14-01-2016

NIKON LANSERER KOMPAKTKAMERAENE A100 OG A10

Oslo, 14. januar 2016: Nikon lanserer to nye brukervennlige kompaktkameraer. COOLPIX A100 med hele 20,1 megapiksler er både et slankt og elegant kamera som passer til de fleste anledninger. COOLPIX A10 med 16,1 megapiksler er ergonomisk utformet og har knappene lett tilgjengelig. Dette gjør det enkelt og ikke minst gøy å forevige livets viktigste øyeblikk.

COOLPIX A100 veier ikke mer enn 119g. med batteri og SD-kort. Likevel har kameraet en rekke funksjoner som gjør det enkelt å ta bilder. NIKKOR-objektivet med fem ganger optisk zoom (kan utvides til 10 ganger Dynamic Fine Zoom) sørger for gode nærbilder. Kameraet har også en rekke hurtig- og spesialeffekter. Automatisk motivvalg registrerer motivet og forhold for å automatisk sikre de beste innstillingene. Du kan spille inn film i HD-kvalitet med et enkelt knappetrykk, og funksjonen for reduksjon av bevegelsesuskarphet sikrer klare og skarpe bilder.  

Målsøkende AF lar kameraet forutse og fokusere umiddelbart på hovedmotivet. Kameraet har skjønnhetsretusjering med tolv retusjeringseffekter som kan brukes etter opptak for og for eksempel legge på sminke som øyenskygge, mascara og pudder. Batteriets levetid holder til rundt 250 bilder eller rundt én time med filmopptak. CCD-bildebrikken med 20,1 megapiksler gir bilder i høy oppløsning. Kameraet leveres i en rekke ulike farger.

COOLPIX A10 ble utviklet med tanke på enkel betjening. Et NIKKOR-objektiv med 5 ganger optisk zoom (tilsvarer 26–130 mm på 35 mm-format) har den fleksibiliteten som kreves for å ta både nærbilder av ansiktsuttrykk og brede gruppebilder. En skarp LCD-skjerm på 6,7 cm gjør det enkelt å komponere bilder. Automatisk motivvalg velger det beste motivprogrammet for enhver opptakssituasjon. En egen filmopptaksknapp gjør det enkelt å gå fra fotografering til HD-filmopptak, og med reduksjon av bevegelsesuskarphet er det mulig å redusere kamerabevegelser for å få jevnere opptak og skarpere bilder.  

Bildene kan forbedres før opptak med en rekke spesialeffekter, og det er mulig å legge til hurtigeffekter direkte i kameraet etter opptak. Smilutløseren tar bilder når motivet smiler, og blunkefilteret viser en advarsel når motivet har blunket. Effekten for mykere hudtoner har forbedret ansiktsgjenkjenning og bedre eksponeringskontroll for hudtoner.

Ines Bernardes, produktsjef for COOLPIX i Nikon Europe, sier COOLPIX A100 egner seg for alle som ønsker et hverdagskamera som enkelt får plass i lommen eller vesken..
– COOLPIX A10 har et stilig design som gjør kameraet behagelig å holde, og som effektivt forhindrer uskarphet som skyldes kamerabevegelser under opptaket. Kameraet bruker praktiske AA-batterier, sier hun.

COOLPIX A100 er tilgjengelig fra 28. januar 2016 til en veiledende pris på 1190,- COOLPIX A10 er tilgjengelig fra 28. januar 2015 til en veiledende pris på 890,-.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Vegar Berg, Key Account Manager PRO i Nikon Norge, telefon +47 96 50 18 00

E-post: vegar.berg@nikon.no