04/11/2014

Total produksjon av NIKKOR-objektiver for Nikon sine kameraer med utskiftbare objektiver når 90 millioner

Oslo, november 2014: Nikon Europe kunngjør at den totale produksjonen av NIKKOR-objektiver for Nikon sine kameraer med utskiftbare objektiver nådde 90 millioner i slutten av oktober 2014. I tillegg har den totale produksjonen av NIKKOR-objektiver med Silent Wave Motor (SWM), autofokusmotoren som er utviklet av Nikon, nådd 50 millioner.

I 1959 lanserte Nikon (da Nippon Kogaku K.K.) Nikon F samt de første NIKKOR-objektivene for Nikon sine speilreflekskameraer, inkludert NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Siden da har Nikon styrket sitt renommé som produsent av objektiver i verdensklasse, og lansert objektiver for Nikon 1 kompakte systemkameraer med utskiftbare objektiver.

I tillegg har Nikon nådd en annen milepæl ved at den totale produksjonen av NIKKOR-objektiver med Silent Wave Motor (SWM) har passert 50 millioner. Ved å konvertere vandrebølger til rotasjonsenergi for å fokusere optikken gir Nikons Silent Wave Motor ekstremt stillegående og presis autofokus. I løpet av de 18 årene som er gått siden Ai AF-S NIKKOR 300mm f/2.8D IF-ED, ett av de første objektivene med SWM-teknologi, ble lansert i 1996, har i alt 72 objektiver med SWM og en rekke ulike brennvidder blitt lansert for digitale speilreflekskameraer både i FX- og DX-format.

I september 2014 svarte Nikon på en rekke brukeres behov ved å legge til det nye ultravidvinkel AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED i sitt allerede store utvalg av raske f/1,8 objektiver med fast brennvidde for kameraer i FX-format. Det nye 20 mm f/1.8 objektivet bruker den nyeste optiske teknologien for å gi overlegen oppløsning, mens Nikons nanokrystallbelegg reduserer motlysreflekser og interne refleksjoner. Nikons nyeste ultravidvinkelobjektiv er lett og enkelt å ta med, noe som gjør det ideelt for å ta drømmebildet.

I juni 2014 lanserte Nikon et nytt superteleobjektiv med zoom for Nikon 1-systemet, 1 NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6, verdens minste og letteste objektiv i sin klasse. 1 NIKKOR-serien består av 12 objektiver med brennvidde fra 6,7 mm til 300 mm (bildevinkler tilsvarende 18 mm til 810 mm i 35 mm-format), for dekning fra ultravidvinkel til supertele.

 

Med et komplett utvalg av objektiver i FX- og DX-format og brennvidder, fra ultravidvinkelobjektivet 10-24 mm til superteleobjektivet 800 mm VR, kan Nikon-brukere stole på NIKKOR-teknologien som bidrar til at de får de beste bildene. NIKKOR er merkenavnet for Nikons objektiver, som blir presisjonsfremstilt etter de strengeste standarder ved Nikons egne glassverk. I 1933 lanserte Nikon sitt første kameraobjektiv under NIKKOR-merkenavnet, "Aero-NIKKOR” for luftfotografering. Siden da har NIKKOR blitt brukt som et merkenavn for Nikons objektiver som symboliserer robusthet, høy bildekvalitet og fremragende optikk.

Nikon er en verdensledende produsent av digital optikk, presisjonsoptikk og bildeteknologi; anerkjent verden over for å sette nye standarder for produktdesign og ytelse i et prisbelønt utvalg av utstyr som lar brukerne fortelle sine historier gjennom flotte bilder og videoer.

¹ Utskiftbare objektiver for Nikons speilreflekskameraer og avanserte Nikon 1-kameraer med utskiftbare objektiver

² Totalt antall tilgjengelige NIKKOR-objektiver med SWM (fra og med 4. november 2014)

³ Blant utskiftbare objektiver med brennvidde tilsvarende over 600 mm i 35 mm [135]-format for digitale stillbildekameraer med autofokus som er tilgjengelige per 13. mars 2014. Sammenligning av minimumsvolum med hvert objektiv. Basert på Nikons undersøkelser

Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge
Telefon: +47 950 81 467
E-post: jon.aasen@nikon.no