08.09.2010

Endelig er COOLPIX P7000 her - NYHET

COOLPIX P7000 skreddersydd for entusiastiske og profesjonelle Nikon-brukere

Nikon lanserer to nye tilskudd på COOLPIX-stammen. COOLPIX P7000 er et direkte resultat av en studie for å kartlegge profesjonelle fotografers behov. Med vidvinkel zoomobjektivet NIKKOR 7,1 gir kameraet overlegen bildekvalitet – og er uten tvil et etterlengtet kamera i kompaktklassen. I tillegg avdukes i dag COOLPIX S80. Et superslankt kamera med berøringsskjerm, 14,1 megapiksler, HD-filmopptak og NIKKOR zoomobjektiv.

Mark Pekelharing, produktsjef for forbrukermarkedet i Nikon Europa, sier COOLPIX P7000 er spekket med funksjonalitet som først og fremst er vanlig i speilreflekssegmentet.

– Dette er et perfekt kompaktalternativ for avanserte speilrefleksbrukere og profesjonelle fotografer som vil ha bilder av høy kvalitet via et diskret og raskt kamerahus. I tillegg har vi i dag gleden av å kunngjøre COOLPIX S80 som er et bevis på at det menes alvor når selskapet går for ledertrøya i markedet for kameraer med berøringsskjerm, sier han.

COOLPIX P7000 er et direkte resultat av omfattende forskning blant profesjonelle fotografer. Kameraet har et objektiv med rekkevidde fra 28 til 200 mm (tilsvarende 35 mm-formatet) i tillegg til optisk bildestabilisator (VR), to ED-glasselementer og Nikons helt nye bildebehandlingssystem EXPEED C2. En 1/1,7 tommers CCD-sensor på 10,2 effektive megapiksler tilrettelegger for et bredt og dynamisk område og svært god ytelse selv under dårlige lysforhold. Den 3 tommers høyoppløselige LCD-skjermen gjør det enkelt å komponere, lage og spille av filmer med skarpe detaljer.

P7000 er skreddersydd for dem som ønsker full kontroll over fotograferingen og samtidig vil ha det kjente og intuitive oppsettet for knapper og hjul kjent fra Nikons digitale speilreflekskameraer. For eksempel kommandohjulet og AE-L/AF-L knappene. Kameraet har også et analogt retrohjul for håndtering av eksponeringskompensasjonsnivåer i 1/3 EV-trinn.

COOLPIX P7000 har:
· EXPEED C2 for økt ytelse under dårlige forhold
· NIKKOR-objektiv med to ED-glasselementer for å reduksjon av kromatisk abberasjon og spredning med lange brennvidder
· Innebygd ND-filter for utvidet eksponering under vanskelige lysforhold
· Følsomhetsområde på ISO 100-3200 som kan utvidet til Hi1 (tilsvarer ISO 6400)
· Støyreduksjonsfunksjon for behandling av bildestøy
· D-lighting for automatisk naturlig fremtoning for å redde undereksponerte skygger forårsaket av lysforhold med svært høy kontrast
· Innebygd Picture Control basert på teknologi fra Nikons speilreflekskameraer
· HD-filmopptak (720p) med stereolyd og inngang for ekstern mikrofon.
· HDMI-utgang for tilkobling til ekstern skjerm
· Histogram for informasjon om fargetonenivå
· Muligheter for å lagre i formatet NRW+ (COOLPIX RWA) for ukomprimerte digitale negativer for avansert redigering

COOLPIX P7000 er tilgjengelig fra 23. september til en veiledende pris på 4.690,- inkludert mva.

Med berøringsutløseren på S80 kan du fokusere på og ta et bilde eller ta opp en film ved å berøre det aktuelle området. Det er raskt og enkelt å komponere bildene. Via den nevnte OLED-skjermen kan du bla gjennom bilder og filmer for deretter å dele dem med venner og familie. Takket være berøringsskjermen er det også svært enkelt å retusjere bildene i selve kameraet. Med innebygde filtre som fish eye, muligheten for selektive farger og miniatyreffekter, kan du være kreativ uten å måtte ty til datamaskinen.

Kameraet har også en HD-filmfunksjon med optisk zoom og stereolyd. Dersom du finner den 3,5 tommers skjermen for liten kan du enkelt koble kameraet til TV-en via en HDMI-utgang. Kameraet er svært slankt og passer derfor perfekt i lommen eller vesken.

COOLPIX S80 har:
· 3,5 tommer høyoppløselig OLED-berøringsskjerm (819 000 punkter)
· HD-filmfunksjon med optisk zoom
· HDMI-utgang for tilkobling til ekstern skjerm
· Fem funksjoner for reduksjoner av uskarphet
· Supertynn utforming for å passe i håndvesken eller bukselommen


COOLPIX S80 leveres i fargene svart og rødt, og vil være tilgjengelig fra 7. oktober til en veiledende pris på 2.790,- inkludert mva.