21-04-2022

NIKON LANSERER VER.1.2.0 AV FJERNSTYRINGSSYSTEMET NX FIELD FOR PROFESJONELLE BILDEBYRÅER

Stockholm, Sverige, 21. april 2022: Nikon har gleden av å kunngjøre lanseringen av Ver. 1.2.0 av NX Field, den nyeste versjonen av fjernstyringssystemet for profesjonelle bildebyråer. Programvareoppdateringen vil gi ytterligere støtte til funksjonene i det speilløse FX-kameraet Nikon Z 9.

Ver. 1.2.0-oppdateringen vil gjøre det mulig for Z 9-brukere enkelt å oppdage ni motivtyper. Dette dekker verdens største utvalg av motiver, inkludert mennesker, hunder, katter, fugler, sykler, motorsykler, biler, tog og fly, og gir mulighet for mer nøyaktig motivhenting, selv via fjernstyring. I tillegg støtter oppdateringen funksjonen Høyhastighets bildeopptak+* i Z 9, som bruker verdens raskeste** bildefrekvens på 120 b/s. Den gjør det mulig med fjernopptak av de viktige og avgjørende øyeblikkene som det blotte øyet kan gå glipp av, men som likevel er så viktige for sports- og nyhetsfotografer.

Dual-Stream-teknologien innebygd i Z 9 muliggjør dessuten live view-visning på smarttelefon eller nettbrett, med svært liten forsinkelse og ingen frysing under serieopptak. Dette garanterer at øyeblikkene du ikke kan gå glipp av blir tatt, selv med fjernstyring. Denne teknologien i kombinasjon med den nyeste programvareoppdateringen og en utforming som eliminerer behovet for en mekanisk lukker, gjør Z 9 til det perfekte valget for profesjonelle fotografer.

Nikon vil fortsette å tilby oppdateringer for NX Field for å støtte profesjonelle fotografer som jobber i frontlinjen med reportasjer.


*Med AF/AE-sporing. Kun bildekvaliteten JPEG normal. Antall bilder som kan tas er lavere enn for høyhastighets serieopptak. Det anbefales å bruke et anbefalt kort. Med C30-innstillingen kan det tas bilder på ca. 45 megapiksler med 30 b/s. 

**Blant speilløse kameraer tilgjengelig per 28. oktober 2021, basert på Nikons undersøkelser.

 

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.
Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende fotoutstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå. Den prisbelønte sports- og fritidsoptikken bringer verden nærmere for aktiviteter som spenner fra fugletitting og stjernekikking til teater, golf og reiser.
Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.