25/3/2015

Vinneren av Nikon European Film Festival offentliggjøres - Kortfilmen "Voiceless – Stop the Bullies" gikk av med seieren

Oslo, 25. mars 2015 – Nikon kunngjorde i dag vinneren av den første Nikon European Film Festival i samarbeid med den uavhengige filmorganisasjonen Raindance, og den prisbelønte italienske skuespilleren og regissøren Asia Argento. "Voiceless – Stop the Bullies" av Jagjeet Singh fra Storbritannia gikk av med førstepremien, et Nikon D810 kamera og én ukes tur til Cannes Film Festival i mai.

Med over 300 innsendte kortfilmbidrag fra filmskapere over hele Europa, ble "Voiceless – Stop the Bullies" av Jagjeet Singh kåret til den beste filmen av juryen under den siste vurderingen i Roma. Filmen, som har et sterkt anti-mobbing-budskap, ble rost for sin evne til å kombinere en fengslende historie med teknisk finesse.
Vinnerne av de andre kategoriene er:

Best Narrative – ‘Frame of Reference’ av Joel Jonsson og Christian Gardo, Sverige
Technical Excellence – "Powerless" av Martin Taube, Sverige
Best Student Entry – "L’amour" av Camille Van Wessem, Tsjekkia

Festivalen inneholdt også kategorien Best Film as Voted for by the Public, basert på antall likes og delinger mottatt på Nikon Film Festivals Hub. Kategorien ble vunnet av "Greenwoodo" av Marko Kovac, Serbia.

 

Nikon European Film Festival utfordret både entusiaster og profesjonelle til å lage kortfilmer på opp til 140 sekunder om temaet "Et annerledes perspektiv". Deltagerne ble bedt om å definere et perspektiv innenfor dette temaet, som kombinerer holdningen til emnet som velges, forholdet til historien som fortelles og den fysiske posisjonen de observerer fra.

Asia Argento, hoveddommer og leder for juryen i Nikon European Film Festival, sier hun ble veldig imponert av den høye kvaliteten på de innsendte filmene.
- Alle filmene vi så var originale på sin egen måte, og vi var spesielt imponert over hvordan deltakerne tolket temaet "Et annerledes perspektiv". Kvaliteten på bidragene fra amatørfilmskaperne vitner også om hvordan tekniske framskritt har gjort filmskaping mulig for et større antall mennesker nå, enn noen gang tidligere. Jeg er veldig fornøyd med at Nikon er med på å gjøre dette mulig for kommende kunstnere fra hele Europa og rundt om i verden.

Hovedvinneren av Nikon European Film Festival får et Nikon D810 kamera, og blir invitert som Raindances spesielle gjest på én ukes tur til Cannes Film Festival i mai.

De to vinnerne av underkategoriene "Best Narrative" og "Technical Excellence" mottar en Nikon D750 og en pengepremie på 3000 EUR, mens vinneren av "Best Student Entry" mottar en Nikon D750 kamera, og en pengepremie på 2000 EUR.

Filmskaperen bak "Best Film as Voted for by the Public" får et Nikon D750 kamera.