31.08.2010

Nytt brukervennlig speilreflekskamera med filming i full HD

Vegar Berg, produktspesialist i Nikon Norge, sier at Nikon D3100 er oppfølgeren til D3000 som er Europas mestselgende speilreflekskamera*.

– D3100 har 14,2 megapiksler, full HD-video og Live View med nye AF-funksjoner samtidig som det har bedre ergonomi enn sin forgjenger. Nikon D3100 er et ideelt kamera for alle som vil forevige livets viktigste øyeblikk uten å måtte sette seg inn i avanserte innstillinger, sier han.

Kameraet har også en forbedret utgave av den populære Guide-funksjonen som i praksis betyr at du kan se eksempler på bilder tatt med ulike innstillinger i form av blant annet ulike lukkertider og blenderåpninger. Guide-funksjonen er den enkleste måten å lære hvordan du tar gode bilder på, uten å måtte lese bruksanvisningen.

Nikon D3100 er skreddersydd for alle som vil ta fantastiske bilder uten å bruke masse tid på å sette seg inn i komplisert funksjonalitet og teknologi. En rekke automatiske innstillinger gjør at kameraet gjør det krevende arbeidet for deg – nesten som et kompaktkamera. ”Live View” med ”Scene Auto Selector” velger for eksempel innstillingene som best passer til forholdene. ”Scene Recognition” sikrer skarpe og tydelige bilder ved å analysere motivet for deg for deretter å velge de beste innstillingene før lukkeren utløses. Den nevnte guidefunksjonen leder kameraet trinn for trinn frem til det bilderesultatet du ønsker. Aldri har det vært så enkelt og morsomt å ta flotte bilder.

Med Nikon D3100 får du også filmmuligheter i full HD på kjøpet. Et enkelt knappetrykk er alt som skal til for å endre fotoapparatet til et videokamera. Takket være funksjonaliteten D-movie er det enkelt å ta opp video i full HD med lyd. Kameraets store bildebrikke og høye ISO-følsomhet sikrer meget god bildekvalitet. Ønsker du å eksperimentere ytterligere kan du med det brede utvalget av NIKKOR-objektiver skape spennende filmeffekter. Du kan også utføre enkel redigering av opptakene i kameraet ved å slette scener eller ta vare på filmøyeblikk i form av stillbilder. Kameraet har HDMI utgang – hvilket betyr at du enkelt kan koble kameraet direkte til en HD-TV for å nyte resultatet.

Nikon D3100 har et autofokussystem med hele 11 punkter for å sikre at alt er i fokus for sylskarpe bilder. I Live view har kameraet ansiktsgjenkjennende autofokus som kjenner igjen hele 35 ansikter samtidig, og selv om personer beveger seg i bildefeltet fortsetter kameraet likevel å fokusere på dem. CMOS-bildebrikken på 14,2 megapiksler, en ny og kraftig EXPEED 2-bildeprosessor og et bredt utvalg av NIKKOR-objektiver sikrer bilder i svært høy kvalitet i med en utrolig detaljrikdom. Kameraet har følsomhet på 100 til 3200 ISO, og du kan øke ISO-verdien til Hi-2 som tilsvarer 12 800 ISO. Noe som reduserer risikoen for uklare bilder når du fotograferer barna på sitt mest aktive eller når du knipser i vei under familiens grillfest.

D3100 er altså kameraet for alle anledninger. Den kompakte størrelsen og det lette kamerahuset gjør det svært enkelt å ta med seg. Det er enklere enn noen gang å ta vare på livets aller viktigste øyeblikk – i god kvalitet.


D3100 med 18-55 VR har en veiledende pris på NOK 5590,- inkl mva.
Det vil også være andre kit-alternativer tilgjengelig, kontakt din nærmeste fotoforhandler.
Salgsstart er siste del av september.

*Source: GFK EU11 CTR