14-04-2022

NIKON LANSERER NY FIRMWARE FOR Z-SERIEN OG MINNEKORT MED STOR KAPASITET

Stockholm, Sverige, 14. april 2022: I dag kunngjør Nikon ny firmware for det avanserte speilløse kameraet Z 9 samt de speilløse kameraene Z 7II og Z 6II. Firmware v.2.0 for Z 9 inneholder en rekke oppdateringer som gir høyere ytelse og sørger for at dette kameraet alltid yter sitt beste for stillbilder og film. Firmware v.1.4 for Z 6II og Z 7II forbedrer fokuseringen for stillbilder og film. I tillegg lanserer Nikon i dag Nikons 660 GB CFexpress-minnekort (Type B) som uten problemer vil ha plass til Z 9s høyoppløselige filmopptak og håndtere raske serieopptak.

For dem som filmer gir Firmware v.2.0 for Z 9  store oppgraderinger. Videografer vil kunne ta opp RAW 8,3K/60p-film i kameraet og utrolig skarpe 4K/60p Ultra HD-opptak oversamplet fra 8K. 12-bit opptak i kameraet vil være mulig med ProRes RAW HQ (opptil 4K/60p) eller Nikons nye N-RAW-format (opptil 8K/60p og 4K/120p). Andre nye funksjoner som møter behovet fra profesjonelle Z 9-fotografer omfatter en bølgeformskjerm, en rød REC-bildefeltindikator og en tilpasset i-meny for praktisk visning av innstillinger for film mens du gjør opptak.

Firmware 2.0 for Z 9 tilbyr også viktige oppgraderinger for stillbildefotografer. Etter oppdateringen kan AF-oppsett tilpasses ved å bruke inntil 20 valgbare mønstre for bredt AF-område og en høyere oppdateringsfrekvens (opptil 120 b/s) kan aktiveres for kameraets lyssterke (3000-nit) elektroniske søker. Andre nye funksjoner inkluderer forhåndsopptak av bilder og muligheten til å hente fokusposisjoner ved hjelp av flere kameraknapper.

For Z 6II- og Z 7II-kameraene gir algoritmen automatisk valg av AF-søkefelt i Firmware v.1.4 forbedret fokus på motiver i forgrunnen plassert midt i bildefeltet. I tillegg vil støtte for lineær manuell fokusering gi videografer muligheten til å reprodusere fokusavstanden fra punktene A til B med ekstrem nøyaktighet. Dessuten vil begge kameraene bli kompatible med Nikons Bluetooth-fjernkontroll ML-L7.

Nikons nye 660 GB CFexpress-minnekort (Type B) som også er kunngjort i dag, er et høykapasitetskort som er kompatibelt med Z 9. Laget for å møte kravene til serieopptak i høy hastighet og filmopptak over 8K med høye bildefrekvenser, oppnår det lesehastigheter på opptil 1700 MB/s og skrivehastigheter på opptil 1500 MB/s.

Firmware v.2.0 for Z 9 – tilgjengelig fra Nikons nedlastingssenter fra 20.04.22

8,3K/60p film i kameraet: Ta opp RAW 8,3K-film internt i ultrajevn 60p. Film i N-RAW for å ta opp i 8,3K (8256×4644) med ekstra høy oppløsning ved å bruke hele bredden til Z 9-bildebrikken.
4K UHD oversamplet fra 8K: Ta opp utrolig skarpe 4K/60p Ultra HD-opptak oversamplet fra 8K.¹
12-bit RAW i kameraet: Med ProRes RAW HQ (opptil 4K/60p) eller Nikons nye N-RAW-format (opptil 8K/60p og 4K/120p).
Bølgeformskjerm: Bekreft vanskelige eksponeringer på et øyeblikk, enten du fotograferer i N-Log eller RAW.
Tilpasset i-meny: Vis hovedinnstillingene for film samtidig på skjermen. Bekreft oppløsning og bildefrekvens via kameraets toppskjerm. 
Rødt REC-bildefelt: Et rødt REC-bildefelt vises på skjermen når filmopptaksknappen trykkes ned.
8K stillbilder: Hent ut stillbilder i høy oppløsning fra serieopptak fra opptil 10 sekunder med 8K-opptak.
Inntil 20 valgbare mønstre for bredt AF-område: Hold fokuset låst på bevegelsene og unngå faste hindringer som tennisnett eller hekker.
EVF – opptil 120 b/s oppdateringsfrekvens: For kameraets lyssterke (3000-nit) elektroniske søker. Ideell når du gjør opptak av motiver som beveger seg raskt, for eksempel racerbiler.
Hent fokus: Tilordne fokusposisjoner til flere kameraknapper – hver knapp kan hente frem en separat fokusposisjon eller samme fokusposisjon.
Forhåndsopptak av bilder: Ta bilder i opptil ett sekund før utløserknappen er trykket helt ned. Angi at kameraet skal fortsette å fotografere i opptil fire sekunder etter at du har sluppet utløseren.

Og det er ikke alt! For en fullstendig liste over oppdateringene i Firmware v.2.0, kan du gå til Nikons nedlastingssenter.

Firmware v.1.4 for Z 7II og Z 6II – tilgjengelig fra Nikons nedlastingssenter (Z 7II / Z 6II) fra 20.04.22

Forbedret automatisk valg av AF-søkefelt: Bedre gjenkjenning av og fokus på motiver i forgrunnen midt i bildefeltet.
Støtte for lineær manuell fokusering: Videografer kan nøyaktig gjengi fokusavstanden fra punktene A til B.
Kompatibilitet med Nikons Bluetooth-fjernkontroll ML-L7: Gir for kontroll over viktige kamerafunksjoner ved fjernstyrt fotografering. Har separate knapper for utløser og filmopptak.

Besøk Nikons nedlastingssenter for å laste ned Firmware v.1.4 for Z 7II og Firmware v.1.4 for Z 6II.

¹ Du kan spille inn 4K UHD-filmer oversamplet fra 8K i FX-baserte videoformater på [4128×2322 60p/50p] eller [3840×2160/60p/50p].

 

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende fotoutstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå. Den prisbelønte sports- og fritidsoptikken bringer verden nærmere for aktiviteter som spenner fra fugletitting og stjernekikking til teater, golf og reiser.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.