15.09.2010

Lev ut lidenskapen med nye D7000 fra Nikon

Nikon har gleden av å kunngjøre lanseringen av speilreflekskameraet D7000. Et pålitelig, slitesterkt og robust entusiastkamera med svært god ytelse for flott bildekvalitet. Kameraet har blant annet hele 16,2 effektive megapiksler og den nyutviklede CMOS bildebrikken i DX-format.

Jordi Brinkman, produktsjef for Nikon Europa, sier at D7000 er et perfekt kamera for alle som ønsker å videreutvikle fotoferdighetene.

– Kameraet har en rekke avanserte funksjoner som gir rom for kreativitet. I tillegg har det en ny bildebrikke, EXPEED 2, AF-system og en lysmålingssensor som til sammen gir svært god bildekvalitet, sier han.

Kameraets klare pentaprismesøker i glass med tilnærmet 100 prosent motivdekning og 0,94x forstørrelse gir svært presis fokus og visning. Lukkeren har raskeste lukkertid på 1/8000, og er testet til 150 000 sykluser. Selve kamerahuset er meget solid, både topp- og bakdeksel har magnesiumlegering og slitesterke forseglinger som beskytter mot støv og fuktighet.

D7000 har to SD-minnekortlesere for økt lagringskapasitet. Noe som gir deg frihet til å lagre og administrere bilder og filmer enten i form av backup, lagre ulike formater på forskjellige kort eller alltid sikre at ekstra lagringsplass er tilgjengelig.

Vegar Berg, produktspesialist i Nikon Norge, forklarer at det nyutviklede AF-systemet har hele 39 fokuspunkter, inkludert 9 kryssesensorer i midten, for skarpt fokus uavhengig av hvor i bildefeltet motivet befinner seg.

– Med Nikons nye RGB-lysmålingssensor på 2016 piksler blir systemet for motivgjenkjenning mer effektivt. Kameraet har også veldig hurtig serieopptak med seks bilder i sekunder, noe som sikrer at du fryser det øyeblikket du ønsker, sier han.

Kameraet har en hurtigknapp for og umiddelbart kunne ta opp video i full HD-kvalitet (1080p), mens funksjonen AF-F gir kontinuerlig fokus ved videoopptak. Videofilmene skytes i MPEG2 AVC/H.264-komprimering og en inngang for stereomikrofon sikrer god lyd. I tillegg har D7000 en innbygd redigeringsfunksjon som enkelt lar deg velge start- og sluttpunkt for opptaket.

Nikon har også gleden av å kunngjøre lanseringen av Speedlight SB-700 – en avansert blits som er enkel i bruk. Blitsen gir belysningsfordeler som langt overgår kameraets innebygde blits for vakre og profesjonelle resultater. I tillegg lanseres batteripakken MB-D11 som både gir deg enda større batterikapasitet og vertikalgrep. D7000 er kompatibel med GP-1 GPS for å registrere stedsinformasjon i selve bildefilen.

Oversikt over spesifikasjoner er vedlagt.

D7000 er tilgjengelig i butikk fra 29. oktober. Pris for D7000 kamerahus er 10.190,- inkl. mva. og for et D7000 m/ 18-105 VR er prisen kr 12.090,-)