06-07-2017

Vinnerne av Nikon Photo Contest 2016–2017 er kunngjort

Amsterdam, Nederland, 6. juli 2017: Nikon har gleden av å presentere vinnerne av Nikon Photo Contest 2016–2017. Nikon Photo Contest er en av verdens mest prestisjetunge fotokonkurranser, og ble først avholdt i 1969. I år ble en spesialpris, 100th Anniversary Award, med temaet «Celebration», introdusert i anledning Nikons 100-årsjubileum.

Det ble totalt sendt inn 76 356 verk av 21 511 fotografer fra 170 land og områder – ny rekord for konkurransen med hensyn til antallet land og områder involvert.

Vinnerne av Nikon Photo Contest 2016–2017

Nikon 100th Anniversary Prize: Greeting to the Sun

Annamaria Bruni (Italia)

Grand Prize:休 (Break Time)

Yuanyuan Tian (Kina)

Award for the Most Popular Entry: Disappearing fishing method by Moken

Dorte Verner (USA)

Juryen bestod av et internasjonalt panel av fagfolk fra en rekke felter, ledet av den verdenskjente grafiske designeren og kunstdirektøren, Neville Brody, som oppsummerte: «Bidragene varierte enormt med hensyn til emne og interesse: Enkelte var observasjonelle og fylt av glede, mens flertallet hadde politiske motiver eller filosofiske kommentarer om verden. Vinnerne gjenspeiler en balanse mellom blikket for kunst og evnen til å fortelle en historie. Globale bekymringer og problemer fanges opp og uttrykkes gjennom enkel realitet – bilder som gir oss en bedre forståelse av hvem vi er, og som utsetter oss for større sannheter om den verden vi bor i.»

I tillegg til å utnevne én vinner av Nikon 100th Anniversary Prize og én vinner av Grand Prize blant bidragene i de to andre kategoriene, tildelte juryen første-, andre- og tredjepremier for hver kategori og hvert format (enkeltbilde / sammensatte bilder / video). Award for the Most Popular Entry (pris for mest populære bidrag), stemt frem av deltakerne i konkurransen, ble også valgt.

Alle vinnerbilder og -opplysninger finnes på nettstedet for Nikon Photo Contest 2016–2017.