Nikon D500

Jeg ser frem til å bruke Nikon D500 mer i tiden fremover. Det lette kamerahuset er utmerket til fotografering av dyreliv. Det er svært mobilt og enkelt å bære med seg i lengre perioder. Den lyddempede lukkeren og funksjonen for videopptak i 4K-kvalitet er også uovertrufne.

Nikon D5

Nikon D5 er mitt favorittkamera. Det gir svært klare bilder og en enestående bred dekning.

Når man skal fotografere dyr i naturen, er det viktig å gå i ett med omgivelsene. Nikon D5 er perfekt til dette på grunn av den lyddempede lukkeren og autofokusfunksjonen, som er presis og rask selv i svakt lys.

NIKON D4

Nikon D4 er fremdeles et av de kameraene jeg bruker mest når jeg ikke bruker Nikon D5. Jeg har brukt det så lenge, og det får frem alle de gode minnene om arbeidet i Japan. Autofokussystemet er fantastisk, spesielt når jeg tar bilder i svakt lys. Det brede ISO-området gjør det mulig å ta klare og vakre bilder under alle forhold og blir bare slått av D5.

OBJEKTIVER

Jeg foretrekker lange teleobjektiver fordi de gjør det mulig å ta bilder fra avstand uten å forstyrre dyrelivet. NIKKOR-objektivene på 500 mm og 600 mm er to av mine favoritter. De har en fantastisk forstørrelse som gjør det mulig å ta detaljerte bilder av motivene. Jeg brukte disse objektivene under opptaket av arktiske ulver i Arktis.

AF-S NIKKOR 600MM F/4 E FL ED VR

AF-S NIKKOR 500MM F/4G FD ER

AF-S NIKKOR 800MM F/5.6E FL ED VR

NIKKOR-objektivet på 800 mm er en annen favoritt. Det er perfekt til fotografering av dyreliv fordi det er både lett og kompakt. I tillegg reduserer bildestabilisatoren virkningen av kamerabevegelser – som er svært viktig når man jobber utendørs.