29.10.2010

Roy Mangersnes har mottatt utmerkelser


Roy Mangersnes fikk i forrige uke hederlig omtale i verdens mest prestigetunge fotokonkurranse for naturfotografer; "Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year". Konkurransen arrangeres av BBC Wildlife Magazine og Natural History Museum, og blir gjerne kalt naturfotografenes Oscar. I år var det vinnere fra land som USA, Australia, Kina og Sør-Afrika, i tillegg til flere Europeiske land. -Hele 4 norske fotografer ble premiert og jeg var heldig som var blant dem, sier Roy.

Nikon D3s + 70-200mm f2.8 VRII lens; 1/2500 sec at f4; ISO 1250; TC-14EII teleconverter

Bildet kalles "The art of balance" og viser en gulspurv i snø fra Jæren. -Jeg hadde akkurat fått den nye Nikkor 70-200mm f/2.8 VRII og var ute for å teste objektivet sammen med D3s'en. Tanken var å jobbe med landskap, men da en flokk med gulspurv dukket opp satte jeg på TC-14EII og la meg ned i snøen. Etter hvert kom fuglene nært nok til at jeg fikk komponert dette bildet, forklarer Roy.

I dag henger bildet på fast utstilling i Natural History Museum i London, i tillegg til at en vandreutstilling skal ut til blandt annet Sør-Afrika, Sør-Amerika og Kina.

Les mer her: http://www.nhm.ac.uk/visit-us/whats-on/temporary-exhibitions/wpy/photo.do?photo=2627&category=7&group=1

I dag, fredag 29.10.2010 ble det også offentliggjort at Roy har mottatt Highly commended i kategorien "Komposisjon og form" i European Wildlife Photographers Award arrangeres av GDT i Tyskland (oversettes gjerne med EM i Naturfoto). Bildet ble tatt under en workshop Roy arrangerte i vår og viser hvordan noe så enkelt som is kan bli et spennende motiv.

- Bildet er tatt med D3s på iso 200, og 24-70mm med bruk av Polariseringsfilter for å redusere reflekser fra isoverflaten. Jeg ble også premieret her i fjor, da med en andreplass i kategorien "Landskap", forteller Roy.

Les mer her: http://www.gdtfoto.de/content.php?start=ok&s_res=1280&lang=en