9/4/2015

Nikon vinner stort ved utdelingen av TIPA-priser for 2015, med utmerkelser for D810, D5500 og COOLPIX P610

Amsterdam, Nederland, 9. april 2015 – Nikon kunngjorde i dag at tre av selskapets produkter har fått utmerkelser ved tildelingen av TIPA-priser (Technical Image Press Association) for 2015.

TIPA, en global organisasjon som representerer fotografi- og bildetidsskrifter over hele verden, har tildelt prisen for ‘Best Professional DSLR’ (Beste digitale speilreflekskamera for profesjonelle) til Nikon D810, ‘Best Entry Level DSLR’ (Beste digitale speilrefklekskamera for begynnere) til Nikon D5500 og ‘Best Superzoom Camera’ (Beste superzoomkamera) til Nikon COOLPIX P610.

Vinnerne velges av redaktører for 27 fotografiblader i 16 land over hele verden, og prisene tildeles produkter som juryen holder for å være de ypperste i sin kategori når total kvalitet, ytelse og nytte for den angitte sluttbrukeren tas i betraktning. TIPA-redaktørene tar særlig hensyn til innovasjon, bruk av ny teknologi, design og ergonomi, brukervennlighet og forholdet mellom pris og ytelse.

TIPA Best Professional DSLR: Nikon D810

Nikon D810 er et 36,3-megapiksel DSLR med en FX-format-sensor, som er designet uten et optisk mikrofilter. Kameraet kan levere bilder i full oppløsning med inntil fem opptak per sekund. Det har forbedret støyreduksjon innen sitt ISO-område 64–12 800 som kan utvides til ISO 32–51 200, og de kan ta opp video i full HD. Nikons motivgjenkjenningssystem med 91 000 pikslers 3D Color Matrix Meter III gir balanserte eksponeringer selv under vanskelige lysforhold, hvor både eksponering, AF, hvitbalanse og i-TTL blitsstyring er med i miksen. For den som vil ta opp video tilbyr D810 HDMI, integrert tidsforkortelse og intervalltimer, innebygd mikrofon med valgbart stemmefrekvensområde, kontinuerlig servo-AF og full manuell kontroll. Kameraet har også to spor for minnekort, som kan håndtere både SD- og CF-minnekort.

TIPA Best Entry Level DSLR: Nikon D5500

Det kompakte digitale speilreflekskameraet D5500 i DX-format har en 24,2 megapikslers CMOS-brikke, og leverer inntil fem opptak per sekund i full oppløsning, og full HD-video med et valg mellom fire billedfrekvenser fra 24p til 60p. Nikons autofokussystem med 39 punkter sikrer høy presisjon, på topp i sin klasse. Avansert tredimensjonal følgefokus sørger for at selv de minste objekter holdes i fokus, uansett hvor uforutsigbart de beveger seg. ISO-følsomheten ligger innenfor området 100–25 600, og dette er det første Nikon DSLR med en 8,1 cm LCD-berøringsskjerm med variabel vinkel. Det ergonomiske designet, det dype grepet, det slanke og lette kamerahuset er alt innrettet for maksimal komfort. Ved hjelp av Nikons trådløse app, kan brukerne koble kameraet direkte til en kompatibel smarttelefon eller et nettbrett uten behov for eksternt hotspot. Varierende effektinnstillinger lar brukeren sette sitt eget preg på hvordan hvert bilde skal fremtre.

TIPA Best Superzoom Camera: Nikon COOLPIX P610

Med sin utrolige 60x optiske zoom med NIKKOR ED-glassobjektiv (24–1440 mm), kan Nikon P610 levere syv opptak per sekund med full oppløsning og full HD-video med bruk av Nikons fempunkts Dual Detect optiske bildestabilisator. Kameraet har en CMOS-bildebrikke på 16 megapiksler, elektronisk søker og en 7,5 cm LCD-skjerm med variabel vinkel, begge med 921k-punkts oppløsning. Blant opptaksfunksjonene finnes filtereffekter og spesialeffekter, så vel som makromodus og tidsforkortet filmopptak. P610 har innebygd GPS, og brukerne kan lettvint sende opptakene til en kompatibel smarttelefon eller nettbrett ved bruk av innebygd Wi-Fi eller NFC. Med ett trykk på zoomknappen er det enkelt å hente inn igjen et motiv som forsvinner ut av bildefeltet. Objektivets zoomområde kan også dobles til 120x ved hjelp av Nikons Dynamic Fine Zoom, en digital zoomfunksjon.