10/02/2015

TA BILDER NED TIL 30 METERS DYP OG I VINTERKULDA: NIKON COOLPIX AW130 OG COOLPIX S33

COOLPIX AW130 med 16 megapiksler er perfekt for en aktiv livsstil. Ta det med deg på 30 meters dyp, tilsvarende Advanced Open Water-sertifisering, eller ut når gradestokken viser 10 minus. Det tåler i tillegg et fall fra to meter. Kameraet har støtte for NFC3 og innebygd Wi-Fi⁴ som gjør det enkelt å dele bilder på sosiale medier. Det eneste du trenger å gjøre er å trykke kameraet lett mot en NFC-aktivert3 smartenhet eller via Wi-Fi-knappen⁴.

Det lyssterke 24 mm f/2,8-vidvinkelobjektivet er ideelt for å ta bilder under vann. En rask 5 ganger optisk zoom gjør det enkelt å ta nærbilder både på land og i vann. Den kan utvides til 10 ganger Dynamic Fine Zoom⁵. Alle motiver kan filmes jevnt i full HD (1080/60i) med stereolyd. En effektiv VR (bildestabilisator) kompenserer for kamerabevegelser når du er i aktivitet og ved zooming. Satellittsporing med innebygd støtte for GPS/GLONASS/QZSS lagrer reiseruter og registrerer opptakssteder på bilder raskere og med mer nøyaktig lengde- og breddegradangivelse. Opptil 30 steder kan lagres i et innebygd verdenskart, og det er også mulig å angi høyde- og dybdeinformasjon.

COOLPIX S33 med 13 megapiksler er et solid og brukervennlig kamera som både er vann- og støvtett, og som trygt kan tas med ut på 10 meters dybde. Funksjonen for ansiktskomponering sørger for gode portrettbilder selv under vann. Kameraet er støtsikkert inntil 1,5 m og tåler kulde ned til -10 o. ⁶

Kameraet har 3 ganger optisk zoom som er utvidbart til 6 ganger Dynamic Fine Zoom⁵. Med menyer for voksne og barn er det ikke behov for et eget barnekamera, dette kameraet passer for hele familien. Motivprogrammer gir veiledning til de beste innstillingene. En innebygd målsøkende AF finner motivet hurtig og nøyaktig slik at bildene alltid blir skarpe og klare. Kameraet er tilgjengelig i en rekke ulike farger.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier COOLPIX AW130 er et kamera for både ekstreme forhold og de mer hverdagslige kamerabehovene.
– Kameraet er like anvendelig til fjells som på dypt vann. Integrert WiFi og NFC lar deg enkelt dele opplevelser med venner og familie. COOLPIX S33 er også et robust kamera som passer til det meste. Du kan ta bilder under vann når du selv er på land, og kameraet her menyer for voksne og barn. Med andre ord et perfekt kamera for hele familien, sier han.

Med COOLPIX AW130 kan du via en egen knapp for Wi-Fi⁴, eller ved å trykke kameraet lett mot en NFC-aktivert³ enhet, dele bilder øyeblikkelig. God bildekvalitet er garantert med en bildebrikke på 16 megapiksler og et skarpt vidvinkelobjektiv på 24 mm f/2,8 med 5 ganger optisk zoom, som kan utvides til 10 ganger Dynamic Fine Zoom⁵. Spill inn skarpe filmer i full HD med et knappetrykk og lag enkelt 10-sekunders intervallfilmer. Komponer bilder og filmer enkelt på en stor 7,5 cm OLED-skjerm med 921 000 punkter med overlegen skarphet i direkte sollys eller under vann. Funksjonen Bevegelseskontroll gir enkel tilgang til innstillinger ved å riste på kameraet, mens en svært effektiv VR (bildestabilisator) sørger for skarpe bilder og filmer.

Selv de yngste eller mest uerfarne fotografene kan ta flotte bilder, da kurvene til COOLPIX S33 har et design som passer komfortabelt i hendene til fotografer i alle aldre. Menyer for voksne og barn gjør det brukervennlig for alle medlemmer i familien. Motivprogrammer foreslår optimale innstillinger som egner seg for motivet som skal foreviges.

Oppsummering av de viktigste funksjonene – COOLPIX AW130

• Vanntett ned til 30 m: Dykk så langt ned som en Advanced Open Water-sertifisering¹ uten å måtte bruke et undervannshus.

• Robust: Ta kameraet ditt til ytterpunktene – det er støtsikkert inntil 2 m², støvsikkert og tåler kulde ned til -10°C.

• NFC-støtte og Wi-Fi-tilkobling: Trykk kameraet mot en NFC-aktivert³ smartenhet eller bruk Wi-Fi⁴-knappen for umiddelbar deling.

• NIKKOR-objektiv med 5 x optisk zoom: Ideell for undervannsbilder: Objektivet på 24 mm f/2,8 har en 5 x optisk zoom som kan utvides til 10 x Dynamic Fine Zoom⁵

• Innebygd GPS/GLONASS/QZSS-støtte: Registrer stedsnavn på bildene dine raskt – og med mer nøyaktig lengde- og breddegradsinformasjon.

• Baksidebelyst CMOS-bildebrikke med 16 megapiksler: Få enestående ytelse og skarpe, detaljerte bilder med lite støy – selv under vann og ved dårlige lysforhold.

• Avansert bildestabilisator (VR): Kompenserer for kamerabevegelser i aktive scener eller ved zooming for å sikre skarpere bilder.

• Intervallfilm: Lag en imponerende 10-sekunders intervallfilm bare ved å velge en opptaksscene.

Oppsummering av de viktigste funksjonene – COOLPIX S33

• Solid og pålitelig: Dette kameraet kan bli med overalt – det er støvtett, støtsikkert opptil 1,5 meter, vanntett¹ ned til 10 meter og tåler temperaturer ned til -10 °C.

• CMOS-brikke med 13 megapiksler: Med en bildebrikke som får det meste ut av megapikslene, er brukeren garantert skarpe bilder med klare detaljer – ideelt for forstørrelser.

• Menyer for voksne og barn: Variasjonsmenyen viser som standard en enkel barnemeny, og det er enkelt å skifte til en voksenmeny slik at hele familien kan bruke den.

• NIKKOR-objektiv med 3 x optisk zoom: Ta vare på et smil eller et morsomt ansiktsuttrykk med vidvinkelobjektivet med 3 x optisk zoom, som kan utvides til 6 x Dynamic Fine Zoom⁵.

• Filmer i full HD: Film det som skjer hvor som helst, med behagelige opptak i full HD (1080/30p) via en egen filmopptaksknapp.

• Komponere ansikt under vann: Teknologien for å komponere ansikt oppdager automatisk ansikter og utløser lukkeren – ta portretter under vann og hold deg tørr.

• Brukervennlig: Unge fotografer får enkelt et godt grep i kurvene til kameraet og resultatene lar ikke vente på seg. Det finnes også en sperre mot sletting slik at bilder ikke blir slettet utilsiktet.

Nikon COOLPIX AW130 har en veiledende pris på 3490,- inkl. MVA. Salgsstart vår 2015.
Nikon COOLPIX S33 er tilgjengelig fra 5. mars til en veiledende pris på 995,- inkl. MVA.

¹Kameraet tilsvarer JIS/IEC-vanntetthetsgrad 8 (IPX8) og IEC/JIS-støvtetthetsgrad 6 (IP6X).
²Dette kameraet har bestått Nikons interne test (falltest fra en høyde på 210 cm ned på en 5 cm tykk kryssfinerplate) i samsvar med MIL-STD 810F Method 516.5-Shock.
³ Nærfeltskommunikasjon (NFC) fungerer med kompatible smarttelefoner og nettbrett med Android™-operativsystem (Android 4.0 eller senere). Dette krever installering av Nikons Wireless Mobile Utility-programmet og innstilling av bildeoverføring før bruk.
⁴ Krever installasjon av Nikons Wireless Mobile Utility-program (kompatibelt med iOS og Android™) på smarttelefoner og nettbrett.
⁵Forstørrelse av Dynamic Fine Zoom blir beregnet ut fra maksimal vidvinkelstilling for optisk zoom.
⁶ Dette kameraet har bestått Nikons interne test (falltest fra en høyde på 1,5 m ned på en 5 cm tykk kryssfinerplate) i samsvar med MIL-STD 810F Method 516.5-Shock.