28/7/2015

NIKKOR NÅR MILEPÆL: OBJEKTIV NUMMER 95 MILLIONER

Amsterdam, Nederland, 28. juli 2015: Nikon annonserer at den totale produksjonen av NIKKOR-objektiver¹ for Nikons kameraer med utskiftbare objektiver har nådd 95 millioner.

Det omfattende utvalget inkluderer over 90 ulike typer objektiver, inkludert de utskiftbare objektivene for kategorien Nikon 1 avanserte kameraer med utskiftbare objektiver, samt de imponerende nye utgivelsene. Tidligere i år annonserte Nikon AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR – dette teleobjektivet med fast brennvidde var det første NIKKOR-objektivet som tok i bruk et PF-linseelement, som gjorde det til verdens letteste objektiv i sin klasse.² De to nye profesjonelle superteleobjektivene som er lettest i sinklasse³, hjalp Nikon til å nå denne produksjons-milepælen: AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR og AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR. Det høytytende og utrolig kompakte AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR-zoomobjektivet i DX-format bidro også til denne prestasjonen.

Zurab Kiknadze, Product Manager, Lenses, Accessories & Software i Nikon Europe, sier: "Nikon har en sterk tradisjon for å utvikle objektiver av høy kvalitet. Vår NIKKOR-serie fortsetter å kombinere enestående optisk teknologi med teknologien som har blitt eksklusivt utviklet av Nikon gjennom vår lange og fremgangsrike historie."

Naturligvis drar NIKKOR-serien fordel av de nyeste innovasjonene fra Nikon, inkludert det verdenskjente og svært slitesterke nanokrystallbelegget og den kraftige bildestabilisatoren. PF (Phase Fresnel)-linseelementet, med mulighet for enestående kromatisk aberrasjonskompensasjon, gjør NIKKOR-objektiver mindre og lettere. Fluoridlinseelementer tilbyr på sin side enestående kromatisk aberrasjonskompensasjon og gjør teleobjektivene mindre kompakte. Fluorbelegget støter effektivt bort en rekke kontaminerende stoffer, slik som støv og smuss, vann, oljer og fett.

NIKKOR er Nikons varemerke for kameraobjektiver. Navnet NIKKOR kommer fra å tilføye "r", en vanlig praksis for navngiving av kameraobjektiver ved tidspunktet navnet ble etablert, til "Nikko", den romaniserte forkortelsen for Nippon Kogaku K.K. Dette var det originale navnet som ble brukt da selskapet ble stiftet.

Utvalget av objektiver for kameraer med utskiftbare objektiver omfatter mer enn 90 ulike typer, med alt fra vidvinkel- til superteleobjektiver, fiskeøyeobjektiver, zoomobjektiver, mikroobjektiver og PC-E-objektiver for en rekke formål, samt 1 NIKKOR-objektiver for avanserte kameraer med utskiftbare objektiver.

Nikon fremhever appellen ved NIKKOR-objektiver fra en rekke vinkler med en rekke aktiviteter. Blant disse er tillegget av nytt innhold, slik som videobehandling og merkets globale nettsted, "NIKKOR.com", samt utviklingen og utgivelsen av nettbrettappen NIKKOR & ACC, som introduserer NIKKOR-objektiver og -tilbehør.

¹ Utskiftbare objektiver for Nikons speilreflekskameraer og Nikon 1 avanserte kameraer med utskiftbare objektiver

² Blant 300mm autofokusobjektiver med fast brennvidde (hovedobjektiv) som er kompatible med digitale speilreflekskameraer i FX-format og tilgjengelige fra og med kunngjøringen 6. januar 2015. Påstanden er basert på Nikons forskning

³ AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR: Blant 500mm autofokusobjektiver med fast brennvidde (hovedobjektiv) med en maksimal blenderåpning på f/4 som er kompatible med digitale speilreflekskameraer utstyrt med en bildesensor i full størrelse og er tilgjengelige fra og med kunngjøringen 2. januar 2015