12-04-2017

Ta ditt beste bilde med helt nye D7500

Oslo, Norge, 12. april 2017: Nikon lanserer D7500, et kamera som er laget for å gi fotografer flere kreative muligheter når de dyrker lidenskapen sin. D7500 er et speilreflekskamera med høy ytelse som alltid er tilkoblet, slik at du raskt kan dele bildene dine. Det gir den samme bildekvaliteten som D500 – Nikons DX toppkamera i DSLR-format – med en ytelse som takler de mest utfordrende forhold.

D7500 har avansert bildeteknologi i et kompakt kamerahus og er derfor perfekt for fotografer som alltid jakter på de beste bildene. Akkurat som D500, har D7500 en CMOS-bildebrikke i DX-format med 20,9 megapiksler. ISO-området kan utvides til utrolige ISO 1 640 000 (tilsvarende). Kameraet har dessuten Nikons EXPEED 5-prosessor, som gir raskere og renere bildebehandling. RGB-lysmålingssensoren har hele 180 000 piksler, noe som gir mer nøyaktig lysmåling. Videofotografer kan ta opp filmer i 4K/UHD-kvalitet, og kameraets elektroniske bildestabilisator motvirker effekten av uønskede kamerabevegelser. Kameraet har ergonomiske forbedringer som en ny vippbar berøringsskjerm og et dypt, behagelig grep, noe som gjør det lett å holde kameraet stabilt. Dette er også Nikons første digitale speilreflekskamera med innebygd blits som støtter avansert radiokontrollert trådløs blitsstyring.

Jordi Brinkman, produktsjef i Nikon Europe, sier: «D7500 er en perfekt oppgradering for amatører og entusiaster som er imponert over alle mulighetene D500 gir, men som egentlig ikke trenger så mange profesjonelle funksjoner. Du får samme spektaktulære bildekvalitet som i D500, men kamerahuset er mindre og enklere å bruke. Muligheten til å ta 8 b/s med full AF-/AE-følgefokus gir både hastigheten og presisjonen som kreves for å ta flotte actionbilder. Og med SnapBridge kan fotografen dele de episke bildene uansett hvor man er.»

Oppsummering av de viktigste funksjonene

Samme bildekvalitet som flaggskipet D500: Bildebrikke i DX-format med 20,9 MP, EXPEED 5-prosessor og RGB-lysmålingssensor med 180 000 piksler.
Imponerende lysfølsomhet: Svært god ytelse i svakt lys med ISO 100–51 200, som kan utvides opptil ISO 1 640 000 (tilsvarende).
Suveren motivgjenkjenning: RGB-lysmålingssensor med 180 000 piksler og avansert motivgjenkjenningssystem. Ta bilder med nøyaktig eksponering og dynamisk komposisjon.
Høylysvektet lysmåling: Prioriterer det lyseste elementet i bildefeltet for å forhindre bilder med utvaskede høylys.
Svært presis AF: AF-systemet har 51 punkter som gir nøyaktige resultater helt ned til imponerende -3 EV. Følg motivet, lås fokus, og ha motivet i fokus – selv om månelys er den eneste lyskilden.
4K/UHD-opptak gir kinokvalitet: Ta opp 4K/UHD-filmer på 30p eller videoer i full HD (1080p) med bildefrekvenser på opptil 50p/60p.
SnapBridge – alltid tilkoblet: Med SnapBridge kan du raskt og enkelt dele bildene dine ved hjelp av Bluetooth lavenergiteknologi (BLE) til smarttelefoner og nettbrett. Synkroniser og del kvalitetsbilder fra et digitalt speilreflekskamera på farten med Bluetooth-tilkobling. Overfør filmer enkelt, eller bruk en smartenhet til å ta bilder fjernstyrt via kameraets innebygde Wi-Fi-funksjon. SnapBridge gir deg også muligheten til og få GPS-data på bildene dine.
Intervallfilm: Lag jevne og godt eksponerte 4K/UHD-filmer og intervallfilmer i full HD direkte fra kameraet i fullt DX-format.
8 b/s med full AF-/AE-følgefokus: Ta 50 bilder i NEF-format (RAW) eller 100 store JPEG Fine-bilder i ett raskt serieopptak.
Vippbar skjerm og berøringskontroller: Slank 8 cm (3,2 tommers) vippbar skjerm. Bruk AF- og utløserfunksjoner via berøringskontroller ved opptak i Live View.
Optisk pentaprismesøker: gir ca. 100 % motivdekning.
Automatisk Picture Control: Kameraets Picture Control-system omfatter åtte kontroller, blant annet den nye automatiske Picture Control-innstillingen, som optimaliserer farge, kontrast og lysstyrke etter motivet. Justerer automatisk variabler ved opptak i flere bildeformater.
DX-formatets allsidighet: Kamerahuset veier bare 640 g (ca.), har et dypt grep og er fullstendig værbeskyttet. NIKKOR-objektiver i DX-format er lette og kompakte. Du kan også benytte et stort utvalg av objektiver i FX-format.
Utvidbart system: kompatibelt med Nikon-blitser, samt Nikons stereomikrofon ME-1 og trådløse mikrofon ME-W1.

Nikon D7500 forventes å være tilgjengelig i juni til en veiledende pris fra 14.590 kr.
Veiledende pris på kit:
D7500 + 18-105mm VR 17.190 kr.
D7500 + 18-140mm VR 17.690 kr.

SnapBridge-kompatibelt
Kameraets Bluetooth®- og Wi-Fi®-funksjoner er bare tilgjengelige ved bruk av SnapBridge. Nikons SnapBridge-app må installeres på en kompatibel smartenhet før SnapBridge kan brukes med dette kameraet.


Bluetooth®-ordmerket og -logoer er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc., og Nikon og tilknyttede selskaper bruker alle slike merker og logoer under lisens.
Wi-Fi® og Wi-Fi Certified-logoen er registrerte varemerker for Wi-Fi Alliance®.
Android og Google Play er registrerte varemerker for Google Inc.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Björn Nordgren, Head of product management
Telefon +46 708 909 111
E-post: björn.nordgren@nikon.com

Laura Tuononen, PR & Social media coordinator
Telefon +46 70 639 55 66
E-post: laura.tuononen@nikon.com

Pressebilder kan lastes ned på: http://press.nikon.no 
Mer informasjon om de prisbelønte produktene fra Nikon finnes på: www.nikon.no