotografert Amazonas de siste åtte årene, og Trans-Amazonian Highway er umulig å ignorere. Avskoging og kolonisering skaper, i noen tilfeller, irreversibel skade i dette sårbare økosystemet, men likevel er mange mennesker ikke klar over problemet. Jeg håper at denne bildeserien gjør folk oppmerksomme på den virkeligheten disse lokale, avsidesliggende lokalsamfunnene står overfor.

Om spesialprosjektet

Sebastián Liste viser den komplekse innvirkningen som ombyggingen av Trans-Amazonian Highway har på Amazonasregnskogens råvarer, landskap og lokalsamfunn.Sp.: Hvorfor har du fokus på Trans-Amazonian Highway i prosjektet ditt?

Jeg har fotografert Amazonas de siste åtte årene, og Trans-Amazonian Highway er umulig å ignorere. Det er den tredje lengste motorveien i Brasil, og fungerer som en innfallsport for at landet skal posisjonere seg som en av verdens viktigste eksportører av kjøtt, kaffe, sukker og soyabønner – som alle avles eller dyrkes i regnskogen.

Sp.: Du har sagt at det var tøffe forhold å jobbe i. Hva var den største utfordringen for deg på dette prosjektet?

I Amazonas kan været endre seg veldig raskt og gå fra utrolig varme og tørre forhold til kraftig regn, så du må være forberedt. Jeg opplevde alt og vandret gjennom skogen i omtrent ti timer om dagen, så jeg trengte solid og pålitelig utstyr som var klart til bruk når som helst. Robustheten til de værforseglede kameraene mine, D850 og Z 7 , oppfylte dette behovet.

Sp.: Du har et bilde av en ung jente omgitt av lilla blomster dypt inne i regnskogen. Hvorfor er dette bildet spesielt for deg?

For meg er dette bildet stillferdig, men emosjonelt. Ingenting skjer, men det er fullt av skjønnhet og intensitet. Estetisk sett har D850 foreviget ekte tekstur og detaljer, som gir en følelse av betydning for dette lille øyeblikket.

Sp.: Hva slags utstyr tok du med deg, og hvordan hjalp det under fotograferingen?

Jeg var heldig som fotografere med det speilløse kameraet Z 7 for dette prosjektet, i tillegg til D850. Z 7 fotograferer med utrolige detaljer og er perfekt for situasjoner med lite lys, noe som var uvurderlig i Amazonas og arbeidet med naturlig lys. Kameraet er også robust og solid, så jeg var ikke redd for å sette det på prøve under de uforutsigbare værforholdene.

Men D850 tilbyr hastighet, oppløsning og skarphet – nøyaktig det jeg trenger når jeg skaper bilder av høy kvalitet av ofte flyktige øyeblikk i komplekse miljøer.


Sp.: Hvilket budskap håper du å levere med Nikon-spesialprosjektet?

Jeg er så takknemlig overfor Nikon for at de finansierte dette prosjektet og gav meg muligheten til å satse på noe jeg brenner for. Etter å ha jobbet i Amazonas i lang tid, er det viktig for meg å fortelle historiene om lokalsamfunnene jeg har møtt. Avskoging og kolonisering av Amazonas forårsaker i noen tilfeller irreversibel skade, men likevel er mange mennesker ikke klar over problemet. Jeg håper at denne bildeserien til en viss grad er med på å spre ordet og gjøre folk oppmerksomme på den virkeligheten disse avsidesliggende lokalsamfunnene står overfor.


Møt de andre Nikon-ambassadørene