29/4/2015

Nikon beviser at «et bilde sier mer enn tusen ord» – Fotografer gjør moderne vri på eventyr, fortalt på bare fire bilder

Amsterdam, 29. april 2015 – Sammen med tre desidert vågale fotografer har Nikon testet det gamle ordspråket «et bilde sier mer enn tusen ord». Bildeprosjektet gir en moderne gjenskapning av tre klassiske eventyr, og forteller hvert av dem på bare fire bilder, tatt med Nikon D5500.

I #PicWorth1000Words-serien har prisbelønte fotografer fra Storbritannia, Spania og Italia en ny og frisk tilnærming til eventyrene om Den lille havfruen, Rødhette og ulven og Snehvit og de syv dvergene.

Cristina de Middel var den første som tok utfordringen. Hennes sans for å blande fantasi og virkelighet har tidligere ført til at hun har brukt søppelpost til å fremstille tenkte avsendere visuelt. I sin tidsriktige gjenfortelling av Hans Christian Andersens eventyr Den lille havfruen har hun flyttet historien til Mexico. Da hun bodde i Mexico, merket hun seg den lokale tradisjonen rundt debutanter, som er en interessant parallell til Andersens havfrue.

Hun sier: «Jeg ville vise at ambisiøse fotografier kan skapes uten et stort budsjett, når du har et enkelt, men kraftfullt motiv. Jeg fikk førstehåndskjennskap til de fascinerende overgangsritene i Mexico, og de minnet meg øyeblikkelig om den klassiske kjærlighetshistorien på terskelen til voksenlivet i Den lille havfruen.»

Den italienske fotografen Dan Bannino har en annen tilnærming. Han oppnådde internasjonal anerkjennelse med sine fremstillinger av kjendisdietter i samme stil som maleriene fra gamle mestere. Han henter tilsvarende inspirasjon fra stilen til malere fra det femtende århundre i sin gjenskapning av brødrene Grimms 1812-versjon av Snehvit og de syv dvergene.

Han forklarer: «Den enkle uskylden i eventyret om Snehvit og de syv dvergene har sikret det en varig betydning, akkurat som klassiske kunstverker blir enda viktigere med hver nye generasjon som gleder seg over dem. Med denne serien håper jeg å oppmuntre lovende, kreative talenter til å gjenskape kunst og tolke den på sin egen måte. Det har aldri vært enklere, nå som vi har digital fotografering.»

I mellomtiden bringer Sandro Giordano en dristig ny vri til Rødhette og ulven, som i hans gjenfortelling kjemper mot presset i dagens krevende samfunn. Han sier: «Gode fotografier får folk til å snakke og tenke. Når man nærmer seg en velkjent historie på en ny måte og med slående bilder, hjelper det oss å forstå hvor kraftfull fantasien vår kan være.»

Eventyrserien på fire bilder stilles ut på http://www.nikonlife.eu/events/1000-words. Hver bildeserie gir et eventyr en ny vinkling. Nikon D5500-kameraet som ble brukt, har en berøringsskjerm som også kan vinkles på flere måter, og åpner for ytterligere kreative muligheter.

Jordi Brinkman, European Product Manager Nikon, sier: «Flere enn noen gang har oppdaget gledene ved fotografering, takket være ny teknologisk innovasjon. Nå inspirerer vi dem som ønsker å gå videre med å fortelle sine historier visuelt. Dette «fantasifulle» prosjektet med trinnvis hjelp fra de beste i bransjen om hvordan man får mest mulig ut av kameraer som det kraftige Nikon D5500, vil definitivt gjøre det.»

Detaljer om fotografene, deres respektive prosjekter og tips fra dem er tilgjengelig på http://www.nikonlife.eu/events/1000-words. Det pågår også en samtale på Twitter på #PicWorth1000Words og på Nikons Facebook-side www.facebook.com/nikon.

Alle bilder ble tatt med et Nikon D5500. Dette lette og slanke digitale speilreflekskameraet har stor ytelse, og berøringsskjermen gir frihet til å gjøre mer som fotograf.
Fra rask action til vanskelige opptak i dårlig lys, D5500 skuffer ikke. Selv når bildene og filmene skrives ut i stort format eller vises på store skjermer, vil de gjenspeile måten brukeren ser verden på. Knivskarpt.

Betjeningen av den responsive, vippbare berøringsskjermen er intuitiv, og med innebygd Wi-Fi er det enkelt å dele bildene via smartenheter. Det digitale speilreflekskameraet er så lett og så enkelt å bruke at det kan tas med overalt. Perfeksjon er innen rekkevidde.