19.04.2012

Nye Nikon D3200 – kameraet med høy bildekvalitet og enkel teknikk

I dag lanserer Nikon D3200 –kameraet som gjør det mulig å ta vakre bilder av topp kvalitet for den som aldri har brukte et systemkamera. Guide-funksjonen hjelper nybegynneren å komme i gang, og med en oppløsning på hele 24,2 megapiksler gir det svært detaljrike bilder med fantastisk skarphet. Dessuten kan du filme i full HD og redigere direkte i kameraet. Nytt for dette kameraet er at du via en ny mobiladapter kan overføre bilder og filmer trådløst til smarttelefoner og nettbrett.

Andre viktige finesser er at kameraet har kontinuerlig autofokus (AF) under opptak av D-filmer, og AF med aktiv følgefokus og motivfølge. Under filming sørger det for at også motiver i bevegelse er i skarp fokus hele tiden. Du kan bruke mange av Nikons NIKKOR-objektiver – for bilder med friske farger, høy kontrast og skarpe detaljer, eller for å eksperimentere med forskjellige filmeffekter. Dessuten er det en innebygd GPS-mottaker (GP-1) som gjør det mulig for D3200 å huske hvor bildet ble tatt. Kameraet er også utstyrt med en praktisk sprett-opp-blits.

AF-S NIKKOR 28 mm f/1,8G er et nytt vidvinkelobjektiv med stor lysstyrke og fast brennvidde for FX-formatet. Det har en optisk konstruksjon som passer perfekt til de nyeste systemkameraene med høy oppløsning. Den store blenderåpningen gir skarpe bilder i svakt lys og en fantastisk silkemyk bokeh. Brennvidden på 28 mm er ideell til fotografering i trange rom, samt til storslagne utsikter og bylandskap eller gatescener.