11-08-2022

Nikon, CIWEM, WaterBear og ARUP kunngjør dommerpanelet for Environmental Photographer of the Year 2022

Amsterdam, Nederland 11. august 2022: Nikon har sammen med stiftelsen for forvaltning av vann og miljø, CIWEM, WaterBear, den kostnadsfrie strømmeplattformen dedikert til fremtiden til vår planet, og firmaet for utvikling av bærekraftige profesjonelle tjenester, ARUP, gleden av å kunngjøre dommerpanelet for årets Environmental Photographer of the Year 2022-konkurranse. Panelet består av et imponerende utvalg eksperter innen feltene fotografering, klimarettferdighet og miljøaktivisme.

Juryen ble håndplukket for å sørge for et mangfoldig panel av prisbelønte dommere, som vil jobbe sammen for å vurdere bidragene og velge vinnerbildene. Disse omfatter den sveitsiske miljøfotografen Daisy Gilardini, den israelske naturfotografen og aktivisten Roie Galitz, den egyptiske dokumentarfotografen og historiefortelleren Rehab Eldalil, den brasilianske fotojournalisten Victor Moriyama og den kenyanske fotoredaktøren Wacera Njagi.

Environmental Photographer Of The Year 2022 er nå inne i sitt 15. år og viser noen av verdens mest inspirerende bilder knyttet til miljøet. Den årlige konkurransen er en internasjonal plattform for å øke oppmerksomheten rundt miljøspørsmål som utgjør en risiko for planeten vår.

Her er årets prisvinnende dommere:

  ● Daisy Gilardini, fotograf: Daisy er en miljøfotograf som har spesialisert seg på polare strøk, med særlig vekt på dyrelivet i Antarktis og bjørner i Nord-Amerika. Daisys bilder har blitt publisert internasjonalt i ledende magasiner som National Geographic, BBC Wildlife, Canadian Geographic, Nature’s Best og Outdoor Photography, blant mange andre. Bildene hennes har også blitt brukt av høyprofilerte frivillige organisasjoner som Greenpeace og World Wildlife Fund. Siden 2018 har hun vært fast fotograf for Canadian Geographic. Hun har blitt utnevnt til Greenpeace Antarctic Ambassador og er Nikon Europe Ambassador.
  ● Roie Galitz, fotograf: Roie er en verdenskjent naturfotograf, miljødiplomat, entreprenør og foredragsholder. Roies lidenskap er naturen, fotografering av utrydningstruede dyrearter og habitater, men det har også gjort ham mer oppmerksom på hvordan naturen lider under menneskelig aktivitet. Roie har blitt Nikon Europe Ambassador og Greenpeace Ambassador, har hatt tre TED-foredrag og har vært hovedtaler på mange arrangementer over hele verden. Som entreprenør har Roie startet flere selskaper med kjærligheten for fotografering, kreativitet og vår fantastiske verden i sentrum, inkludert en fotoskole med over 30 000 uteksaminerte elever og et reiseselskap med flere fotoekspedisjoner hvert år.
  ● Rehab Eldalil, fotograf: Rehab er en prisvinnende dokumentarfotograf og visuell historieforteller basert i Kairo. Arbeidet hennes fokuserer på temaet identitet som blir utforsket gjennom kreativitet. Prosjektet The Longing Of The Stranger Whose Path Has Been Broken ble nominert til PHmuseum Women Grant 2021, 6Mois Photojournalism-prisen for 2021, Philip Jones-prisen for 2021, Marilyn Stafford-prisen for 2021 og Catchlight Fellowship i 2020. Nylig ble Rehab tildelt prisen FotoEvidence W for 2022 for å publisere prosjektet i bokform, World Press Photo Regional Award for 2022 og Premi Mediterrani Albert Camus for 2022.
  ● Victor Moriyama, fotojournalist: Victor er en brasiliansk fotojournalist basert i São Paulo, som dekker Sør-Amerika og Amazonasregnskogen. Arbeidet hans dokumenterer volden som hersker i sosiale og miljømessige forhold i Brasil. Gjentakende temaer er jordbrukskonflikter, avskoging og bevaring av tropisk skog og det biologiske mangfoldet der, folkemord på urinnvånerne og farten på klimaendringene. Etter å ha vært bekymret for mangelen på dyptgående rapporter om konflikter i Amazonas, startet Victor prosjektet @historiasamazonicas i 2019, et kollektiv bestående av latinamerikanske fotografer som dokumenterer det som skjer i Amazonas nå og definerer nåtiden. Ideen hans er å gi verden kunnskap og engasjere det globale samfunnet i problemene innenfor den største tropiske skogen i verden. Victor skriver ofte saker for The New York Times, der han dekker Amazonas og Latin-Amerika.
  ● Wacera Njagi, fotoredaktør: Wacera, som er basert i Nairobi, er en fotoredaktør hos Everyday Africa. Arbeidet deres blander foto, scenografi og mediehåndtering ved bruk av forskjellige kommunikasjonsmedier, designdisipliner og forskningsteknikker. Wacera har samarbeidet med historiefortellere fra World Press Photo Foundation, Black Women Photographers, Code For Africa, The ICRC og andre. Gjennom rollen hos Everyday Africa har Wacera som mål å skape historier som viser et mer nøyaktig bilde av det afrikanske dagliglivet enn det som vanligvis ses i media.

Environmental Photographer Of The Year 2022-konkurransen er åpen for bidrag fra både profesjonelle fotografer og amatørfotografer og deltakelsen er gratis for alle. Deltakerne konkurrerer om pengepremier og premier i seks kategorier, inkludert den gjeveste prisen Environmental Photographer Of The Year 2022. Kategoriene omfatter Environmental Photographer Of The Year, Young Environmental Photographer Of The Year, Vision of the Future, Recovering Nature, Keeping 1.5 Alive og Adapting for Tomorrow. Du finner mer informasjon om årets kategorier på www.epoty.org/categories-prizes/.

Dette året er det også lagt til et etikkpanel som har som mål å bedre ansvaret og åpenheten i valget av bilder. Panelet, som består av etikkeksperter på områdene journalistikk og fotografering, ga tilbakemeldinger og veiledning rundt årets konkurranseregler for å støtte deltakende fotografer med spørsmål om samtykke, tillatelser og etisk representasjon av mennesker og dyreliv. Du finner mer informasjon om panelet som vil bidra under gjennomgangen av bildene for 2022, på www.epoty.org/ethics-panel/.

Hvis du vil vite mer, bli med eller lese konkurransereglene for Environmental Photographer Of The Year og se premiene, kan du gå til www.epoty.org. Konkurransen avsluttes 31. august 2022 og vinnerne blir kunngjort i slutten av november.

Om Nikon Europe

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er basert på over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse. Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling. Mer informasjon om Nikons prisbelønte produkter er tilgjengelig på www.europe-nikon.com.

Om CIWEM

Den autoriserte stiftelsen for forvaltning av vann og miljø (Chartered Institution of Water and Environmental Management, CIWEM) er en uavhengig profesjonell institusjon med royal charter og en registrert veldedig organisasjon i Storbritannia som jobber internasjonalt med å fremme og forbedre forvaltning av vann og miljø. CIWEM representerer et fellesskap bestående av 30 000 fagfolk med en felles visjon om en trygg og bærekraftig verden. Mer informasjon finnes på www.ciwem.org.

Om WaterBear

WaterBear er en banebrytende strømmeplattform som fremhever både prisvinnende dokumentarer og originalinnhold – som strekker seg fra biomangfold, fellesskap, klimahandlinger og bærekraftig mote. WaterBear-medlemmer kan strømme videoer når som helst, på hvilken som helst enhet, helt gratis, og støtte frivillige organisasjoner over hele verden og skape en bedre fremtid for planeten vår. Hvis du vil ha mer informasjon om WaterBear og registrere deg, kan du gå til www.waterbear.com.

Om Arup

Arup, som er dedikert til bærekraftig utvikling, er et kollektiv bestående av rådgivere og eksperter i 140 land. Vi ble grunnlagt for å være både menneskelige og enestående og samarbeider med kunder og partnere ved hjelp av fantasi, teknologi og engasjement for å forme en bedre verden. Mer informasjon finnes på www.arup.com.