16-08-2022

NIKON IMPONERER MED FIRE EISA-PRISER

Amsterdam, Nederland 16. august 2022:Nikon har gleden av å kunngjøre at fire av produktene deres har vunnet priser på EISA Awards 2022–2023. Nikons avanserte speilløse kamera, Z 9, imponerte dommerne så mye at det mottok prisen for “Camera of the Year”. NIKKOR-objektiver vant også priser, der NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S vant prisen for “Telephoto Lens”, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S vant prisen for “Professional Telephoto Lens” og NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S vant i “Macro Lens”-kategorien.

Z 9 er ansett som en revolusjon i bransjen og er sagt å være “det mest avanserte og beste kameraet du kan kjøpe akkurat nå”, og har blitt hyllet for sin enestående bildekvalitet, høyhastighets autofokus og 8K-film. Samtidig ble NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S hyllet for sin “kompakte størrelse, lave vekt og rimelige pris”, noe som gjør det til et populært valg blant villmarksfotografer.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S ble anerkjent for å være det første i sitt slag med innebygd 1,4x telekonverter og for sitt raske autofokus – perfekt for sportsfotografer. NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S ble beskrevet som et “nesten perfekt makroobjektiv” og skilte seg ut i kategorien sin takket være den korte minste fokusavstanden og STM-autofokus.

Disse fire prisene viser Nikons kontinuerlige engasjement i å skape innovativt og bransjeledende utstyr som gjør det mulig for fotografer og videografer å tøye grensene for hva som er mulig i arbeidet deres.

EISA-kommentarer om Nikon Z 9, vinneren av prisen Camera of the Year 2022–2023

Nikon Z 9 er det mest avanserte og beste kameraet du kan kjøpe akkurat nå. Den stablede CMOS-bildebrikken i fullformat på 45,7 millioner piksler og den raske EXPEED 7-prosessoren gir enestående bildekvalitet og høy opptakshastighet på opptil 30 b/s i JPEG og 20 b/s i RAW i full oppløsning. Det raske autofokussystemet med Nikons avanserte 3D følgefokus låser fokus på motiver i bevegelse med letthet. For filmopptak tilbyr Z 9 en rekke oppløsninger og bildefrekvenser, opptil 12-bits RAW 8K/60 internt. Med dobbelt grep og solid konstruksjon er Z 9 et banebrytende og imponerende verktøy.

EISA-kommentarer om NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, vinneren av prisen Telephoto Lens 2022–2023

Ultrateleobjektiver blir vanligvis forbundet med en enorm størrelse, høy vekt og heftig pris. Nikons nye 800 mm-teleobjektiv er derfor en gledelig overraskelse, med kompakt størrelse, lav vekt og rimelig pris. Nikon har oppnådd dette ved å bruke et Phase Fresnel-element, som gjør at lengden på objektivet kan reduseres betydelig. I tillegg har sju linseelementer blitt plassert for å flytte tyngdepunktet nærmere kamerahuset, noe som gjør det mulig å fotografere håndholdt. Til tross for den reduserte størrelsen gir det førsteklasses bildekvalitet, noe som sikrer at dette nye teleobjektivet vil bli en bestselger blant villmarksfotografer.

EISA-kommentarer om NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, vinneren av prisen Professional Telephoto Lens

Et 400 mm f/2.8-objektiv er bransjestandarden for sportsfotografering og brukes ofte med en telekonverter. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S er det første i sin type til å ha en innbygd 1,4x telekonverter, som aktiveres med en praktisk plassert bryter. Dette gjør at fotografer kan øke brennvidden til 560 mm på et øyeblikk. Til tross for dette er objektivet 20 % lettere enn forgjengeren med F-fatning. Som forventet av et objektiv som er laget for profesjonell bruk, har dette allsidige teleobjektivet solid konstruksjon, rask autofokus og enestående optisk ytelse.

EISA-kommentarer om NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S, vinneren av prisen Macro Lens 2022–2023

Dette er et nesten perfekt makroobjektiv. Med helt ny optisk utforming, er det betydelig skarpere enn motstykket med F-fatning. Ytelsen er allerede enestående ved største blenderåpning, det er ikke forvrengning og vignettering er nesten ikke synlig. Fokuseringen er rask takket være to STM-autofokusmotorer som beveger to grupper med linser, og bildestabilisatoren på 4,5 trinn gjør det enkelt å fotografere håndholdt. Objektivet gir en minste fokuseringsavstand på 0,29 mm og har en grensebryter for å redusere arbeidsområdet til maksimalt 0,5 m. Objektivet er også forseglet for bruk i dårlig vær.

Hvert år feirer prisutdelingen EISA Awards de nye produktene som kombinerer den mest avanserte teknologien og de mest ønskelige funksjonene med klasseledende ytelse. EISA Awards strekker seg fra de rimeligste produktene som gir mye for pengene, til de mest avanserte uttrykkene for moderne forbrukerelektronikk. Priskategoriene endres fra år til år og gjenspeiler utviklingen av produktutforming og tilkobling, men hver eneste vinner av en EISA-pris forblir den aller beste i sin klasse.

Besøk EISAs nettsted for mer informasjon: https://www.eisa.eu/

Om Nikon Europe

Nikon er en verdensledende leverandør av produkter og tjenester for fotografering og filmopptak. Deres nyskapende optikkteknologi – fra forbrukerkameraer og profesjonelle kameraer til objektiver, systemtilbehør og sports- og fritidsoptikk – er drevet av over 100 års erfaring. Merkevaren er anerkjent globalt for å sette nye standarder innen design og ytelse, der Nikons revolusjonerende speilløse kameraer i Z-serien og NIKKOR Z-objektiver representerer en ny dimensjon innen optisk ytelse. Nikon har forpliktet seg til å være ledende innen fotografering og filmopptak, og gjør det mulig for noen av verdens beste visuelle kunstnere å nå det kreative potensialet sitt gjennom visuell historiefortelling.