17-02-2022

Nikon lanserer Ver. 1.1.0 av fjernstyringssystemet NX Field for profesjonelle fotografer og byråer

Stockholm, Sverige, 17. februar 2022: Nikon har gleden av å kunngjøre at Ver. 1.1.0 av NX Field, et fjernstyringssystem for profesjonelle fotografer og nyhets- og sportsbyråer, har blitt lansert i dag. Denne oppdateringen legger til støtte for de speilløse fullformatskameraene (Nikon FX-format) Z 7II, Z 6II, Z 7 og Z 6*. Støtte for Z 9 vil bli lagt til i en fremtidig firmware-oppdatering.

Den oppdaterte støtten for speilløse kameraer med Ver. 1.1.0 muliggjør fjernstyring av den lydløse opptaksfunksjonen som er unik for speilløse kameraer. Dette gjør at eksterne kameraer kan brukes selv på steder og i situasjoner som krever lydløs drift, som konsertsaler og sjakkonkurranser. Ver. 1.1.0 legger også til støtte for ansiktsregistrering-AF og øyeregistrering-AF, som finnes i Nikons speilløse kameraer, for mer pålitelig fokus på motivets ansikt og øyne under fjernopptak. Videre gjør fokuspunktene som er plassert over et stort område av bildefeltet det enkelt å få fokus på motiver som er plassert i kantene av bildefeltet for mer frihet til å komponere bilder.

I tillegg legger NX Field Ver. 1.1.0 til støtte for opptak med intervallutløser for så vel kompatible digitale speilreflekskameraer som speilløse kameraer. Spesifisering av opptaksintervall og antall bilder på det eksterne kameraet muliggjør automatisk opptak, selv på avstand.

Nikon vil fortsette å tilby oppdateringer for NX Field for å støtte profesjonelle fotografer som jobber i frontlinjen med å rapportere og forevige avgjørende øyeblikk.

* WT-7 trådløse sendere må være koblet til kameraene for å kunne bruke NX Field systemet.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer til profesjonelle kameraer, objektiver til systemtilbehør – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende utstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.