19-07-2022

Nikon samarbeider med CIWEM og WaterBear for å presentere prisen Environmental Photographer of the Year 2022.

Amsterdam, Nederland – 19. juli, 2022: Nikon er stolte over å kunngjøre samarbeidet med stiftelsen for forvaltning av vann og miljø, CIWEM, og den kostnadsfrie strømmeplattformen dedikert til fremtiden til vår planet, WaterBear, for å finne Environmental Photographer of the Year for 2022. Nå i sitt 15. år, setter den årlige konkurransen søkelyset på de mest inspirerende bildene knyttet til miljø fra hele verden og sørger for en internasjonal plattform for å øke bevisstheten rundt miljøproblemer som er en risiko for planeten.


Konkurransen er åpen til 31. august 2022 og alle kan delta gratis. Både profesjonelle fotografer og amatørfotografer fra hele verden inviteres til å sende inn sine mest aspirerende, emosjonelle og fengslende bilder knyttet til miljøet.

Vinneren av Environmental Photographer of the Year får en pengepremie på £5000, et intervju i CIWEMs Environment Magazine, en profil på WaterBears nettsted og en feature på Nikon Europes nettsted.

Nikons Young Environmental Photographer of the Year-pris viser frem de beste bildene knyttet til miljøet gjennom øynene til unge fotografer under 21 år. Vinneren får et speilløst kamera fra Z-serien og to NIKKOR Z-objektiver etter eget valg.

Årets konkurranse har også fire priskategorier der deltakerne konkurrerer om pengepremier på £1000 i følgende:

  ● “Vision of the Future”-prisen for inspirerende eller tankevekkende tolkninger av fremtidens miljø fortalt gjennom fotografens objektiv
  ● “Recovering Nature”-prisen for bilder som viser naturens evne til å komme seg igjen og for eksempler på nyskapende naturbaserte løsninger og bevaringsinitiativer som tar naturen tilbake fra kanten
  ● “Keeping 1.5 Alive”-prisen for handlingsfokusert fotografering som fremhever nødvendigheten av å bremse den globale oppvarmingen
  ● “Adapting for Tomorrow”-prisen for bilder som viser hvordan samfunn og natur finner måter å leve med effektene av et endret miljø på

Stefan Maier, General Manager Marketing, Nikon Europe kommenterer: “Det er en sentral del av vårt formål å gjøre det mulig for fotografer og videografer å realisere deres kreative visjon og belyse det ubeskrivelige. Nikon har vært i sentrum av mange av de viktigste historiene som har blitt fortalt de siste hundre årene, og med klimaendringer og miljøvern som noen av de viktigste historiene i vår tid, er det en glede for oss å kunne støtte denne fantastiske prisen sammen med CIWEM og WaterBear”.

Terry Fuller, Chief Executive, CIWEM, sier følgende om prisene: “Det er viktig å vise sammenhengen mellom utvikling, reduksjon av fattigdom, likhet, sikkerhet og klimahandling og den enorme innsatsen som kreves av alle sektorene i samfunnet for å håndtere de viktige sakene i vår tid. Det finnes ikke noen mer kraftfull måte å gjøre dette på enn gjennom fotografering. CIWEM har forpliktet seg til å sørge for at EPOTY-konkurransen for 2022 utfordrer og inspirerer dem både foran og bak kameraet.” 

Sam Sutaria, VP of Strategy and Development, WaterBear: “WaterBear er stolte over å samarbeide med CIWEM og Nikon Europe i nok et år for å fremheve miljøhistorier gjennom øynene til talentfulle fotografer. Fotograferingsindustrien har endret seg betydelig de siste tiårene, men det å fortelle en god historie er fortsatt det viktigste kriteriet for et vinnerbilde som vil bergta publikum over hele verden.” 

Hvis du vil lese mer og bli med i konkurransen, kan du gå til www.epoty.org. Konkurransen avsluttes 31. august 2022 og vinnerne blir kunngjort 24. november 2022.

For mer informasjon kan du ta kontakt med: epoty@newsfeedpr.co.uk

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse. Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Mer informasjon om Nikons prisbelønte produkter er tilgjengelig på www.europe-nikon.com.

Om CIWEM

Den autoriserte stiftelsen for forvaltning av vann og miljø (Chartered Institution of Water and Environmental Management, CIWEM) er en uavhengig profesjonell institusjon med royal charter og en registrert veldedig organisasjon i Storbritannia som jobber internasjonalt med å øke praksisen rundt vann og miljøvern. CIWEM representerer et fellesskap bestående av 30 000 fagfolk med en felles visjon om en trygg og bærekraftig verden. Mer informasjon finnes på www.ciwem.org.

Om WaterBear

WaterBear er en banebrytende strømmeplattform som fremhever både prisvinnende dokumentarer og originalinnhold – som strekker seg fra biomangfold, fellesskap, klimahandlinger og bærekraftig mote. WaterBear-medlemmer kan strømme videoer når som helst, på hvilken som helst enhet, helt gratis, og støtte frivillige organisasjoner over hele verden og skape en bedre fremtid for planeten vår. For mer informasjon om WaterBear og for å registrere deg, kan du gå til: www.waterbear.com.