10/02/2015

ZOOM INN PÅ LIVET MED NYE NIKON COOLPIX P610, L840 OG L340

Oslo, 10. februar 2015: Nikon lanserer i dag tre nye zoom-kameraer i COOLPIX-serien. Med andre ord kameraer for alle og enhver som ønsker å forevige detaljer i livet.

COOLPIX P610 med en 16 megapiksler CMOS sensor gjør alt fra nattfotografering til naturbilder enklere. Det har en 60 ganger optisk zoom som kan utvides til 120 ganger Dynamic Fine Zoom1. En elektronisk søker og en stor justerbar skjerm med 921 000 punkter, samt RGBW-teknologi, sikrer kreativ komposisjon. I tillegg kan alt deles øyeblikkelig med innebygd støtte for Wi-Fi² og NFC³ – rett og slett ved å trykke kameraet lett mot en smartenhet³. Innebygd GPS/GLONASS/QZSS holder orden på opptakssteder, mens Dual Detect Optical VR (bildestabilisator) holder kameraet stødig for å gi skarpe detaljer selv ved full zoom ved opptak av film med ett trykk i full HD (1080/60p).

Det er enkelt å zoome inn på spesielle øyeblikk med et L840 med 16 megapiksler. Fang landskaper og dyreliv eller ta utrolige nærbilder med 38 ganger optisk zoom, som kan utvides til 76 ganger Dynamic Fine Zoom1. Det er uproblematisk å ta detaljerte bilder av månen eller fuglelivet med automatisk motivvalg, samt å skape et unikt ståsted med den store skråstilte LCD-skjermen og ta opp filmer i full HD (1080/60i) med et knappetrykk. Favorittbilder kan deles øyeblikkelig med innebygd støtte for Wi-Fi² og NFC³

COOLPIX L340 med 20 megapiksler har et klassisk design og gir deg alt fra vidvinkel til tele, selv i det kompakte kameraet. Et objektiv med 28 ganger optisk zoom som kan utvides til 56 ganger Dynamic Fine Zoom1 er alltid for hånden når ting skjer, og det går lett som en lek å skifte fra fotografering til filmopptak med ett-trykks HD-filmopptak. En avansert bildestabilisator gir skarpe bilder og behagelige filmer, mens et komfortabelt grep gir minimal kamerarystelse. Kameraet er enkelt å håndtere, og den store LCD-skjermen passer godt for å komponere og spille av. Kameraet driftes av AA-batterier.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier kameraene egner seg for de aller fleste formål.
– Det er kameraer som kan brukes i kreative vinkler og du kan sikre detaljene i livets viktigste øyeblikk, sier han.

COOLPIX P610 er i sitt rette element i naturen. Det tar detaljrike bilder med en kraftig 60 ganger optisk zoom – utvidbar til 120 ganger Dynamic Fine Zoom¹. Ideelt for alt fra fuglefotografering til å ta bilder av månen. I tillegg har det en skjerm som kan vippes og dreies samt en elektronisk søker som gir full frihet for å komponere kreativt. Alle bilder kan deles øyeblikkelig med innebygd støtte for Wi-Fi² og NFC³.

COOLPIX L840 har en 38 ganger optisk zoom som kan utvides til 76 ganger Dynamic Fine Zoom¹ som gjør det mulig å fange alt fra vakre ansiktsuttrykk fra den andre siden av rommet til å zoome stille inn på fascinerende detaljer fra dyreliv og natur. Motivprogrammer gjør det enkelt å fotografere slike motiver, og en stor skjerm som kan skråstilles åpner for fleksibel komponering. Med innebygd støtte for Wi-Fi² og NFC³ er det enkelt å dele bilder på et øyeblikk.

Kameraene er lette å bære ettersom den utrolige zoomstyrken er integrert i de kompakte kameraene. De kraftige optiske zoomobjektivene dekker hele området fra 60 ganger i COOLPIX P610 til 38 ganger i COOLPIX L840 og 28 ganger i COOLPIX L340 – alle kan utvides til dobbel kapasitet med Dynamic Fine Zoom¹. De er like anvendelige til makrofotografering som fotografering over lange avstander på land eller i nattehimmelen. Del fantastiske bilder øyeblikkelig med venner med innebygd Wi-Fi² og NFC³ både på COOLPIX P610 og COOLPIX L840.

La kameraet gjøre jobben med å finne nye vinkler med den vipp- og dreibare skjermen og den elektroniske søkeren på COOLPIX P610 eller den utvippbare skjermen på COOLPIX L840. Fotografer i lav vinkel for å få motivet i et dyreperspektiv eller over menneskemengder og naturlige hindringer. Ta utfordringen med å ta bilder av kjente motiver fra et nytt perspektiv med fleksibiliteten til en utvippbar skjerm.

Oppsummering av viktige funksjoner – P610

NIKKOR-objektiv med 60 x optisk zoom: Det 60 x optiske zoomobjektivet gir enestående dekning (24–1440 mm) og kan utvides til 120 x Dynamic Fine Zoom¹.
Dual Detect Optical VR (bildestabilisator): Den forbedrede algoritmen for bildestabilisatoren motvirker kamerabevegelser ved håndholdt fotografering med teleobjektiv.
Innebygd Wi-Fi- og NFC-støtte: Del bilder umiddelbart med ett trykk på Wi-Fi²-knappen, eller trykk det NFC-aktiverte³ kameraet lett mot en smartenhet³.
Innebygd GPS/GLONASS/QZSS: Få rask og detaljert stedsinformasjon under fotograferingen med internasjonal GPS/GLONASS/QZSS-satellittsporing.
Baksidebelyst CMOS-bildebrikke med 16 megapiksler: Skarpe og klare bilder med lite støy er ikke noe problem med den svært følsomme bildebrikken.
Filmer i full HD: Enkelt å ta opp utrolig jevne ett-trykks HD-filmer (1080/60p) med kvalitetslyd, siden mikrofonen endrer retning mens du zoomer.
Stor LCD-skjerm som kan vippes og dreies: Utforsk spennende vinkler og ta enkelt selvportretter med den høyoppløselige skjermen på 7,5 cm med 921 000 punkter som kan vippes og dreies.

Oppsummering av viktige funksjoner – L840

NIKKOR-objektiv med 38 x optisk zoom: Få med alle detaljer med en 38 x optisk zoom som kan utvides til 76 x Dynamic Fine Zoom¹ – dekning fra 22,5 til 855 mm.
Innebygd Wi-Fi- og NFC-støtte: Vær sosial og del bilder med ett trykk på Wi-Fi²-knappen, eller trykk det NFC-aktiverte³ kameraet lett mot en smartenhet³.
Baksidebelyst CCD-bildebrikke med 16 megapiksler: Garantert skarpe bilder og klare detaljer, selv ved fotografering under dårlige lysforhold.
Skråstilt LCD-skjerm på 7,5 cm med 921 000 punkter: Ta bilder fra et nytt perspektiv med den skråstilte skjermen ved fotografering i lav vinkel i synsfeltet til et barn eller med vid vinkel over menneskemengder.
Innstillinger for fugletitting og månefotografering: Det er enkelt å ta måne- og fuglebilder med funksjonen for automatisk motivvalg som aktiverer innstillinger for motiver som er vanskelige å fotografere.
Filmer i full HD: Skift enkelt fra stillbilder til behagelige HD-filmer (1080/60i) med et knappetrykk og rediger filmer under avspilling.

Oppsummering av viktige funksjoner – L340

NIKKOR-objektiv med 28 x optisk zoom: Få med alt som skjer med det 28 x optiske zoomobjektivet som kan utvides til 56 x Dynamic Fine Zoom¹ – dekning på 22,5–630 mm.
Enkel i bruk: Et komfortabelt grep og enkelt utformede kontroller får håndteringen av kameraet til å føles intuitiv og naturlig.
CCD-bildebrikke med en kapasitet på 20 megapiksler: Den følsomme bildebrikken gir bilder med skarpe og klare detaljer og sørger for flotte forstørrelser av bilder eller plakater.
Vidvinkeldekning: Zoomobjektivet har dekning fra vidvinkel til teleobjektiv og fanger opp alt fra store til små hendelser i dagliglivet.
HD-filmer: Ta opp spesielle øyeblikk på film! Skift elegant fra fotografering til opptak av HD-filmer (720p) med en egen filmopptaksknapp.
Målsøkende AF: Målsøkende AF gir alltid skarpe bilder ved at det finner motivet raskt og nøyaktig og oppnår klart fokus automatisk.


Nikon COOLPIX P610 er tilgengelig fra 26.februar til en veiledende pris på 4 090,-
Nikon COOLPIX L840 er tilgjengelig fra 26. februar til en veiledende pris på 2 490,-
Nikon COOLPIX L340 er tilgjengelig fra 26. februar til en veiledende pris på 1 690,-

¹ Forstørrelse av Dynamic Fine Zoom blir beregnet ut fra maksimal vidvinkelstilling for optisk zoom.
² Krever installasjon av Nikons Wireless Mobile Utility-program (kompatibelt med iOS og Android™) på smarttelefoner og nettbrett.
³ Nærfeltskommunikasjon (NFC) fungerer med kompatible smarttelefoner og nettbrett med Android™-operativsystem (Android 4.0 eller senere). Dette krever installering av Nikons Wireless Mobile Utility-programmet og innstilling av bildeoverføring før bruk.