15-02-2017

Nikon-produkter mottar iF Design Award 2017

Amsterdam i Nederland 15. februar 2017: Nikon og det tilknyttede selskapet Nikon-Trimble Co., Ltd* er stolte over å kunngjøre at fem av selskapenes produkter har mottatt en iF Design Award 2017 i produktkategorien.

Dette er de prisvinnende produktene:

Digitalt speilreflekskamera – Nikon D5

D5 er Nikons nyeste flaggskipmodell. Kameraet kan brukes i mange ulike situasjoner og fange en rekke ulike motiver med suverene serieopptak i høy hastighet og høy følsomhet. Begge sider av pentaprismet har blitt forbedret for å tilfredsstille profesjonelle behov, og den helhetlige utformingen gjør at kameraet virker raskere og mer robust.

Digitalt speilreflekskamera – Nikon D500

Pro-Sumer-kameraet D500 har det samme 153-punkters AF-systemet som flaggskipet D5. APS-C-sensoren har en suveren allsidighet og tilbyr høyhastighets serieopptak på ca. 10 b/s, samt en teleobjektiveffekt når den brukes sammen med et FX-objektiv. D500 uttrykker innovasjon og en følelse av bevegelse med et lite pentaprisme (uten blits) som er smalere foran og peker i retning av motivet – et grunnleggende designtema i Nikons D-serie.

Actionkamera – KeyMission 360

Nikons første actionkamera, KeyMission 360, er bærbart og utstyrt med bildebrikker både foran og bak, samt to NIKKOR-objektiver, som gjør det mulig å ta opp utrolig realistiske 4K UHD-videoer i 360 grader. Det er vanntett ned til 30 meter samt støtsikkert, støvsikkert og frostsikkert.

Invertert forskningsmikroskop – ECLIPSE Ti2

Dette er flaggskipmodellen blant inverterte mikroskoper for bruk innen biologi, medisin og den farmasøytiske industrien.

Mikroskopet tilfredsstiller en rekke avanserte forskningsbehov og har forbedret brukervennlighet, stabilitet og fleksibilitet.

Digital bildeløsning – Nivo-i

Nivo-i er bransjens første måleutstyr for digitale bildeløsninger som kan levere digitale bilder og nøyaktige posisjonsdata samtidig.

Det kan brukes innen både infrastrukturadministrasjon og katastrofeforebygging, blant annet til å oppdage og undersøke sprekker i betongbroer, overvåke jordskred og korrigere stålrammer.

iF Design Award-prisene er prestisjefylte globale designpriser som har blitt utdelt siden 1953. Prisutdelingen sponses av iF International Forum Design GmbH. Prisene deles ut innen en rekke kategorier, blant annet for produkt, kommunikasjon og emballasje. I år ble over 5500 bidrag fra 59 land vurdert av juryens anerkjente eksperter.

* Nikon-Trimble Co., Ltd. er et fellesforetak som drives av Nikon og Trimble Inc i USA. Foretaket leverer løsninger for høypresisjonsoppmåling som øker produktiviteten