28.4.2010

Nikon gjentar suksessen med TIPA-priser

Robert Cristina, europadirektør for profesjonelle produkter, kommenterer det slik: Det er en stor glede for oss at et kamera i D3-serien for tredje år på rad har vunnet prisen for beste profesjonelle digitale speilreflekskamera. Vi har investert enormt mye tid i å følge opp tilbakemeldinger fra brukerne for å sikre at D3s fortsatt skal gi dem et forsprang. AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2.8G ED VR II bygger på suksessen med AF-S 14-24mm f/2.8, som vant TIPA-prisen i 2008. Begge produktene bidrar til at Nikon-brukere kan glede seg over det beste bransjen har å by på.

Forkortelsen TIPA står for Technical Image Press Association. TIPA er Europas viktigste organisasjon for bildemedier. Prisvinnerne velges av 29 ledende tidsskrifter i 13 land, og går til produkter som juryen mener representerer det ypperste i sin kategori når det gjelder generell kvalitet, ytelse og fordeler for brukeren. Disse prisene understreker ytterligere Nikons lederstilling i fotografiets førstedivisjon, og er samtidig en anerkjennelse av Nikons kontinuerlige streben etter å flytte grensen for “det beste”.

TIPA-juryens kommentar: “D3s viderefører de funksjoner som gjorde Nikon D3 til en suksess. D3s er en milepæl i fotograferingen historie, det første digitale speilreflekskamera hvor følsomheten kan presses til rekordhøye 102 400 ISO. Kameraet har en superb konstruksjon, med en flott søker og et autofokussystem av høyeste klasse. Det er et ideelt verktøy for profesjonelle, særlig til reportasje- og sportsfotografering.”

TIPA-juryens kommentar: - Telezoomen AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2.8G ED VR II er utviklet for bruk med både filmbaserte og digitale Nikon speilreflekskameraer. I dette objektivet har Nikon tatt i bruk en rekke avanserte teknologier, deriblant hele syv linseelementer av ED-glass, Nano Crystal Coationg, bildestabilisering (VR II) som tilsvarer bruk av fire trinn lengre lukkertid, og Nikons SWM fokuseringsmotor (Silent Wave Motor).)