12/09/2014

Nikon kunngjør åpningen av Nikon European Film Festival

Oslo, 12. september 2014 – Nikon kunngjør i dag åpningen av Nikon European Film Festival i samarbeid med Raindance og Asia Argento. Konkurransen utfordrer både entusiaster og profesjonelle til å lage kortfilmer med lengde på opp til 140 sekunder om temaet "Et annerledes perspektiv".

En opplevelse kan formidles på utallige ulike måter. Deltagerne oppfordres til å definere ”perspektiv” som en kombinasjon av holdninger, enten det gjelder emnet som velges, forholdet til historien som fortelles og den fysiske posisjonen man observerer fra. Kategoriprisene er blant annet "Best Narrative" – for beste fortalte historie fra et unikt perspektiv – og "Technical Excellence" – for mest kreative bruk av utstyret. Hovedpremien går til det bidraget som kombinerer begge. Alle bidragene vurderes av en jury ledet av Asia Argento, best kjent som hovedrolleinnehaver og regissør for filmene Scarlet Diva (2000), The Heart is Deceithful Above All Things (2004) og nå nylig, Misunderstood (2014), som er nominert til Un Certain Regard-delen på 2014 Cannes Film Festival. Bidragene kan sendes inn på nett fra 1. oktober til 3. desember 2014.

Etter lanseringen av de nye digitale speilreflekskameraene Nikon D750 og Nikon D810 i år, har kameraene i økende grad blitt brukt som standardutstyr av profesjonelle i filmbransjen. Dirk Jasper, Manager Professional Products hos Nikon Europe, håper Nikon European Film Festival vil inspirerer flere filmtalenter.
- Nikon European Film Festival gir en flott mulighet for spirende og profesjonelle filmskapere å vise fram sitt talent, og vi gleder oss til å se hva de kan oppnå på 140 sekunder. Med en jury bestående av bransjeeksperter og en uvurderlig nettverkingspremie til hovedvinneren, utgjør konkurransen en utrolig fin plattform for nye filmtalenter. Vi håper bidragene ikke bare vil imponere juryen, men også inspirere Nikon-fans overalt til å filme mer.

Asia Argento, juryleder for Nikon European Film Festival samt prisbelønt italiensk skuespiller og regissør, ser fram til festivalen.
- Jeg er begeistret over å være en del av festivalen, og ser frem til å bedømme de utrolig godt uttenkte bidragene som kreves av det korte 140-sekundersformatet. Moderne teknologi har åpnet opp filmproduksjon for flere mennesker enn noen gang før, og Nikon, sammen med både etablerte og nye talenter, er en stadig mer innflytelsesrik del av denne utviklingen.

Raindance, Storbritannias viktigste festival for uavhengig film, støtter festivalen og bidrar med all sin kompetanse og erfaring. Filmprodusent og grunnlegger av Raindance Film Festival, Elliot Grove, er fornøyd med temaet for årets kortfilmkonkurranse.

- Temaet «Et annerledes perspektiv» puster liv i et format som vi stadig overraskes av, og fra vårt perspektiv er det få merker som passer bedre til kortfilmformatet enn Nikon. Nikon er et kjent navn som
har spilt en viktig rolle i utviklingen av bildebehandling. Nikon har forpliktet seg til å produsere utstyr som hjelper videografer å få sine kreative visjoner på skjermen, og det er vi stolte av å bli assosiert med.

Hovedvinneren mottar en Nikon D810 og én ukes tur som Raindances gjest til Cannes Film Festival i mai neste år, hvor alle utgifter er dekket. Ytterligere to vinnere av underkategoriene "Best Narrative" og "Technical Excellence" mottar en Nikon D750 og en pengepremie på 3000 EUR, mens vinneren av "Best Student Entry" mottar en Nikon D750 og en pengepremie på 2000 EUR. Filmskaperen bak "Best Film as Voted for by the Public" får en Nikon D750 til bruk for framtidige prosjekter.

- Alle deltakere må registrere seg for å laste opp sin film
- Filmer må være på engelsk eller ha engelsk teksting
- Filmer skal ikke være lenger enn 140 sekunder, og ikke kortere enn 30 sekunder
- Alle filmer skal filmes i HD-format
- Én film per deltaker
- Filmen kan ikke ha vunnet eller deltatt i andre filmkonkurranser
- Åpen for alle aldre, med skriftlig samtykke for deltakere under 16 som kan framvises på forespørsel
- Bidragene kan filmes på enhver enhet
- Alle vinnere skal undertegne kontrakt om bruksrettigheter
- Alle deltakere må godta fullstendige vilkår om innholdsbegrensninger (f.eks. seksuelle scener, vold, religion, varemerker, kriminalitet osv.)

Gå til www.europe-nikon.com for mer informasjon om Nikons prisbelønte produkter.

Arnt Wiseth, Trade Marketing Coordinator i Nikon Norge
Telefon: +47 97 78 66 65
E-post: arnt.wiseth@nikon.no