05-01-2016

Nikon D500: kraften til et digitalt speilreflekskamera i FX-format, DX-formatets allsidighet og kontinuerlig tilkobling

D500 bruker Nikons egen teknologi for å sikre kontinuerlig og sømløs tilkobling til andre kommunikasjonsenheter.

Amsterdam i Nederland, 5. januar 2016: Nikon Corporation har gleden av å presentere Nikon D500, et digitalt speilreflekskamera i DX-format som er ledende i sin klasse, og som kombinerer den suverene ytelsen til et digitalt speilreflekskamera i FX-format med et allsidig kamerahus og forbedret brukervennlighet.

Nikons D500 er laget for å tilfredsstille forbrukernes nye visuelle behov og de mer avanserte visuelle behovene til entusiaster. Det er også laget for å tilfredsstille det økende behovet for kontinuerlig tilkobling mellom kameraer og andre personlige enheter.

For å klare dette har Nikon D500 et av de mest avanserte AF-systemene blant kameraer beregnet på entusiaster, og det er det første kameraet i Nikons DX-serie med mulighet for videoopptak i 4K UHD. I tillegg er D500 det første Nikon-kameraet med tilkoblingsmuligheter som gjør at brukeren kan dele kontinuerlig og øyeblikkelig ved hjelp av SnapBridge.

«I dag råder den nye, visuelle økonomien der vi holder kontakten med hverandre gjennom bilder. Fotoentusiastene blir derfor stadig mer bevisste på hva de vil ha, og de krever mer av kameraene sine. Derfor har vi laget et kamera som tar hensyn til fremtidige behov. D500 har FX-formatets kraft i fortettet form for å gi både forbrukere og profesjonelle fotografer en suveren bildeteknologi som tilfredsstiller alle behov», sier Tadashi Nakayama, viseadministrerende direktør og avdelingsleder for markedsføring, Imaging Business Unit, Nikon.

Fortettet kraft

D500 har D5-kameraets nestegenerasjons AF-system med 153 punkter og utmerker seg spesielt ved fotografering av bevegelige motiver. Selv ved raske serieopptak på rundt 10 b/s fanges motivet med høy presisjon, og D500 gir perfekte bilder av alt fra motorsportarrangementer til spennende feriereiser. Entusiaster som vil filme handlingsfylte eller rørende hendelser, kan nå bevare øyeblikkene i 4K UHD-format. D500 har den nye EXPEED 5-bildebehandlingsmotoren, som sikrer bilder av høy kvalitet. D500 har også et bredt følsomhetsområde fra ISO 100 til 51 200. Dette kan utvides til Høy 5 (tilsvarende ISO 1 640 000), som gir imponerende resultater under en rekke ulike lysforhold. D500 lar fotografer realisere sitt fulle potensial. Kameraet kombinerer høy ytelse og allsidighet med praktisk betjening og er et verktøy som forvandler kreative visjoner og lidenskaper til bilder av høy kvalitet.

Sømløs, kontinuerlig tilkobling med SnapBridge

D500 er det første Nikon-kameraet som gir brukeren kontinuerlig trådløs tilkobling til smartenheter via Bluetooth Low-Energy. Denne nyskapningen fra Nikon muliggjør kontinuerlig og øyeblikkelig overføring av bilder fra kameraet til smartenheten mens bildene tas i sanntid. Slik forvandles fotografering til en sosial og tilkoblet opplevelse. Dette skjer automatisk uten å aktivere bildeoverføringen fra kameraet. Og strømforbruket holdes på et lavt nivå på begge enheter, noe som er praktisk for brukere på farten.

Hovedfunksjonene til D500

1. Kraftig AF med 153 punkter gjør at motivet fanges med suveren presisjon i en rekke ulike situasjoner
Multi-CAM 20K-autofokusmodulen til D500 gir en tett konfigurasjon med 153 fokuspunkter (99 kryssensorer) som dekker en svært bred del av bildefeltet. Dette gjør at selv motiver som beveger seg raskt, kan fanges med høy presisjon. AF-funksjonaliteten kan utvides ned til -4 EV¹ med midtpunktet og til -3 EV¹ med alle andre punkter, og dette gjør at AF kan brukes selv under svært dårlige lysforhold eller ved fotografering av lavkontrastmotiver. En ny AF-motor og RGB-sensor med 180 000 piksler bidrar også til uvanlig god AF-ytelse i en rekke ulike situasjoner.
¹ISO 100, 20 °C.

2. Serieopptak i høy hastighet på ca. 10 b/s for opptil 200 bilder (14-bits ukomprimert RAW)
D500 muliggjør serieopptak i høy hastighet på ca. 10 b/s¹ for opptil 200 bilder i JPEG-format og 200 bilder i 14-bits ukomprimert RAW-format uten at opptakshastigheten reduseres. Selv bevegelige motiver kan følges nøyaktig over et bredt synsfelt ved denne høye hastigheten takket være kameraets stabile søkerbilde og den bredeste diagonale innsynsvinkelen² noensinne, på ca. 30,8°.
¹Omtrentlig bildefrekvens for et fulladet EN-EL15 oppladbart litium-ion-batteri ved bruk av kontinuerlig AF, lukkertid på 1/250 eller raskere og med andre innstillinger satt til standardverdier.
²Fra og med 6. januar 2016, for digitale speilreflekskameraer som bruker en bildebrikke i APS-C-størrelse. Basert på Nikons undersøkelser.

3. Unike fordeler med et kompakt DX-system – mer allsidighet ved fotografering med teleobjektiv
Nikons D500-kamera i DX-format gir en bildevinkel som tilsvarer bildevinkelen til et objektiv med ca. 1,5 × lengre brennvidde¹. Dette gjør det mulig å ta bilder med teleobjektiv ved hjelp av mindre og lettere objektiver med kortere brennvidde, samtidig som ytelsen er på høyde med D5, FX-formatets flaggskipmodell. Kameraet blir enda mer allsidig takket være objektivet AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR, verdens letteste² normale 5 × zoomobjektiv, som ikke veier mer enn ca. 1340 g³ når det er festet på D500.
¹Tilsvarende 35 mm-format.
²Blant normale 5 × zoomobjektiver med største blenderåpning på f/2,8 i vidvinkelenden av skalaen, kompatibelt med digitale speilreflekskameraer med utskiftbare objektiver som bruker bildebrikker i APS-C-format. Tilgjengelig fra 2. juli 2015. Basert på Nikons undersøkelser.
³Inkludert batteri, XQD-/SD-minnekort og objektiv.

4. 4K UHD-video gjør det egnet til profesjonelle produksjoner
D500 kan ta opp 4K UHD-videoer på (3840 × 2160)/30p/25p/24p samt videoer på 1080/60p i opptil 29 minutter og 59 sekunder¹, med samtidig HDMI-utgang. Det er også mulig å lage 4K UHD-intervallfilmer i kameraet. I innstillingen for full HD eller HD sørger D500s elektroniske bildestabilisator² for at effekten av kamerabevegelser reduseres i horisontal, vertikal og roterende retning under opptak med håndholdt kamera. Aktiv D-Lighting bevarer alle detaljer i høylys og skygger for å gi opptak med naturlig lysstyrke.
¹Lagres som separate filer.
²Bildefeltet blir noe mindre i DX-baserte filmformater.

5. Den nye EXPEED 5-bildebehandlingsmotoren har en følsomhet på opptil ISO 51 200, som kan utvides til Høy 5 (tilsvarende ISO 1 640 000)
Den nye EXPEED 5-bildebehandlingsmotoren i D500, som også brukes i D5, har en standard ISO-følsomhet fra 100 til 51 200, som kan utvides ned til Lav 1 (tilsvarende ISO 50) og opp til Høy 5 (tilsvarende ISO 1 640 000). Motoren kan ta bilder med svært høy oppløsning og redusere støy effektivt selv ved høye ISO-innstillinger. Den nye RGB-sensoren med ca. 180 000 piksler gir kameraets avanserte motivgjenkjenningssystem enda bedre ytelse, og flimmerreduksjonen for stillbilder reduserer eksponeringsvariasjoner selv i situasjoner med flimrende lyskilder.

6. Vippbar berøringsskjerm på 3,2 tommer med høy oppløsning gir mer behagelig betjening både for profesjonelle fotografer og avanserte amatører
Berøringsskjermen på D500 gir tilgang til en rekke funksjoner, blant annet øyeblikkelig veksling mellom bilder ved hjelp av opptakslinjen samt tekstinndata – som også finnes på D5 – og berørings-AF og berøringslukker (ved stillbildefotografering). Den vippbare skjermen med oppheng med tre akser støtter live view i flere bildevinkler, noe som gjør at brukeren ikke hindres i arbeidet, men kan ta bilder i den posisjonen som føles mest behagelig. Og sist, men ikke minst har den store skjermen på 3,2 tommer en vesentlig forbedret oppløsning på 2 359 000 punkter, noe som gjør at brukeren kan velge og bekrefte D500-kameraets fokus med svært høy presisjon.

7. SnapBridge kobler D500 til smartenheter via Bluetooth Low-Energy
D500 er det første Nikon-kameraet som tilbyr kontinuerlig tilkobling til smartenheter¹ via kortdistansekommunikasjon med Bluetooth Low-Energy. Dette gir tilgang til en rekke tjenester, og brukeren kan automatisk overføre bilder som er tatt med D500, til smartenheten samt laste dem opp automatisk til NIKON IMAGE SPACE. Fotografer kan også bruke smartenheten til å bla gjennom bilder i kameraet når de er på farten, for å få en rask oversikt over bildene de har tatt. SnapBridge merker automatisk bilder med informasjon om sted og dato/klokkeslett, og denne praktiske funksjonen gjør at bilder som tas med D500, får en ekstra verdi.
¹Smarttelefoner og nettbrett med iOS eller Android™.

8. Den trådløse senderen WT-7/A/B/C (tilbehør) muliggjør kablet/trådløs høyhastighetskommunikasjon via lokalt nettverk
Nikons trådløse sender WT-7/A/B/C er beregnet på profesjonelle fotografer som trenger å overføre bilder raskere enn de kan med innebygd trådløst lokalt nettverk. Når den er koblet til D500, kan bilde- og filmfiler overføres til datamaskiner¹ eller FTP-servere via både kablet og trådløst lokalt nettverk. D500 med WT-7/A/B/C kan brukes som tilgangspunkt for trådløst lokalt nettverk, noe som gir enkel tilkobling til datamaskiner og smartenheter.
¹Krever Wireless Transmitter Utility (kan lastes ned fra Nikons nettsted).

Spesifikasjoner, design, produktnavn og standardtilbehør kan variere etter land og område. Produsenten kan endre spesifikasjoner og utstyr uten varsel.