2/4/2015

Nikon 1 J4, Nikon 1 S2 og COOLPIX S6900 vinner «red dot award: product design 2015»

Amsterdam, Nederland, 2. april 2015 – Nikon er stolte over å kunngjøre at tre av selskapets produkter har blitt tildelt den prestisjetunge «red dot award: product design 2015», sponset av Tysklands Design Zentrum Nordrhein Westfalen. De avanserte kameraene Nikon 1 J4 og Nikon 1 S2 med utskiftbare objektiver og det digitale kompaktkameraet COOLPIX S6900 høstet lovord for kvalitet og design.

«Red dot award: product design» har blitt en av de største og mest prestisjetunge designpriser verden over. I år hadde designere og selskaper fra 56 land sendt inn 4928 produkter. Produktene som ble presentert, er gitt ut de siste to årene og er overlegne på ni designområder, bl.a. innovasjon, funksjonalitet, ergonomi, økologi og holdbarhet.

Vinnerne vil bli utstilt i en spesialutstilling fra 30. juni 2015 til 26. juli 2015 på Red Dot Design Museum i lokalene til et av verdens kulturarvsteder, Zeche Zollverein i Essen i Tyskland.

Nikon 1 J4

Nikon 1 J4 har enestående fokusering på motiver i bevegelse med verdens raskeste* frekvens ved serieopptak på ca. 20 b/s med AF. Kameraet med utskiftbart objektiv har en rekke funksjoner for stillbilder og filmopptak samt redigeringsfunksjoner, alt i ett lett og kompakt kamerahus. Det har TFT LCD-berøringsskjerm med intuitiv betjening, og innebygd Wi-Fi® sikrer enkel overføring og deling av kvalitetsbilder.

*Blant digitalkameraer med utskiftbare objektiver som er tilgjengelige per 2. april 2015. Påstanden er basert på Nikons forskning.

Nikon 1 S2

Selv uten tidligere erfaring med kameraer med utskiftbart objektiv, er det enkelt å ta flotte bilder med Nikon 1 S2. Kompaktkamerasystemets minimalistiske design er tilgjengelig i fire fargealternativer, bl.a. rødt og gult, sammen med matchende objektiver.

COOLPIX S6900

COOLPIX S6900 er et digitalt kompaktkamera med objektiv med 12 x optisk zoom og en rekke funksjoner som bl.a. gir brukerne mulighet til å ta selvportrett. Blant disse kan nevnes en LCD-skjerm med justerbar vinkel som muliggjør opptak med lavt eller høyt utgangspunkt, et innebygd kamerastativ og en fremre utløser. Det er ekstremt brukervennlig og har spennende funksjoner som bevegelseskontroll, som bruker hånden som fjernkontroll, samt innebygd Wi-Fi® og NFC-funksjonalitet som gjør det enkelt å dele.

Mer informasjon om Red Dot Design Awards er tilgjengelig på http://en.red-dot.org/