4/8/2015

La kreativiteten blomstre med det nye AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED-objektivet

Oslo, 4. august 2015 – Nikon utvider sin allsidige f/1.8-serie med det helt nye lyssterke objektivet AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED i FX-format. Objektivet er lettere og mer kompakt enn sin profesjonelle bror.

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at vidvinkelobjektiver kommer til sin rett når man vil utvide perspektivet.
- 24 mm har alltid vært en populær brennvidde for fotografer som er på utkikk etter et kreativt fortrinn. Det nye 24 mm-objektivet passer perfekt mellom de lanserte 20 mm- og 28 mm-objektivene fra Nikon, og gjør objektiver med fast brennvidde og f1.8-utvalget enda mer komplett. Dette er et ypperlig objektiv for å ta fengslende bilder som trekker tilskueren inn i motivet. Objektivet har fantastiske egenskaper i svak belysning, og en vakker gjengivelse av elementene som er ute av fokus, sier Jon.

For å kunne ta bilder av dramatisk arkitektur, imponerende landskap eller tøffe gatebilder må objektivet være vidvinklet og lyssterkt. Det nye objektivet 24mm f/1.8G fra Nikon gir flotte stillbilder og video, og passer perfekt til digitale speilreflekskameraer med høy oppløsning. Den korte fokusavstanden på bare 0,23 m gir fotografen ekstra allsidighet og kreativ frihet. Med sitt kompakte og lette design er objektivet en ideell reisepartner.

Yves Paternoster: AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G Nikon D750

Det nye NIKKOR 24mm gir enestående klarhet og kontrast over hele bildefeltet. Den optiske konstruksjonen omfatter 12 elementer i ni grupper. To ED linseelementer, to asfæriske linseelementer og Nikons nano crystal coating antirefleksbelegg sørger for skarpe bilder. Fortegning er godt kontrollert, på samme måte som mulige feil som vanligvis forekommer i utkanten av et vidvinkelobjektiv, for eksempel vignettering eller uskarpe hjørner.

Alex Soh: AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G Nikon D750

Objektivet har en brennvidde tilsvarende 36 mm på DX-format kameraer, slik at det også er praktisk for DX-fotografer. Nå kan DX-brukere glede seg over et FX-glass med høy kvalitet som er temmelig likt en klassisk 35 mm brennvidde når det blir brukt på et DX-kamera. Den tradisjonelle 35 mm brennvidden er en klassisk og populær brennvidde. I tillegg til fordelen med brennvidden, sikrer den solide men samtidig lette konstruksjonen at det passer perfekt også i kombinasjon med et DX-kamerahus.

Objektivet leveres med solblender og en myk objektivveske.

AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED er tilgjengelig fra 17. september 2015 til veiledende pris 8.190,-

Du finner mer informasjon på www.nikon.no

Hvis du vil vite mer om de prisvinnende produktene fra Nikon, besøk www.europe-nikon.com

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge
Telefon: +47 95 08 14 67
E-post: jon.aasen@nikon.no