Vincent Munier har spesialisert seg på bilder av dyre- og friluftsliv. Vincent er født i Vosges i Frankrike, og han begynte å interessere seg for fotografering da han var 12 år. Han brukte mye av ungdomstiden til å ta bilder av dyrelivet i skogene rundt hjemmet.

Vincent har en stor respekt og sterk lidenskap for naturen, og han har fotografert dyreliv over hele verden. Noen av de viktigste prosjektene omfatter fotografering av arktiske ulver på Ellesmereøyen i Canada og svaner og traner på Hokkaido i Japan.

Vincent er den første fotografen som har blitt BBC Wildlife Photographer of the Year og mottatt Eric Hosking-prisen tre ganger på rad. Bildene hans har blitt utstilt i internasjonale kunstgallerier og er publisert i prestisjetunge, internasjonale magasiner. Han publiserer sine egne fotobøker på det uavhengige forlaget Kobalann, som han startet i 2010.

I rollen som europeisk ambassadør for Nikon vil Vincent gi eksempler på sin fotografiske stil og samtidig gi råd og veiledning til vordende dyrelivsfotografer.