2/3/2015

KOM TETTERE PÅ NATUREN MED COOLPIX P900

Oslo, 2. mars 2015 - Fotografer som elsker å ta bilder av naturen og nattehimmelen kan glede seg over nye Nikon COOLPIX P900 som lanseres i dag. Kameraet inneholder en ekstrem optisk zoom på 83x, som fanger opp detaljer som ikke er synlige for det blotte øyet.

Den optiske zoomen dekker fra 24 til 2000 mm, og kan utvides til 4000 mm med Dynamic Fine Zoom¹. Naturen fremstår nærmere enn noen gang, og alle detaljer kan dokumenteres med både stillbilder og filmer i full HD. Det lyssterke objektivet på f/2.8–f/6.5 gir krystallklare bilder med høy oppløsning, selv når du zoomer helt ut til 2000 mm teleobjektiv (tilsvarende på 35 mm-format).


Reaksjonstiden er hurtig med rask AF og mindre opptaksforsinkelse. Få stabile opptak ved telefotografering med håndholdt kamera takket være avansert Dual Detect optisk bildestabilisator med effektiv reduksjon av uskarphet og mulighet til å bruke opptil 5,0 trinn lenger lukkertid². Denne nye høyytelses bildestabilisatoren utligner vibrasjoner bedre ved å registrere bevegelser fra objektivet (vinkelhastighetssensor) og bildesensoren (vektorinformasjon for bevegelser) samtidig. Beregningen av bevegelsesuskarphet blir mer nøyaktig, og bildestabilisatoren fungerer langt bedre.

Den store vippbare og dreibare LCD-skjermen på 7,5 cm / 3 tommer og 921 000 punkter (RGBW) gjør det enkelt å komponere bilder med motiver som endrer seg raskt. Den innebygde elektroniske søkeren gjør det enkelt å veksle mellom opptaksstiler takket være en okularsensor som automatisk bytter fra opptak på skjermen når øyet nærmer seg søkeren.

Alle opptakssteder kan spores med største nøyaktighet. De globale satellittsystemene GPS/GLONASS/QZSS er innebygd, og disse sørger for rask og detaljert informasjon uansett hvor du befinner deg i verden.

Innebygd Wi-Fi®³ og NFC⁴-støtte gjør det mulig å dele flotte bilder direkte. Bare trykk én gang på knappen for Wi-Fi®³, eller hold det NFC-aktiverte⁴ kameraet inntil en smartenhet⁴.

Ved lanseringen av høyytelseskameraet COOLPIX P900 i dag uttalte Ines Bernardes, produktsjef for COOLPIX hos Nikon Europe:

"COOLPIX P900 løfter ytelsen til kompaktkameraserien til et helt nytt nivå: Det vil si flere detaljer, svært kraftig zoom, forbedret stabilitet, muligheter for fleksibel komponering og imponerende intervallfilm. Med optisk zoom på opptil 2000 mm² tar Dynamic Fine Zoom deg til 4000 mm¹, slik at fjerne motiver kommer helt nære. 5-trinns Dual Detect optisk bildestabilisator sørger for stabiliteten som trengs for å registrere tydelige detaljer, selv for håndholdte opptak med supertele, og takket være responstiden registreres alle bevegelser for motiver som beveger seg raskt."

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier at takket være hurtig autofokus og mindre opptaksforsinkelse gjør reaksjonstiden til P900 svært rask.
- Med bildestabilisatoren Dual Detect Optical VR sikres stabile håndholdte opptak med teleobjektiv. Bildestabilisatoren reduserer uskarphet svært effektivt og tilsvarer opptak på 5.0 stopp hurtigere lukkertid2. Den nye bildestabilisatoren absorberer vibrasjoner ved å registrere bevegelser fra objektivet (vinkelhastighetssensor) og bildesensoren (vektorinformasjon for bevegelser) samtidig. Beregningene av bevegelsesuskarphet blir dermed mer nøyaktige, og bildestabilisatoren fungerer langt bedre, sier han.

Den vippbare LCD-skjermen på 7,5 cm (3 tommer) og 921 000 punkter (RGBW) gjør det enkelt å komponere bilder med motiver som endrer seg raskt. Den innebygde elektroniske søkeren gjør det også enkelt å veksle mellom opptaksstiler, takket være en okularsensor som automatisk bytter fra opptak på skjermen når øyet nærmer seg søkeren.

Alle opptakssteder kan nøyaktig spores med de innebygde globale satellittsystemene GPS/GLONASS/QZSS, som sørger for rask og detaljert informasjon uansett hvor du befinner deg i verden. Bilder kan deles direkte også på reise, takket være innebygd Wi-Fi®³ og NFC-støtte⁴, som gjør det enkelt å være sosial. Bare trykk én gang på knappen for Wi-Fi®³ eller trykk det NFC-aktiverte⁴ kameraet mot en smartenhet⁴.
-– Kameraet har flere detaljer, svært kraftig zoom, forbedret stabilitet, muligheter for fleksibel komponering og imponerende intervallfilm. Med optisk zoom på opptil 2000 mm² tar Dynamic Fine Zoom deg til 4000 mm¹. Dual Detect Optical VR med opptil 5.0 stopps effekt sørger for skarpheten som trengs for å gjengi tydelige detaljer, sier Aasen.

Kameraet har 83 ganger optisk zoom, som kan utvides til 166 ganger Dynamic Fine Zoom. Hurtig AF og mindre opptaksforsinkelse sørger for rask reaksjonstid. Knappen for tilbakestilling av zoom ved siden av zoomkontrollen tar deg tilbake og hjelper deg øyeblikkelig med å fange motivet på nytt. Fleksibel komponering med den vipp- og dreibare skjermen, og den innebygde elektroniske søkeren, gjør det enkelt å tilpasse seg krevende opptakssituasjoner. Dual Detect Optical VR med 5.0 stopps effekt kompenserer for kamerabevegelser og gir skarpe håndholdte opptak for både stillbilder og filmer i full HD (1080/60p), selv ved fullt superteleobjektiv. Filmer i full HD tas opp med retningsbestemt lyd i høy kvalitet siden zoommikrofonen endrer retning i overensstemmelse med zoomingen.

- Svært kraftig zoom: Fang opp alle detaljer som ikke er synlige for det blotte øye, med NIKKOR-zoomobjektivet på 83 x – utvidbart til 166 x Dynamic Fine Zoom¹.
- 5,0-trinns Dual Detect optisk bildestabilisator: Bildestabilisatoren registrerer bevegelser og gir forbedret vibrasjonsutligning og stødige opptak ved telefotografering med håndholdt kamera.
- Baksidebelyst CMOS-bildebrikke med 16 megapiksler: Det er enkelt å få skarpe og detaljrike bilder, selv på kveldstid. Forvent enestående ytelse.
- Støtte for GPS/GLONASS/QZSS med POI: Få detaljert stedsinformasjon raskt fra de globale satellittsystemene GPS, GLONASS og QZSS som logger ruten din.
- Innebygd Wi-Fi® og NFC-støtte: Del bilder hvor som helst ved å trykke én gang på Wi-Fi®³-knappen eller holde det NFC-aktiverte⁴ kameraet inntil en smartenhet⁴.
- Enda raskere responstid: Gå aldri glipp av avgjørende øyeblikk takket være hurtigere AF og mindre opptaksforsinkelse (ca. 0,12 sek ved vidvinkel).
- Stor vippbar og dreibar LCD-skjerm: Utforsk fleksibel bildekomponering med den vippbare og dreibare Clear Color-skjermen på 7,5 cm (3 tommer) og ca. 921 000 punkter (RGBW).
- Filmer i full HD: Ta opp utrolig jevne filmer (1080/60p) med et ett knappetrykk og få lyd i høy kvalitet takket være mikrofonen som endrer retning med zoomen.
- Intervallfilm: Velg et motiv, og deretter lages det automatisk en 10-sekunders intervallfilm av stillbilder tatt med intervallutløser.
- Zoommikrofon: Filmer i full HD har retningsbestemt lyd i høy kvalitet siden zoommikrofonen endrer retning i overensstemmelse med zoomingen.
- Super ED-glasselement: Det kraftige zoomobjektivhuset er kompakt og har overlegne egenskaper for korrigering av kromatisk aberrasjon.
- Måne- og Fugletitting-innstillinger: Automatisk motivvalg, som aktiverer enkel fokusering og innstillinger, gjør det enkelt å ta bilder av for eksempel måne- og fuglemotiver.
- Stor innsynsvinkel: LCD-skjermen med stor innsynsvinkel gjør det enkelt å bruke spesielle opptaksvinkler. Ta bilder fra høye eller lave vinkler.
- Funksjonsknapp (Fn) som kan tilpasses: Tilordne funksjoner som brukes ofte, til Fn-knappen, slik at det er mulig å endre innstillinger hurtig med ett trykk.
- Funksjonsvelger: Tilgangen til sentrale innstillinger, for eksempel manuelle eksponeringskontroller (P/S/A/M), er enklere med funksjonsvelgeren, som gir enkel betjening med én hånd.
- Målsøkende AF: Målsøkende AF finner motivet raskt og nøyaktig og fokuserer på det automatisk. Dette gir skarpe bilderesultater hver eneste gang.
- COOLPIX Picture Control: Bestem utseendet til bildene enkelt med Picture Control-alternativer som Friske farger, som gir fargerike bilder, eller Monokrom.
- Innebygd elektronisk søker: En okularsensor bytter automatisk fra opptak på skjermen når øyet nærmer seg søkeren.
- Knapp for tilbakestilling av zoom: Fang motiver på nytt med en knapp ved siden av zoomkontrollen som umiddelbart tar deg tilbake til vidvinkelfokus.
- Zoomkontroll på siden: Sørg for at bildene alltid blir skarpe med zoomkontrollen på siden. Den betjenes enkelt med venstre hånd, slik at en kan unngå kamerabevegelser og opprettholde stabiliteten.
- Batteri med stor kapasitet: Ta bilder lenger med forbedret energibesparende batteridesign som øker kapasiteten for både stillbilder og filmer i full HD.
- Blitskompensasjon: Få perfekt balanserte eksponeringer med blitskompensasjon (-2 til +2 EV) som bidrar til å balansere blitsnivået på et motiv.
- 19 motivprogrammer: Kameraet kan foreslå de beste innstillingene for opptakssituasjonen. Bare velg scenen som passer best til motivet.
- EXPEED C2: Nikons effektive bildebehandlingssystem gir enestående bildekvalitet med rask respons og høy følsomhet.
- NIKON IMAGE SPACE: Alle Nikon-brukere kan få 20 GB gratis lagringsplass i nettskyen med Nikons tjeneste for lagring og deling av bilder på www.nikonimagespace.com.

COOLPIX P900 er tilgjengelig fra 19. mars2015 til en veiledende pris på 6 190,-

¹ Forstørrelse av Dynamic Fine Zoom blir beregnet ut fra maksimal vidvinkelstilling for optisk zoom.
² Basert på CIPA-standarder, målt ved ca. 350 mm (tilsvarende på 35 mm-format).
³ Krever installasjon av Nikons Wireless Mobile Utility (kompatibelt med iOS og Android™) på smarttelefoner og nettbrett.
⁴ Nærfeltskommunikasjon (NFC) fungerer med kompatible smarttelefoner og nettbrett med Android™-operativsystem (Android 4.0 eller senere). Dette krever installering av Nikons Wireless Mobile Utility og innstilling av bildeoverføring før bruk.