26-04-2016

Nikon og Raindance kunngjør vinnerne av Nikon European Film Festival

Oslo, 26. april 2016 – Mer enn 550 kortfilmskapere sendte inn sine bidrag til Nikon European Film Festival som ble arrangert for andre gang. Selveste Grand Prix-prisen gikk til franske Cécile Ragot for filmen ”Not A Pizza Order”.

Under temaet ”Hverdagsøyeblikk” ble profesjonelle filmskapere og filmentusiaster utfordret til å lage en kortfilm på 140 sekunder. Vinnerne ble kåret av juryen som ble ledet av den Oscar-vinnende regissøren Asif Kapadia. Andre jurymedlemmer var Pieter Ten Hoopen, Emmy-nominert fotograf og filmskaper, Elliot Grove, grunnlegger av filmfestivalen Raindance for uavhengig film og Dirk Jasper fra Nikon Europe.

Not A Pizza Order

Det var filmen ”Not A Pizza Order” av Cécile Ragot som stakk av med Grand Prix-prisen. En film som setter søkelys på vold i hjemmet. I juryens begrunnelse heter det blant annet at hun har gjort en tilsynelatende vanlig telefonsamtale om til en fortelling man blir revet med av. Hun fikk skryt for filmens handling og sine tekniske ferdigheter.

– Prisen er en flott oppmuntring til å fortsette med å lage film. Mitt mål er å lage filmer som gjør inntrykk på mennesker. Denne prisen bidrar til at jeg kan fortsette med nettopp dette, sier Cécile Ragot.

Sterke historier

Juryformann Asif Kapadia, sier at filmene som skilte seg ut hadde en sterk idé og historie.

– Personlig følte jeg at ”Not A Pizza Order” var en veldig sterk kortfilm. Det som kan virke som en komedie viser seg å være en film om et svært viktig tema. Jeg ser alltid etter filmer som blir hos meg – være seg om det bare er i form av et bilde eller øyeblikk. Noe som gjør at jeg husker filmen i det jeg forlater kinosalen. Alle prisvinnerne har laget fantastisk filmer, sier han.

Høy standard

Elliot Grove, grunnlegger av Raindance og jurymedlem, sier han ble forbauset over den høye standarden på filmene.

– Temaet ”Hverdagsøyeblikk” ble tolket svært allsidig. Ettersom jeg er regissør og talsmann for uavhengig film, er jeg glad for den jobben Nikon gjør for å oppmuntre filmskapere i hele verden, sier han.

People´s Choice

Vinneren av prisen ”People´s Choice”, som er basert på individuelle likerklikk og delinger, gikk til kortfilmen ”At Night They Work” av Ad van Brunschot fra Nederland. Vinnerne av de andre kategoriene var:

Best Narrative – Bad Luck av Martin Taube – Sverige
Technical Excellence – Evasion av Pierre le Gall – Frankrike
Best Student Entry – Diamondjaw av Tormi Torop, Estland

Vinneren av prisen Grand Prix vant et Nikon D810 Film Kit og en tur til Cannes Film Festival i mai 2016. Vinnerne av Best Narrative og Technical Excellence vant et Nikon D750 Film Kit og en pengepremie på 3000 euro. Vinneren av Best Student Entry vant et Nikon D750 Film Kit og 2000 euro, mens vinneren av People´s Choice vant et Nikon D750 Film Kit. 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Mina Tjønnøy, Marketing Coordinator Nikon Norge, telefon 408 48 633

E-post: mina.tjonnoy@nikon.com