12-05-2016

Nikon mottar TIPA Awards 2016 i tre kategorier for Nikon D5 og D500 digitale speilreflekskameraer samt SnapBridge

Amsterdam, Nederland, 12. mai 2016: Nikon Corporation er glade over å kunne annonsere at tre av selskapets produkter har fått prestisjefylte TIPA Awards 2016, sponset av Technical Image Press Association (TIPA), en global autoritet innen bildeindustrien. Nikon D5 DSLR vant prisen for Best DSLR Professional/Action, Nikon D500 vant prisen for Best APS-C DSLR Expert og SnapBridge-appen vant prisen for Best Imaging Innovation.

TIPA Awards 2016 valgte de beste bildeproduktene utgitt mellom 1. april 2015 og 31. mars 2016 innenfor en rekke kategorier, gjennom stemmer fra redaktørene av anerkjente bildemagasiner fra hele verden.

Se TIPA Awards 2016-nettstedet for mer informasjon.

TIPAs kommentarer om Nikon D5 – vinneren av prisen for Best DSLR Professional/Action

D5s innebygde bildebehandlingsmotor EXPEED 5 avgir lite støy, den raske behandlingen som kreves for 4K UHD-video og kontinuerlig høyhastighets opptak ved 12 b/s (med AF og AE-sporing). Opptil 200 14 bit komprimerte bilder RAW-bilder uten tap kan tas opp i enkeltserie ved kontinuerlig opptak. Den nye autofokussensormodulen Multi-CAM 20K er tettpakket med 153 fokuspunkter (99 kryssensorer i midten og periferien) som dekker et bredt område av bildefeltet. I tillegg kan JPEG-stillbilder på rundt 8 megapiksler trekkes ut fra 4K UHD-filmer, og D5 støtter den høyeste standarden for sensitivitet i Nikons historie, ISO 102400, og med et AF-deteksjonsspekter som begynner ved kun -4 EV er det mulig med autofokus ved dårlig belysning og motiv med lav kontrast.

TIPAs kommentarer for Nikon D500 – vinner av prisen for Best APS-C DSLR Expert

D500s bruk av den nye bildebehandlingsmotoren EXPEED 5 og en ny CMOS-sensor i Nikon DX-format for har oppnådd en bred standard for sensitivitetsintervall, ISO 100–51200, utvidbart til like mye som ISO 1640000 (Hi 5). D500 leverer kontinuerlig opptak i høy hastighet, ved ca. 10 b/s (med AF og AE-sporing) for opptil 79 bilder med 14 bit ukomprimerte RAW-bilder i én enkelt serie. Sammen med stillbilder, hvor D500 støtter opptak av 4K UHD (3840 × 2160)/30p, full-HD og tidsforkortede filmer. Den er utstyrt med en berøringsskjerm på 3,2", ca. 2 360 000-punkters berøringsskjerm for enkel visning og opptak. Kameraet kan benytte XQD og SD-kortspor samtidig og er kompatibelt med SnapBridge for enkel tilkobling av kameraet til en smartenhet, hvilket lar brukeren overføre og dele bilder.

TIPAs kommentarer for SnapBridge – vinneren av prisen for Best Imaging Innovation

SnapBridge tillater smidig sammenkobling mellom kamera og smartenhet, med en energieffektiv Bluetooth-tilkobling som trekker lite strøm. Når den er installert tillater SnapBridge for øyeblikkelig overføring av bilder fra kamera til en smartenhet, og opptil fem smartenheter kan pares. Originale JPEG-bilder, eller mindre JPEG-kopier på 2 MP (full-HD) kan automatisk overføres til og lagres på smartenheter i løpet av opptak. I tillegg kan to typer informasjon innebygges, inkludert opphavsrettighet, opptaksinformasjon, kommentarer og logo. I tillegg støtter appen eksternt opptak fra smartenheten, og brukere kan dermed komponere og vise bilder i sanntid ved bruk av smartenhetens skjerm, og med visse kameraer, bruke andre funksjoner som selvutløseren.

Bluetooth® -merket og logoen er registrerte varemerker tilhørende Bluetooth SIG, Inc., og all bruk av slike merker fra Nikon Corporation er under lisens.