Uansett om kameraet brukes på reiser over hele verden eller på steder i nærheten, trenger det et utmerket objektiv for å gi de aller beste bildene fra hvert sted, og objektivet må være godt nok og fleksibelt nok til å ta bilder som skiller seg ut.
Elementer som variasjoner i lysforhold og vær gir store utfordringer og muligheter for fotografer. Men selv om stedet er riktig, og komposisjonen er kreativ, er det begrenset hva fotografen kan oppnå uten det riktige objektivet.
Én fotograf. Én dag. Fem objektiver. Nikon ga den spanske fotografen Ibai Acevedo et oppdrag: å fotografere fem ulike steder med fem ulike NIKKOR-objektiver med fast brennvidde i løpet av én dag i hjembyen hans, Barcelona. Nikon ønsket å vise hvordan fotografen med et objektiv med fast brennvidde kan engasjere seg i stedet, skape et samspill med omgivelsene og levere eksepsjonelle fotografiske resultater.

Blekede strender | AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Strender er fulle av mulige forstyrrelser, men AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED er det perfekte objektivet for denne settingen. Dette vidvinkelobjektivet fanger stemningen og atmosfæren uten fortegning og gir skarpe bilder selv i sterkt lys. På grunn av den begrensede dybdeskarpheten kunne Ibai ha livredderen i fokus og gjøre havet av paraplyer i forgrunnen på bildet mykt uskarpt.

Byliv | AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Det kan oppleves som vanskelig å ta et fint bilde i et hav av mennesker, men det er mulig å trenge gjennom folkemengden ved å velge andre motiver som kan tas med i bildet. Ibai fant seg et sted over mengden, der han kunne sammenligne den travle promenaden med det rolige motivet ovenfor. Han fant den perfekte komposisjonen, og AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G tilførte det endelige resultatet noe ekstra. Objektivets blenderåpning sørget for den helt riktige dybdeskarpheten som ga tunnelen av trær sin vakre tekstur med uskarphet i bakgrunnen av bildet.

Abstrakt arkitektur | AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Fotografering av arkitektur gir mulighet til å eksperimentere med komposisjon og dybdeskarphet. AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G utmerker seg ved å fange både dybde og vidvinkel samtidig, mens det også er effektivt i svakt lys, for eksempel ved fotografering innendørs. I kontrast til tusenvis av tradisjonelle bilder av Sagrada Familia fotograferte Ibai speilbildet av det berømte landemerket i et vann i nærheten. Takket være objektivet kan fotografiet oppleves som et maleri – der småbølgene og buskene rammer inn bildet.

Det perfekte portrettet | AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Én av gledene ved å fotografere på reiser er å fortelle historier med ansikter. Mange byer har historiske områder med interessant bakgrunn for nærbilder av mennesker. Det gotiske kvarteret i Barcelona var det perfekte stedet for å demonstrere mulighetene med AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G.
Dette er det ideelle portrettobjektivet som gjengir alle detaljer. Det gir også en myk "bokeh" som får betrakteren til å konsentrere seg om motivet.

En ideell solnedgang | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Solnedganger er vakre, men vanlige på fotografier, så det kan være vanskelig å ta et bilde som skiller seg ut blant millioner av andre. Ibai fotograferte i en fornøyelsespark med utsikt til en vakker kirke, Temple Expiatori del Sagrat Cor. Han befant seg på en karusell høyt oppe og greide å fotografere både kirken og den svake gløden i solnedgangen. AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G var avgjørende for dette bildet, siden det fungerer utmerket i svakt lys og tilpasser seg endringene i lyset i løpet av kvelden.

Hvilket utstyr har du i vesken?

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G