29-06-2022

NIKON LANSERER SITT BESTE VLOGGEKAMERA TIL NÅ – Z 30

Stockholm, Sverige, 29. juni 2022: I dag er Nikon stolte over å kunngjøre lanseringen avet vloggekamera som gjør vloggene bedre – Nikon Z 30. Det speilløse kameraet Z 30 er lite, praktisk og superenkelt å bruke for alle som ønsker å forlate smarttelefonen for å lage bedre vlogger med bedre lyd – og holde fotofeeder engasjerende med detaljrike stillbilder.

Fra unboxing-filmer til oppskrifter, fra reiser til parkour  – Z 30 gjør det enkelt å lage levende, profesjonelle vlogger som har klarheten, dybden og den rene lyden du forventer av vloggere og streamere i toppklasse. Kameraets bildebrikke i DX-format (som er mye større enn en smarttelefons bildebrikke) muliggjør den typen skarpe,  detaljrike filmer som overhodet ikke er mulig å oppnå med en smarttelefon. Vloggere kan gjøre lange opptak på inntil125 minutter1 uavbrutt filmopptak, i tillegg er konstant autofokus tilgjengelig under opptak. Z 30 bruker bildebrikkens fulle bredde for å muliggjøre et 100 % synsfelt (ca.) – og lydkvaliteten er utmerket, takket være kameraets innebygde stereomikrofon eller ved bruk av ekstern mikrofon.

Det har aldri vært enklere å lage innhold som vekker oppsikt direkte fra kameraet, og det er ingen grenser for historiene som kan fortelles med Z 30 samt Nikons raskt voksende utvalg av NIKKOR Z-objektiver. Den vippbare og dreibare berøringsskjermen gjør det enkelt å fotografere fra alle vinkler og et dypt grep gir stødig håndholdt fotografering, selv når du holder kameraet på armlengdes avstand. Det er like enkelt å endre utseendet til en vlogg som å bytte objektiv. Z 30 er fullpakket med avanserte automatiske funksjoner for enda mer kreativ kontroll. Uansett hvordan vloggere forestiller seg at innholdet deres skal utvikles, gir Z 30 dem rom til å gjøre disse ideene om til virkelighet.

Zurab Kiknadze, produktsjef hos Nikon Europe, sier følgende: «Vi er veldig glade for å ønske det yngste medlemmet av Nikon Z-familien velkommen. Dette lille, men mektige vloggekameraet er et stort steg opp fra en smarttelefon. Ikke bare får brukerne en mye større bildebrikke – som er avgjørende for å få opptak som skiller seg ut – men de får også friheten til å utvide utstyret sitt etter hvert som de blir mer erfarne, eller ønsker å prøve å lage nye innholdsstiler.»

Oppsummering av de viktigste funksjonene: Nikon Z 30

Vlogger på neste nivå: Ta opp inntil 125 minutter¹ uavbrutt film. Imponer følgerne dine med intervallfilmer, eller jevn sakte film i Full HD (120p).
Svimlende bildekvalitet: Stor CMOS-bildebrikke i DX-format på 20,9 MP leverer detaljrike filmer og stillbilder. Nikons elektroniske bildestabilisator bidrar til å holde filmopptakene stødige.
Ren, klar lyd: Ta opp fantastisk lyd via den følsomme innebygde stereomikrofonen – eller en ekstern mikrofon (tilleggsutstyr). Kontroller miljøet med den innebygde funksjonen for reduksjon av vindstøy.
Vippbar og dreibar berøringsskjerm: Gjør opptak av førstepersons vlogger eller selfier til en lek.
AF-modus for film: Bruker konstant autofokus for å gjøre fokuseringen enklere. Perfekt ved opptak av raske bevegelser eller førstepersons vlogger når du er på farten.
Selvportrettmodus: Snu skjermen mot deg og kameraet renser skjermen for at du skal få uhindret portrettvisning.
Øye- og dyreregistrering-AF: Tilgjengelig for stillbilder og film. Holder fokus på øynene til mennesker, eller øynene til katter og hunder, selv om de snur seg bort fra kameraet et øyeblikk.
11 b/s: Raskt, kontinuerlig serieopptak med full AF/AE lar brukerne ta perfekte Insta-bilder når det skjer.
Enkle opptak: Filmopptaksknappen er plassert på toppen av kameraet for enkel tilgang i alle retninger, og brukere kan lagre separate innstillinger for film og stillbilder – og deretter bytte mellom dem etter behov.
Creative Picture Control: 20 filtre i kameraet for film og stillbilder. Alt kan tilpasses og er synlig i sanntid under opptaket.
Enkel tilkobling og deling: Bluetooth og Wi-Fi gjør det enkelt å koble til nesten alle steder. Nikons SnapBridge-app lar brukere overføre film og stillbilder til smartenheten sin.
Medfølgende USB-C-kabel: koble til for å gi kontinuerlig strøm til Z 30: Direktesend en vlogg og lad kameraets batteri samtidig.
Utskiftbare objektiver: Velg blant hele utvalget NIKKOR Z-objektiver, eller benytt Nikons objektivadapter FTZ II (ekstrautstyr) og bruk Nikon DSLR-objektiver med F-fatning.
Vloggetilbehør: Kompatibel med en rekke populære vloggetilbehør. Brukere kan også kjøpe spesielle Nikon vlogge-sett, med alt utstyret de trenger for å ta vloggene sine til neste nivå.


¹ I full HD/24p/25p ved 25℃/77℉. Kameraets evne til alltid å oppnå hele 125 minutter er avhengig av forhold som batterilevetid eller kameraets interne temperatur. Ca. 35 minutters opptakstid er tilgjengelig i 4K UHD.

Om Nikon

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse.

Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Med Nikons prisvinnende fotoutstyr kan fotografer og videografer realisere sine kreative visjoner på høyeste nivå. Den prisbelønte sports- og fritidsoptikken bringer verden nærmere for aktiviteter som spenner fra fugletitting og stjernekikking til teater, golf og reiser.

Som en betrodd visjonær partner forener Nikon alle nivåer av innholdsskapere gjennom et engasjert fellesskap, enestående teknisk ekspertise og tilgang til opplæringsressurser via initiativer som Nikon School.