2/3/2015

Fortsett den kreative prosessen med Nikons nye ViewNX-i bildehub og ViewNX-Movie Editor

Amsterdam, Nederland, 2. mars 2015 I dag kunngjør Nikon to nye programmer: ViewNX-i bildehub og ViewNX-Movie Editor. Begge programmene kan lastes ned gratis.

Nikons ViewNX-i er laget for å hjelpe deg med å fortsette den kreative prosessen etter en fotoshoot eller et opptak. Programmet er en intuitiv bildehub der du lett kan organisere, bearbeide og dele stillbilder og filmer fra én sentral plattform. Du får full kontroll over bilder og funksjoner med tre dedikerte arbeidsområder, der du raskt kan bytte mellom bildesortering eller kartlegging og opplasting på nett. Plattformen ViewNX-i er tett integrert med det nye ViewNX-Movie Editor, og det fungerer optimalt med Nikons Capture NX-D, som gir deg øyeblikkelig tilgang til mer avanserte funksjoner. Du kan åpne begge programmene direkte fra ViewNX-i bildehub når du trenger dem.

ViewNX-i er enkelt å bruke både for nybegynnere og de som har mye erfaring med bruk av lignende programvare. Programmet har det samme brukervennlige grensesnittet som var en primærfunksjon i Nikons tidligere program, ViewNX2. I tillegg har programmet nye funksjoner, deriblant tilknyttede filer som gir ikke-destruktiv bildebehandling, og du kan legge ut bilder på sosiale medier direkte fra ViewNX-i-plattformen. Med det integrerte programmet ViewNX-Movie Editor kan alle filmskapere lett redigere, beskjære og bearbeide filmer.

Nikon Europes produktsjef for linser, tilbehør og programvare, Zurab Kiknadze, sier følgende: «Den nye plattformen ViewNX-i handler om å kunne gi en enklere kreativ prosess etter fotoshoot eller opptak. Nikon er opptatt av å kunne tilby fotografer det beste innen bildekvalitet, og der spiller programvare for bildebehandling en viktig rolle. Med de nylige endringene til redigeringsprogrammet Capture NX-D, ville vi fjerne eventuell overlapping mellom programmer. Nå som vår programvarepakke inneholder ViewNX-i, ViewNX-Movie Editor og Capture NX-D, har Nikon-fotografer et omfattende sett med verktøy til behandling og bearbeiding til rådighet. Enten du er en profesjonell fotograf som trenger en fleksibel arbeidsflyt etter produksjon, eller hvis du bare vil utforske kreative justeringer og organisere det digitale arkivet ditt, gjør ViewNX-i det enkelt å finne verktøyene du trenger.»

– Intuitiv bildehub: bla gjennom, sorter, rediger og arkiver stillbilder og filmer. ViewNX-i er tett integrert med Nikons populære programvare for bilderedigering – dette gir deg fullstendig kontroll over stillbilder og filmer.

– Samarbeid over flere plattformer: behandling og manipulasjon av RAW-bilder i Capture NX-D. Redigering, beskjæring og administrering av filmer i ViewNX-Movie Editor. Du kan åpne begge programmene direkte fra ViewNX-i bildehub når du trenger dem.

– Intuitive arbeidsområder: bytt mellom forskjellige visningsmoduser for å få rask tilgang til ulike arbeidsområder. Jobb med bilder og filmer i Bla-modus, eller legg til geografiske merker og jobb med plasseringsinformasjon i Kart-modus. Gjør klar filene til opplasting i Nettjeneste-modus.

– Hurtigknapper: utfør vanlige handlinger raskere. Du kan overføre, redigere og åpne stillbilder og filmer i andre programmer. Du kan raskt skrive ut, laste opp og legge ved filer, eller konvertere og sammenligne stillbilder og filmer med ett tastetrykk. Du kan også lage kunstneriske lysbildefremvisninger eller vise bilder automatisk.

– Tilpasset visning: se miniatyrbilder vertikalt eller horisontalt i henhold til retningen på bildet du jobber med. Endre størrelsen på miniatyrbildene og vis opptaksinformasjon i listen over miniatyrbilder. Sammenlign bilder ved siden av hverandre. Se bilder i stor størrelse i en liste over miniatyrbilder, eller maksimer skjermen med et enkelt fullskjermsbilde.

– Detaljert opptaksinformasjon: vises alltid. Velg mellom konvensjonell opptaksinformasjon eller en visning basert på det øvre feltet på et Nikon digitalt speilreflekskamera. Opptaksinformasjon omfatter ISO-følsomhet, blenderåpning, brennvidde og omgivelsesinnstillinger og vises slik de var da du tok bildet. Trykk på et ikon for å hente frem bildehistogrammer. Enkel visning av påfølgende histogrammer i miniatyrbilde-rutenettet.

Tilpasset bildesortering gjør det lettere å finne stillbilder og filmer. Merk og ranger bildefiler – det gjør det lettere å finne dem igjen. Søk ved å bruke detaljerte kriterier, deriblant flere filtre for opptaksinformasjon: Kamera, linse, ISO-følsomhet, eksponeringstid, brennvidde, hvitbalanse. Vis bilder fra flere undermapper. Grupper bilder for smart bildevalg som er tatt med et Nikon 1-kamera i én fil – dette gir intuitiv håndtering.

Bildeskuff: midlertidig lagring av bilder fra flere mapper på én plassering på skjermen. Bildeskuff gjør det lettere å samle bilde- og filmfilmer som du vil jobbe med. Skriv ut, konverter og lagre uferdige eller planlagte oppgaver til senere.

Gjør lysbildefremvisningen bedre: lysbildefremvisning for en helt ny side med musikk og effekter. Du kan kombinere stillbilder og filmer i lysbildefremvisninger, og ferdige lysbildefremvisninger kan lagres som en videofil.

Behandling av flere bilder: få kontroll over store bildegrupper med Auto Play. Når stillbildene vises, kan du legge til etiketter, rangeringer og rotere bildene ved å bruke noen få knapper.

Direkte tilgang til filmer: lag originale filmklipp, beskjær og lagre filmer i ViewNX-Movie Editor. Du kan angi avspillingskjede, rangere filmfiler, hente ut stillbilder fra filmene og raskt kombinere og redigere filmklipp. Last opp ferdige filmer på nettet. Det er enkelt og intuitivt å lage og redigere en film.

Filmer med stil: velg en stil for filmen din fra de populære redigeringsalternativene: standard, fade-in/fade-out, fjern, tilfeldig og stopp bevegelse. Lag profesjonelle åpningstekster, rulletekster og oppslagstavler som er integrert i filmen. Du kan også klikke på tekstikonet for å kopiere inn det du har skrevet direkte på filmen eller bildene.

Sosialt integrert: last opp bilder direkte til sosiale medier. Du kan se «likes» og kommentarer direkte i ViewNX-i. Du kan stille inn filteret slik at de viser kun de filene du har lastet opp på et bestemt sosialt medium.

Geografisk reise: vis bilder med stedsinformasjon ved å bruke kartmodulen. Angi et sted for bilder uten geografiske merker. Spor reiseruten din i en bildesekvens.

Tilknyttede filer: gjør det mulig med beskyttet manipulasjon, justering og merking av bilder og filmer. Endringene dine legges til i en separat fil og gjør at originalbildet ikke blir endret. Sammenlign justeringene du har gjort, lagre alternative versjoner og gå tilbake til originalbildet når du vil.