17/8/2015

Nikon D5500 – årets speilrefleks i forbrukersegmentet

Oslo, 17. august 2015: Nikon har under årets EISA-utdeling vunnet den prestisjefylte prisen ”European Consumer D-SLR Camera 2015-2016” for kameraet D5500. Med andre ord er Nikon D5500 kåret til årets beste speilrefleks i forbrukersegmentet.

Hvert år nominerer EISA det beste utstyret i forskjellige kategorier audiovisuelle produkter som er lansert i Europa de siste 12 månedene. Hensikten er å anerkjenne produkter som verdsettes av entusiaster og profesjonelle takket være høy kvalitet og kreativ funksjonalitet.

50 jurymedlemmer fra 20 land

Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge, sier prisvinnerne velges ut av en jury bestående av representanter fra mer enn 50 foto-, video- og mobilelektronikkmagasiner fra 22 europeiske land.
– Tidligere i år vant Nikon hele tre priser under TIPA sin prisutdeling. Blant annet prisen ”Best Professional D-SLR” for Nikon D810 og ”Best Entry Level DSLR” for Nikon D5500. At D5500 nok en gang stikker av med en av bransjens gjeveste priser er en bekreftelse på at dette er et kamera vi har truffet blink med, sier han.

Jordi Brinkman, produktsjef for Nikon i Europa, sier kameraet ble utviklet for å hjelpe fotointeresserte med å utforske og utvikle sitt kreative potensiale og sine ferdigheter.
– Våre kunder har lovprist den ergonomiske utformingen og det effektive berøringspanelet. Vi er selvsagt glade for at kameraet har blitt så godt mottatt og for prisene det har fått, sier han.

I begrunnelsen fra juryen heter det at ”Nikon D5500 er et brukervennlig, kompakt, lett og svært funksjonelt digitalt speilreflekskamera. Sensoren med 24 megapiksler gir ypperlig bildekvalitet med meget god oppløsning grunnet fraværet av et optisk lavpassfilter. Kameraet har god dynamikk – spesielt ved lave iso-innstillinger. Kameraets 39-punkts autofokussystem overgår konkurrentene – spesielt ved følgefokus av objekter i bevegelse. Kamerahusets ergonomiske design gjør det usedvanlig godt å holde i med tanke på at det er et så lite kamera. Berøringsskjermens vridningsfunskjon kan brukes til selvportretter. Med omfattende manuelle kontroller og innebygd Wi-Fi, er Nikon D5500 alt entusiastiske fotografer trenger for å ta og dele fantastiske bilder.”

Jon Aasen, Product Specialist i Nikon Norge
Telefon: +47 95 08 14 67
E-post: jon.aasen@nikon.no