26/2/2015

Nikon Df og D750 digitale speilreflekskamera og Nikon 1 V3 tildeles iF Product Design Awards i Tyskland.

Amsterdam, Nederland, 26. februar 2015 Nikon Corporation kan med glede kunngjøre at Nikon Df og Nikon D750 digitale speilreflekskamera og det avanserte kameraet Nikon 1 V3 med utskiftbare objektiver, har vunnet iF Product Design Awards 2015.

Hvert år anerkjenner iF Design Awards industriprodukter fra hele verden som fremviser ekstraordinær design. I år ble 4783 produkter fra 53 land evaluert, og med de ulike prisene, bl.a. Product Design Awards, Communication Design Awards og Packaging Awards, ble det utdelt priser til totalt 1629 produkter. Når vinnerne skal utvelges, vurderes faktorer som designkvalitet, funksjonalitet, innovasjonsnivå, brukervennlighet og merkevarebygging.

Nikon Df

Nikon Df er et svært nett, kompakt og lett digitalt speilreflekskamera i Nikon FX-format, som kombinerer enestående bildekvalitet med et intuitivt kommandohjul som gjør det til en glede bruke kameraet. De store, mekaniske kommandohjulene i metall er tilpasset Df-modellen, og gir enkel betjening med umiddelbar visuell bekreftelse av innstillingene i et presisjonsbygd kamerahus. I tillegg er kameraet utstyrt med en Nikon CMOS-bildebrikke i FX-format og EXPEED 3 bildebehandlingsmotor, og har et effektivt pikselantall på 16,2 millioner piksler.

Nikon D750

D750 er et Nikon digitalt speilreflekskamera i FX-format, som har et effektivt pikselantall på 24,3 millioner piksler. Det er utstyrt med en ny Nikon CMOS-bildebrikke i FX-format og EXPEED 4 bildebehandlingsmotor. Det støtter enestående bildekvalitet og fullskalaspesifikasjoner som tangerer profesjonelle modeller, i et svært smidig, kompakt, lett og nett kamerahus. Det er det første Nikon-kameraet i FX-format med LCD-skjerm som kan vippes, samt innebygd Wi-Fi®-funksjon for bedre brukervennlighet.

Nikon 1 V3

Nikon 1 V3 er et avansert kamera med utskiftbare objektiver. Det har enestående fokus av motiver i rask bevegelse, med verdens raskeste¹ frekvens ved serieopptak på ca. 20 b/s med AF (opptil ca. 60 b/s når fokus er låst) og kort opptaksforsinkelse. Alt dette er samlet i et kompakt, smidig og lett kamerahus. Det har et operativsystem som brukere av digitale speilreflekskameraer vil kjenne igjen. Det er også utstyrt med en LCD-skjerm som kan vippes, noe som gjør det mulig å ta bilder fra alle vinkler, samt berøringsskjerm som støtter enkel og intuitiv betjening. I tillegg er Nikon 1 V3 utstyrt med innebygd Wi-Fi®-funksjon som lar brukerne enkelt overføre og dele bilder med høy oppløsning.

 

¹ Blant digitalkameraer med utskiftbare objektiver som er tilgjengelige per 26. februar 2015. Uttalelse er basert på Nikons forskning.