14.09.2012

PHOTOKINA 2012

Nikon kommer nok en gang til å ha en flott stand under Photokina, og tar med seg temaet "I AM Life" til verdens ledende bildeshow. Den spektakulære standen i Hall 2.2 på Kölnermessen vil gi besøkende deres første mulighet til å bli kjent med Nikons nylig lanserte produkter.

Sammen med hele produktutvalget vil du også finne det nylig annonserte:
· Nikon D600 – Nikons rimelige og lette digitale speilreflekskamera med fullformat.
· COOLPIX S800c – det "sosiale kameraet" drives av operativsystemet Android™ og koble til Internett via Wi-Fi slik at du kan overføre bilder direkte til en smarttelefon eller nettbrett.
· Nikon 1-familien (med nye Nikon 1 J2 og objektiver) – dets utrolige hastighet og smarte og nyskapende opptaksfunksjoner var med på å gjøre Nikons første kompakte systemkamera til den bestselgende modellen i sin kategori i Europa . Sammen med det nye Nikon 1 J2 og slanke objektiver, introduserer vi enda flere kreative muligheter og forskjellig stilig tilbehør. Alt for at du skal ligge ett klikk foran.

Også Nikons toppmodeller stilles ut:
· Nikon D4 – Dette profesjonelle speilreflekskameraet med FX-format er laget for å flytte grenser, for at du alltid kan gjøre det beste ut av motivet. Det representerer nye høydepunkter når det gjelder hastighet og presisjon både i stillbilder og video.
· Nikon D800 – dette banebrytende profesjonelle speilreflekskameraet med 36,3 megapiksler i FX-format er utviklet for å oppnå en bildekvalitet som er uovertruffen i detaljskarphet og fargegjengivelse.

I midten av Nikon-standen vil det være et stort "multimediehjerte" som besøkende kan benytte hele dagen, mens en stor I AM Nikon videoskjerm og presentasjonsområde vil utgjøre bakgrunnen. Nikon Europe har samlet noen av verdens fremste fotografer og filmmakere, slik at de kan presentere arbeidet sitt, lære bort, underholde og inspirere besøkende. Presentasjonene foregår hele dagen, med flere emner, både på engelsk og tysk. Du finner fullstendig timeplan over presentasjonene på Facebook: www.facebook.com/NikonPhotokina.

På messens første dag, 18. september, presenterer Nikon en veldig spesiell hovedtaler, Jason Levine. Han arbeider med å fremme videoverktøy for Adobe systems over hele verden. Han vil gi de besøkende sitt syn på videomulighetene i markedet for digitale speilreflekskameraer.

Andre talere på Nikons stand er:
· Naturfotografen Florian Schulz vil forklare hvordan Nikons D600 kan brukes til dyrebilder som tar pusten fra en.
· Filmmakerne Sandro Miller og Anthony Arendt vil se bak scenen på sin Nikon D800 "Joy Ride"-video, som viser en seks minutters spenningstur gjennom gatene i Chicago.
· Danie van Jaarsveld vil vise hvordan det utrolig raske Nikon 1 brukes til opptak av motorsport, der hastighet er kritisk.
· Corey Rich, en av verdens mest anerkjente historiefortellere innen barske eventyr og friluftsliv, vil diskutere hvordan han lagde sin video "WHY", filmet utelukkende med Nikon D4.
· Den anerkjente eventyrer og fotograf Rainer Eder vil demonstrere hvordan han bruker Nikon D4 til å ta hårreisende bilder.
· Ursula Meissner vil dele sin erfaring med bruk av Nikon D800 til å skape vakre fotoreportasjer.
· Den prisbelønte dyrefotografen Carli Davidson vil forklare hvordan nybegynnere og profesjonelle kan skape interessante bilder av sine lodne venner med det rimelige D3200, og toppmodellen blant profesjonelle kameraer, Nikon D4.

Photokina er åpen for publikum mellom kl. 10.00 og 18.00 fra 18. til 23. september. Du finner ytterligere informasjon og fullstendig timeplan for talere på Nikons fanside på Facebook www.facebook.com/iamnikon. Følg handlingene på Twitter @nikonphotokina eller besøk I AM Nikon-bloggen www.blog.IAMNikon.com for videoer og intervjuer med talerne.