12-02-2020

TO NYE NIKKOR Z-OBJEKTIVER TRER INN I NIKON Z-FAMILIEN

London, Storbritania, 12. februar 2020: I dag lanserer Nikon to nye NIKKOR Z-objektiver: ultravidvinkelobjektivet NIKKOR Z 20mm f/1.8 S og telezoomobjektivet NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Begge objektivene fokuserer raskt, stille og jevnt, og er godt forseglet for å beskytte mot støv og fuktighet.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S utvider S-serien med f/1.8-objektiver med høy ytelse for Nikon Z. Dette lyssterke 20 mm objektivet med fast brennvidde og kraftig vidvinkel et spennende valg for vidvinkelfotografering. Avansert optikk, den store Z-fatningen og den avrundede blenderen på f/1.8 samt ni blader legger til rette for enestående ytelse under alle lysforhold. Skarpheten er ypperlig fra kant til kant, og eksepsjonell på korte avstander takket være en minste fokusavstand på bare 0,20 m. ED-glass og Nikons antireflekterende nanokrystallbelegg reduserer problemer med skyggebilder og lysflekker – uansett omgivelser vil dette speilløse objektivet få med så mye mer.

NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR trer inn i Nikon Z-familien som det perfekte reiseobjektivet som du kan bruke til å forevige rikt detaljerte stillbilder og filmer. Som ett av de mest kompakte telezoomobjektivene som finnes i dag, får det enkelt plass i små vesker. Den store Z-fatningen legger til rette for en unik konstruksjon som plasserer større objektivelementer bak – noe som muliggjør suveren balanse og håndtering. Den optiske utformingen sørger for skarpe bilder med friske farger og dyp kontrast uansett om du bruker vidvinkel eller telezoom. Videografer kan forevige vakre filmopptak i fullformat takket være avansert NIKKOR-optikk som får mest mulig ut av Nikon Z-kameraets enestående bildekvalitet.

Robert Harmon, Midlertidig leder for kommersiell planlegging hos Nikon UK, sier: «Disse nye NIKKOR-objektivene legger til mer populære brennvidder til Nikon Z-systemet. Enten de tar stillbilder eller video, i trange rom eller ute i naturen, har fotografer nå enda flere muligheter til å respondere på situasjoner med de kreative verktøyene de trenger.»

Helt åpen og fri. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Lyssterkt f/1.8 speilløst ultravidvinkelobjektiv. Utrolig skarp fra kant til kant og strålende i lite lys.
Utrolig skarphet. Skarpheten er suveren og fantastisk på nært hold. En minste fokusavstand på 0,20 meter gir fotografene kontroll over bildefeltet – fra nært hold til uendelig.
Vakker bokeh. Avansert optisk utforming muliggjør nydelig «stjernelys» og naturlig bokeh.
Skarpe, klare bilder. ED-glass og asfæriske linseelementer korrigerer kromatisk aberrasjon, og Nikons antireflekterende nanokrystallbelegg bekjemper skyggebilder og lysflekker.
Klar for filming. Fokuseringen er rask, jevn og lyddempet. «Fokuspusting» er nesten eliminert.
Værforseglet. Alle bevegelige deler på objektivhuset er forseglet for å holde støv og fuktighet ute.

For alle reisene dine. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Ultrakompakt telezoomobjektiv. Fullformats speilløst objektiv med 24–200 mm vidvinkel- til telezoområde.
Reiseklar. Veier bare 570 g og får enkelt plass i en liten veske. Zoomens låseknapp holder objektivet helt inntrukket når det ligger i vesken.
Skarpe nærbilder. Minste fokusavstand på bare 0,5 m ved 24 mm, og 0,7 m ved 200 mm.
Perfekt til filmer. Autofokusen er nesten lydløs. «Fokuspusting» reduseres, noe som også gjelder ved endring av fokus under zooming.
Skarpe, klare bilder. Asfæriske ED-glass og asfæriske linseelementer sikrer minimal fortegning i zoomområdet. Nikons ARNEO-belegg motvirker skyggebilder og lysflekker for klarere bilder.
Støv- og dråpebestandig. Objektivet er forseglet for å gi beskyttelse mot støv og fuktighet. Et fluorbelegg avviser vann, støv og smuss på en effektiv måte uten at det går ut over bildekvaliteten.